FC Zuidlaren zaterdag 3 mocht op deze zaterdag zichzelf opladen voor een belangrijke wedstrijd tegen LEO Loon 5. Goed om te weten is dat voor deze speeldag LEO Loon tweede stond in de 5e klasse reserve en dat FCZ op de derde plek stond met vier punten achterstand op LEO, maar wel nog een wedstrijd tegoed heeft. De wedstrijd in Loon tijdens de eerste seizoenshelft werd door het derde met 3-1 verloren, echter wisten we dat er kansen lagen tegen dit team met kampioensambitie. Dezelfde ambitie geld ook voor het derde, zeker omdat in de komende weken de koploper, Potetos 6, twee keer achter elkaar de tegenstander van ons is, de komende wedstrijden zullen dus bepalend zijn voor de race naar het kampioenschap. Nadat we met de selectie weer hebben mogen genieten van een georganiseerde lunch, verwisselden we ons presentatie pak voor, het op Willem ll-lijkende, uit-tenue van de FC Zuidlaren.

In een hevige regenbui bereidden we ons voor op de belangrijke wedstrijd tegen LEO. Scherpte en sportieve zin waren aanwezig bij onze spelers. Hierdoor begonnen we de wedstrijd, die onder leiding stond van Alexander Mertens, goed. Direct na de aftrap bleek dat beide ploegen de wedstrijd direct onder controle wilden krijgen. Dit pakte voor FCZ beter uit dan voor LEO, want na een paar minuten was het al duidelijk dat onze scherpte die van LEO overklaste. De eerste grote kansen waren voor het derde, en na 7 minuten lag de eerste er ook al in. 1-0, een goed lopende aanval, waarna Twan de bal strak voorzette en die op fortuinlijke manier door de linksback van LEO zijn eigen keeper passeerde. Vlak na deze goal werd de wedstrijd tijdelijk stil gelegd in verband met de donder die er heerste. Na een kleine rust, waarin er gereflecteerd en gediscussieerd werd, konden we de wedstrijd hervatten. Na deze korte onderbreking hebben we geen regen meer gevoeld. LEO Loon had moeite op te bouwen in de eerste helft, dit kwam voornamelijk omdat FCZ hen goed vast zette en zelf goed combinatie voetbal liet zien. De 2-0 kon daardoor ook niet uitblijven, na een voorzet van Gijs W, wist Sander de bal in te volleyen. De druk bleef er op, daardoor werd de score op 3-0 gezet door Pelle, na een geweldige bal op maat van achteruit door Lukas. De rustscore was hiermee bepaald.
Tijdens de tweede rust van de wedstrijd konden we opnieuw reflecteren. Zo reflecteerden we dat het een van de beste helften was van het seizoen tot nu toe.

Na rust gingen we aardig door met het vastzetten en het goede combinatie voetbal, waardoor de vierde en vijfde goal vielen voor het derde door respectievelijk Jannick en Twan. 5-0 was de tussenstand en er leek geen vuiltje aan de lucht. Wat er hierna gebeurde is voor velen nog een onbeantwoorde vraag. Binnen een paar minuten heeft LEO twee keer weten te scoren waardoor het 5-2 stond met nog ruim een half uur te spelen. Hierdoor kreeg de ploeg uit Loon weer moed, en gingen ze met vier man voorop spelen. Deze moed en de hogere druk van LEO zorgde ervoor dat FCZ spanning kreeg. Deze spanning was zelfs zo hoog dat het 5-3 werd door een knappe vrije trap van de spelverdeler van LEO. De druk werd groter en groter. En ondanks dat wij ook nog kansen kregen om nog meer te scoren viel de laatste goal voor LEO na een ouderwetse scrimmage. 5-4, het zou toch niet…. Maar dat bleek ook niet, want direct na de 11e aftrap werd er afgefloten en bleken de 5 doelpunten van de FCZ toch genoeg ondanks de knappe comeback van LEO Loon (daarvoor sportieve respect).
Volgende week staat DIO op het programma, benieuwd hoe vaak er gescoord word op de 16e maart.

Door Gijs Homans