Velocitas 1897 JO19-2 vs FC Zuidlaren JO19-2

Zaterdag 8 december,

Vandaag was het een bijzondere dag voor de mannen van FC-Zuidlaren JO19-2. Vandaag zouden we bij winst het kampioenschap kunnen pakken. Bij een gelijk spel zouden we, alleen als we de laatste wedstrijd met 38-0 zouden verliezen, nog naast het kampioenschap grijpen. Als we zouden verliezen zou het kampioenschap in het laatste thuis duel geslecht moeten worden. Een punt uit twee wedstrijden was de opdracht voor deze groep. Kortom de mannen stonden er goed voor en hebben alles in eigen hand.

Wat is dan de kracht achter deze groep die alle winst punten nog heeft en na 7 wedstrijden een doelsaldo van plus 49 heeft? De kracht zit hem in de eenheid. Deze groep mannen willen voor elkaar strijden, hebben lol in het spelletje en accepteren de aanmoedigingen van elkaar.

Vandaag moesten we spelen tegen Velocitas JO19-2 een ploeg waarvan we thuis in de voorronde beker al een keer met 5-1 thuis van gewonnen hadden. Beide ploegen zijn sindsdien gegroeid en uiteraard wil je van de kampioen winnen. We wisten dat we op onze hoede moesten zijn. Al snel na het start signaal konden we merken dat Velocitas wel een hele grote stappen had gemaakt. Sommigen gezichten waren voor ons nieuw en voor het team van Velocitas JO19-2 ook vermoeden wij. Er werd vandaag dus volle bak van ons allemaal verlangd.

In de eerste minuten moesten we even wennen aan het 4-4-2 systeem van de tegenstander. Hier hebben we altijd wat moeite mee. Maar we bleven zelf goed 4-3-3 staan en schoven in de verdediging wat met de achterhoede. De 4-4-2 opstelling van de tegenstander vroeg iets meer loopvermogen van de middenvelders waardoor onze opbouw niet altijd even zuiver verliep. Ons balverlies leverde het meeste gevaar op van Velocitas. Velocitas had op haar beurt ook problemen in de achter hoede en vooral de keeper bleek de achilleshiel.

De eerste 30 minuten gingen redelijk gelijk op. Kansen over en weer waarbij gezegd moet worden dat Velocitas een twaalfde man had aan de stevige wind in de rug. Na de groepswissel van 5 man leken we het overwicht te pakken. Het was Jorik die kort na zijn invalbeurt een splijtende pass op onze spits Jasper gaf. Jasper rende zijn naaste belager er uit en knalde de bal met veel agressie hoog boven de handen van de keeper in het net. De bevrijdende 0-1 was een stimulans voor het team. Er ging een tandje bij en door goed druk zetten van de voorhoede namen de kansen toe. De 0-2 kwam van de voet van Bram. Hij kon zijn eigen initiatief om druk te zetten belonen met een fraaie schuiver langs de keeper. Met 0-2 gingen we de rust in. Ook na de rust had Velocitas weer nieuwe gezichten opgetrommeld om het de aanstaande kampioen nog even moeilijk te maken. Maar met de wind in de rug zouden wij deze wedstrijd toch zeker niet meer uit handen geven?

De tweede helft begon met druk van onze kant. We wisten helaas geen doelpunten te maken. Een mooie aanval van Velocitas bracht een aansluitingstreffer. Dit was een tegen slag voor ons team. Je kon merken dat we hiervan schrokken en dat Velocitas hier hoop uit putte.

Gelukkig zorgde een overtreding ervoor dat de bal op de stip ging. De tegenstander kon slechts vat op Jasper krijgen als ze op zijn rug gingen zitten. Dit kon de scheidsrechter niet tolereren en legde de bal op de stip. Jasper zelf neemt als de marge nog klein is bij ons de penalty’s. Zo ook vandaag. De bal belandde ver buiten het bereik van de keeper in het net en we waren weer twee punten los.(1-3)

Tijdens zo’n wedstrijd waar teams aan elkaar gewaagd zijn zit het verschil in de mentale kracht van een ploeg. De 1-3 was de mokerslag voor Velocitas. Na dit doelpunt waren zij niet meer gevaarlijk. Wij daarentegen putten kracht uit deze goal en bleven goed storen. Julian kreeg tot twee keer toe de kans om na goed stoorwerk de score nog verder uit te breiden. Het was uit eindelijk Sven die van grote afstand een voorzet, na een blunder van de keeper, in een goal zag veranderen. (1-4)

Het toetje kwam van Jasper die met zijn derde van de middag de teller voor club topscoorder op 32ste zette. Hiermee loopt hij verder uit op zijn naaste concurrent Jeroen Keverkamp, die in de zaal het net al 28 keer vond.

Met een 1-5 stand had de scheids het wel gezien en blies met het laatste fluitsignaal de mannen tot kampioen.

In de middag had de club voor de mannen een snack een pilsje geregeld en met wat mooie woorden van de jeugd commissie werd het kampioenschap alvast gevierd. Het feestje gaat volgende week zaterdag verder, als we ook die wedstrijd winnend weten af te sluiten hebben we ons eerste doel behaald. Zonder punt verlies Kampioen. Daarna volgt nog de jacht op de KNVB beker….

Wordt vervolgd!

0-1 Jasper Schenk

0-2 Bram Reenders

1-2 Velocitas

1-3 Jasper Schenk (pen)

1-4 Sven Herweijer

1-5 Jasper Schenk