Door Bart Schenk

Een mooie lente avond en op het menu de mannen van Achilles JO19-2. Vorig seizoen hadden we niet veel moeite de ploeg uit Assen en in de competitie staan de mannen stijf onderaan. Drie punten en de nul houden zou vandaag een mooi resultaat zijn.

We zaten vanaf het eerste fluitsignaal goed op de bal. We wonnen onze duels, gaven niet veel weg maar creëerden in de begin fase nog geen uitgespeelde kansen. Het eerste plaagstootje werd uitgedeeld door Thomas die op aangeven van Jasper de trekker maar lafjes over haalde. Een rollertje was het gevolg. De tweede kans werd al serieuzer toen na een goede onderschepping van Bram E de bal via Abdi bij Jasper belandde. Het afstand schot werd gekraakt door de keeper en de rebound van Olivier ging maar net over.

De verdiende 1-0  kwam voort uit een dieptepass van Kevin op Abdi. Abdi ging goed door op de iets te harde pass waardoor de keeper de bal weg moest maaien. De bal vond Abdi onderweg en kaatste voor de voeten van Jasper die de score eenvoudig kan openen. Kort hier op mocht Junior de 2-0 in knikken op aangeven van Olivier. Met een bal op maat en een tegen-de-looprichting in gekopte bal kwam de marge op 2 doelpunten. Het derde doelpunt was een kopie van het tegendoelpunt van vorige week. Een diepe bal op Abdi die heel behendig zijn man uit kapte op het puntje van het 16 meter gebied. Met zijn linker krulde hij de bal om de keeper en zet de stand op 3-0. Niet veel later was het weer de beurt aan Jasper die goed door ging op de keeper. Weer schoot de keeper de bal weg tegen zijn tegenstander alleen nu verdween de bal direct in de touwen. Jasper scoorde de 4-0.

Nu waren we echt los en we roken we bloed. Het 5de doelpunt kwam weer op naam van Abdi die attent was na een afstandsschot van Thomas. Uit een verre ingooi van Olivier legde Junior de bal af op Thomas een schot en de tip-in zorgen voor 5-0 en dit alles met pas 30minuten op de klok.

De laatste 15 minuten verliepen wat rommeliger doordat de drang naar voren erg groot was geworden. We vergaten de bal er af en toe uit te halen naar de achterhoede die hiervoor ook niet juist stonden opgesteld. Er viel nog wel een doelpunt en wederom staat Olivier met zijn inworp aan de basis. De bal werd verlengt door Thomas, de keeper zit mis en Schenk(t) het doelpunt aan Jasper Schenk die de bal binnen kan lopen. De eerste hattrick van deze avond is een feit en we gaan met een 6-0 voorsprong aan de thee.

In de rust verruilden we Sven de man voor onze rots in de branding Luuk en we spraken af om even vel door te gaan en iets meer voetbal in het spel te brengen.

We startten goed en breidden binnen tien minuten de voorsprong uit naar 7-0. Olivier verlegde het spel goed van de linker naar de rechter flank waar Junior zich van zijn man ontdeed en daarna ook nog de keeper passeerde. De coach dacht op dit moment de wedstrijd binnengehaald te hebben en deed een publiekswissel. Thomas en Jasper werden verruild voor Thorwald en Melvin. De wissels pakten niet goed uit en we moesten al snel een tegen doelpunt incasseren. Wel een fraaie goal trouwens. (7-1)

Met de snelheid van Melvin creërden we veel onrust in de verdediging van Achilles waarbij Melvin zelf een aantal kansen kreeg. Helaas zat de 8-1 hier niet tussen. De 8-1 viel wel maar kwam van de voet van Junior die hiermee ook zijn hattrick pakte. Junior werd op de middellijn aangespeeld en begon aan een loopactie. Wat een mislukte voorzet op Abdi leek bleek een voorzet aan zichzelf te zijn. Hij versnelde een tandje en was eerder bij de bal dan de keeper. De keeper kon de inzet van Junior niet keren.

De 9-1 werd gemaakt door Abdi waarmee ook hij zijn hattrick compleet maakte. Hij pakte de bal op nadat hij van de binnenkant paal ketste na een mooie passeerbeweging en een verwoestende uithaal van Olivier. Olivier stond met zijn ingooien, voorzetten en afstandsschoten aan de basis van bijna elk doelpunt deze avond. Hij was messcherp maar kon zelf de Roos niet raken. (ook leuk hè Merijn Olivier Roos, Roos niet raken…hihi)

De dubbele cijfers komen er niet omdat we als team niet geconcentreerd blijven spelen. We waren er wel heel dicht bij want wie anders dan Olivier Roos schiet in de slotfase nog een keer op de lat.

Deze pot was erg welkom voor het doelpunten gemiddelde!

Met dank aan leuke woordspelingen van Merijn Poel.

Tot zaterdag als we afreizen naar Velocitas.