FC Zuidlaren JO19-1 vs FC Assen

Zaterdag 7 oktober, en op het wedstrijd affiche staat FC Zuidlaren tegen FC Assen. Beide teams waren al vroeg aanwezig op de natte Wenakkers. Terwijl FC Assen al was begonnen aan de warming up stond FC Zuidlaren te poseren op het hoofdveld.

Na de foto shoot begonnen ook de mannen van Zuidlaren aan de warming up. Vaak kan je aan de warming up al zien hoe gemotiveerd het team is om een goed resultaat neer te zetten. Bij de warming up van deze speeldag was weinig beleving te bespeuren. Dat beloofde niet veel goeds voor de wedstrijd.

Coaches Jesper en Frenk moesten het vandaag doen met 12 en halve speler. Thomas en Kevin zijn nog steeds geblesseerd en Jasper miste de fitheid voor een hele wedstrijd door een lies blessure. Gelukkig hoef je met deze kwalitatief goede spelers groep en een beetje inzet geen excuses te verzinnen en kan je in deze rare competitie gewoon boven in mee draaien.

De hoogte punten van de eerste helft… waren helaas op een hand te tellen. Als we ons aan de afspraken hielden en de opbouw voetballend zochten, konden we redelijk simpel het middenveld van de Assenaren aftroeven. Helaas was de eind pass niet goed en beloonden we ons zelf niet met kansen, laat staan doelpunten. Als de tegenstander de doelpunten dan wel maakt ga je vanzelf tegen jezelf voetballen. Het hoogtepunt van de eerste helft was kort voor rust helaas een vrijetrap van de tegenstander die binnenkant paal de 0-3 ruststand betekende.

Welke woorden zeg je dan in de rust tegen een team wat vooral tegen zichzelf vecht, Houd je aan de afspraken en ga vooral het spelletje spelen waarvoor je gekomen bent. Zaterdag is de dag waar we allemaal voor trainen, probeer er dan een leuke dag van te maken! Gelukkig was er nog een hele helft om orde op zaken te stellen.

De woorden bleken niet voor niets, FC Zuidlaren leek in de tweede helft een heel ander team. Binnen een kwartier waren de Assenaren compleet overdonderd en waren de rollen om gedraaid. In voetbal dan, in doelpunten stonden we nog achter.

De aansluitingstreffer hing al een tijdje in de lucht en kwam uiteindelijk van de voet van Melvin die na een rush over de linker flank de bal langs de keeper schoot. Deze beloning voor het team gaf een nieuw impuls waardoor we nog beter gingen voetballen. Op deze wijze dwing je af dat minder goede ballen ook kansen opleveren. Zo viel een slecht weg gewerkte corner voor de voeten van Melvin die hier wel raad mee wist en de 2-3 op het score bord zette. De paniek verlamde de Assenaren waardoor we heer en meester op het middenveld waren. De extra inzet van onze mannen begon jammer genoeg zijn tol te eisen, nadat Bram B al voor Junior in het veld gekomen was moesten we nu ook Merijn, geveld door kramp, in wisselen voor Jasper. Kort hierna raakt ook Luuk ernstig geblesseerd. Door een gebrek aan wissels moest Luuk op zijn tanden bijten zodat we niet met een man minder op jacht naar de gelijkmaker hoefden. Aangeslagen door de reeks gebeurtenissen moeten we een tegentreffer incasseren. (2-4) Ook na deze tegenslag vinden de mannen de kracht om de rug te rechten en gaan we weer vol overtuiging in de aanval. Met Luuk die in de spits een stuk minder last van zijn enkel lijkt te hebben dan in de achterhoede gaan we weer op jacht.. De positiewissel van Luuk betaald zich uit. Hij weet Melvin te bedienen die voor de tweede wedstrijd op rij een hattrick scoort.

Helaas werd de flow onderbroken door het eind signaal van de scheidsrechter waardoor we niet op gelijke hoogte konden komen.

Ondanks het verlies verdienen jullie voor de tweede helft een groot compliment. Jullie hebben nu kunnen zien dat je met jullie inzet het spel kunnen keren en dat daarmee ook vanzelf de spelvreugde terug komt. Gebruik deze kennis voor de komende wedstrijden!