Na de overwinning op Haren JO19-1 in het bekertoernooi, stond op woensdag 27 februari 2019 de wedstrijd tegen ZNC JO19-1 gepland. De wedstrijd werd verplaatst, omdat de tegenstander op 23 februari 2019 niet voldoende spelers had om een representatief elftal op de been te brengen.

Door Jan Geert Mulder

Na een stroef begin in de eerste 15 minuten van de wedstrijd, kwamen de jongens beter in hun spel. Mede door het winnen van de duels van hun directe tegenstander. Het spel golfde de hele wedstrijd op en neer. Het ene moment was FC Zuidlaren de bovenliggende partij, het andere moment ZNC.
De eerste helft en tweede helft werd de tegenstander niet gevaarlijk en creëerde weinig kansen. De spaarzame momenten kwamen uit corners of vrije trappen. Guido werd de gehele wedstrijd niet in verlegenheid gebracht en stond op de juiste momenten paraat om zijn doel schoon te houden. Na ongeveer 25 minuten komt FC Zuidlaren op een 1-0 voorsprong door Guillermo. Hij kreeg de bal rond de zestien en schoot op het doel. De bal ging via een tegenstander over de keeper het doel in. Vreugde en opluchting bij de begeleiding en supporters van de FC.
Ongeveer 5 minuten later werd de score verdubbeld. Uit een corner van FC Zuidlaren kopt een speler van ZNC de bal ongelukkig in eigen doel. Vlak voor rust werd verzuimd om de score te verhogen. Een fantastische redding van de keeper van ZNC stond een hogere voorsprong in de weg.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Zuidlaren werd in de beginfase van de tweede helft gevaarlijk door de counters. We kregen steeds meer de overhand en de tegenstander kon de ruimtes niet meer belopen. Dit resulteerde in een aantal kansen, waarvan een bal van Teije op de paal beland. Vlak voor het einde van de wedstrijd wordt Jasper gevloerd in het strafschopgebied en wordt een penalty toegekend. Deze wordt door Jasper ingeschoten en komt de 3-0 eindstand op het scorebord.

1-0 Guillermo
2-0 Eigen doelpunt
3-0 Jasper

Inmiddels is duidelijk geworden dat JO19-2 zich bij de laatste acht heeft geschaard en er is een uitwedstrijd uit de koker gerold.

Zaterdag 30 maart 2019: Oudehaske JO19-1 – FC Zuidlaren JO19-2