Door diverse oorzaken begonnen we deze competitie pas op 23 maart met een uitwedstrijd tegen Velocitas. Na 82 minuten stonden we met 3 – 2 voor, maar de wedstrijd duurde net te lang; we verloren met 4 – 3. Daarna volgenden 4 overwinningen op rij.

Op 11 mei volgde de uitwedstrijd tegen de andere concurrent. Op het kunstgras van Welleman Sportpark verloren we met 4 – 2 van DVC Appingedam. Wel was er het gevoel dat er meer in had gezeten.

Na de examenperiode kwam Velocitas op donderdag 23 mei bij ons op bezoek. Na een 2 – 0 achterstand toonden we onze veerkracht en sleepten er een 4 – 2 overwinning uit.

De cruciale thuiswedstrijd tegen DVC Appingedam vond plaats op zaterdag 1 juni. Na een 2 – 2 ruststand wisten we na de rust het verschil te maken. Eindstand 6 – 2. Dit was een prachtige teamprestatie met Jeroen Schenkel als wereld keeper op doel.

Omdat de uitwedstrijd ruim (10 – 1) werd gewonnen was de laatste wedstrijd op 5 juni tegen Oosterparkers slechts een formaliteit.

Een analyse achteraf leert dat er een stijgende lijn te bespeuren valt vanaf medio mei. De staf komt tot de conclusie dat een onorthodoxe aanpak tot het succes heeft geleid. De trainer bood namelijk 2 kratjes bier aan bij een tweede plaats en 5 kratjes bij een kampioenschap. Coach en leider deden daar nog een schepje bovenop: mocht het kampioenschap worden behaald dan stelden zij gratis een fust bier ter beschikking van 50 liter………..

Topscorers FC Zuidlaren A3 seizoen 2018 – 2019:

Jorren Hofstra 15
Wessel van der Veen 14
Bart Heidekamp 14
Mati Mees 12
Ian Oosting 9

Coach Bedo Fransens
Coach Geert Hageman
Trainer Marcello
Leider Dick Veldman