De dag waar je als voetbal liefhebber de hele week naar uitkijkt. Trainers kijken of hun trainingen vruchten af werpen. Coaches kijken of de gekozen tactiek haar werk doet en voetballers die een week lang keihard getraind hebben, kunnen vandaag weer vlammen.

Zaterdag 10 november

FC Zuidlaren JO19-2 vs Oosterparkers JO19-1

Scoreverloop:
1-0 Jasper Schenk
2-0 Samuel van Burg
3-0 Sander Mulder
4-0 Pepijn Evers
5-0 Guillermo Squerzi

Tweede helft
5-1 Oosterparkers
6-1 Jasper Schenk
7-1 Bram Reenders
7-2 Oosterparkers (pen)
8-2 Bram Reenders

Bij de mannen van FC Zuidlaren JO19-2 werkt dat iets anders. De motivatie voor de trainingen neemt bij sommige spelers wat af. Dit is best begrijpelijk als je elke week met dikke cijfers wint. Dan ben je soms op de training iets minder serieus waardoor de voetballers die er lekker tegen aan willen wat gedemotiveerd raken. Hierdoor komen die weer wat minder vaak op de training en kom je soms met te weinig man om een training door te laten gaan. Dit heet een neerwaartse spiraal die als je er niet op tijd bij bent vervelend uit de hand kan lopen. En dat is jammer voor een ieder die lekker wil ballen en een trainer die er op rekent dat er een goede opkomst is. We hebben een prachtige groep voetballers die ook buiten het veld als een team met elkaar om gaat. Probeer a.u.b. ook de trainingen voor elkaar zo leuk mogelijk te maken.

Nu de wedstrijd:
Na een bekerduel, waarin we met 13-2 wonnen, kan onderschatting op de loer liggen. Maar aan de resultaten van de Oosterparkers in de competitie konden we afleiden dat ze niet onaardig voetbalden. Door deze analyse rekenden we op een ander Oosterparkers dan in het bekertoernooi en waren we evengoed gemotiveerd om ook dit team te grazen te nemen.

Het team bleek niet veel veranderd waardoor onze motivatie al snel leidde tot behoorlijke kansen in de beginfase. Het is dat Bram nieuwe “FCZ blauwe” schoenen had, anders had hij in de begin fase al 2 keer gescoord. Nu moest hij eerst aan zijn nieuw kicksen wennen waardoor hij het goal nog niet kon vinden.

Jasper op zijn vertrouwde sloffen deed dit in de eerste vijf minuten een stuk beter. Na een combinatie met Samuel zette hij het eerste doelpunt in mijn boekje. (1-0)

Hierna was het de beurt aan Samuel die na een ingooi uit een onmogelijke hoek de bal in de kruising schoot. Er was nog wat twijfel of dit niet een slechte voorzet was maar hij gaf zelf zonder blikken of blozen aan dat het een bekeken goaltje was.

Omdat we in de achterhoede wat vaste krachten misten werd de opbouw vandaag verzorgd door Ruben als laatste man en Roel als voorstopper. Het nieuwe duo zorgde er voor dat keeper Guido in de eerste helft weinig te doen had. De opbouw verliep in het begin iets minder soepel maar dat werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter.

Het derde doelpunt was er weer een om van te smullen. Na goede opbouw werk en een mooie combinatie tussen Jasper en Samuel kan Jasper gevaarlijk in de 16 komen. In plaats van zelfzuchtig te zijn, gaf hij de bal af op de meegelopen Sander die in een lege goal eenvoudig kan scoren. (3-0)

De 4-0 komt van het hoofd van Pepijn die na een corner van Guillermo de bal op maat kreeg voor het inknikken. Op slag van rust maakt Guillermo zelf de 5-0. Een prachtige vrijebal wordt niet van richting veranderd door de spitsen waardoor de keeper de bal miste en de bal in het net belandde. (5-0)

De tweede helft is pas 5 minuten oud, en Oosterparkers laat zien dat ze er nog in geloven. Hun rechter spits wordt geen stro breed in de weg gelegd om een voorzet bij de tweede paal af te geven. Hier staat de spits klaar om de 5-1 in te tikken.

FC Zuidlaren was hier gelukkig niet van onder de indruk. Jasper wordt door Julian van eigen helft weggestuurd en loopt door tot in het strafschop gebied. Hij maakt zijn rush fraai af en het gat is weer 5 punten. (6-1)

Nu zijn ook de nieuwe “FCZ blauwe” schoenen van Bram warm. Na een sprint geeft hij een voorzet die weer bij hem terug komt. Met zijn linker “FCZ blauwe” schoen scoort hij de 7-1.

Oosterparkers is een taaie hardwerkende ploeg met individueel goede voetballers. Voor hun is het jammer dat de coach er niet echt een team van heeft weten te maken. Hun voetbal uit zich in vooral eenmansacties die veelal smoren bij Roel, Thijs of Riemer. Heel af en toe krijgt Guido ook wat te doen. In de eerste helft moest hij een keer gestrekt naar de hoek maar dat is aan Guido wel vertrouwd. Wij zijn blij dat de trainer van JO19-1 Guido’s talenten niet goed inschat waardoor wij elke week een fijne goalie op doel hebben.

Door een foute inschatting in de achterhoede moest er na wederom een individuele actie van de spits van Oosterparkers, aan de noodrem getrokken worden binnen het strafschopgebied. Guido kwam oog in oog met de spits. Als keeper kun je op dat moment alleen maar hopen dat je de juiste hoek kiest… Guido bleef lang staan waardoor hij de penalty bijna kon keren. (7-2)

Nu was het weer de beurt aan FC Zuidlaren. Bram die zijn rechter “FCZ blauwe” schoen nog niet gebruikt had  werd door Jasper met een mooie steekbal voor de keeper gezet. Bram scoort nu ook met zijn rechter “FCZ blauwe” schoen en brengt de eindstand op 8-2.

Vandaag hebben we wel de eerste tegen doelpunten moeten incasseren maar evengoed een mooi resultaat als je bedenkt dat we het vandaag zonder drie vaste krachten in de achterhoede moest doen. Hulde aan de nieuwe laatste man Ruben!

Bedankt voor de mooie pot, tot volgende week.

Door Bart Schenk