BSVV JO19-1 vs FC Zuidlaren JO19-1

 

 

 

Door Bart Schenk

Na de vorige helft van het seizoen nog  twee keer verloren te hebben van BSVV was vandaag de dag aangebroken om te pijlen of we als team geroeid waren. De begeleiding had er alle vertrouwen in omdat we zien dat het team steeds hechter wordt en omdat er goed en fanatiek getraind wordt. Dit maakt dat het maken van een opstelling voor de coaches steeds altijd moeilijker wordt gemaakt door de spelers.

Alle 15 mannen waren vandaag inzetbaar, sommige wat eerder dan andere waardoor we niet geheel volgens planning uit de startblokken kwamen en de coach zijn basiselftal weer op een positie moest aanpassen.

De wedstrijd stond vandaag onder leiding van een serieuze scheidsrechter die alles volgens het boekje wilde doen. De begeleiding werd verzocht plaats te nemen in de dug-out en alleen de coachende coach mocht aanwijzingen geven vanuit het vak… welk vak? What the fuck!? Dit zou niet het enige toneelstukje van de scheids blijven maar ook coach Jesper had nog een act in petto.

Voetballend leken we de eerste 10 minuten onder de indruk van de grote mannen van BSVV en begonnen we erg voorzichtig. In balbezit zochten we goed naar de openingen en we haalden de bal terug als we die niet konden vinden. De eerste kans(en) kwamen van de voet van BSVV na balverlies op het middenveld moest Kasper in actie komen op een goed schot van de spits. Ook kwamen we goed weg toen vanuit een vrijetrap de bal net naast de kruising werd gekopt. We waren gewaarschuwd! Na dik een kwartier konden ook wij een kans creëren. Na goed opbouwend werk stuurt Olivier Melvin rechts op het doel af. Melvin weet de bal nog net voor te zetten maar de bal wordt onderschept door de keeper. Olivier staat ook aan de basis van de tweede kans, een slim kort genomen vrijetrap komt na een een-twee en een solo van Merijn voor de voet van Melvin. Melvins schot werd goed gepakt door de keeper van BSVV, ook zij waren gewaarschuwd! Naarmate we meer vertrouwen kregen creëerden we ook meer kansen. Steeds vaker zien we de ideeën van de coach terug komen in het spel. Bijvoorbeeld bij de kopkans van Junior die tot stand komt uit de opbouw over rechts, Melvin Trekt naar binnen waardoor Sander er op rechts over heen kan. De loopactie wordt gezien door Luuk en die geeft de bal met Sander mee. Jasper trekt naar de eerste paal en de bal gaat hoog naar de tweede paal waar Junior de kop kans niet kan verzilveren.

 

De tweede helft is nog niet begonnen of we staan met 1-0 achter. Een makkelijk gegeven vrijetrap stuitert voor het doel langs en wordt door een miscommunicatie eenvoudig binnen gelopen door een BSVV speler. Kort daar op maken wij de gelijkmaker. Ons doelpunt komt uit een corner en beland bij de tweede paal voor de voeten van Luuk en die schiet de bal buiten het bereik van de keeper in het netje. Het laatste kwartier van de wedstrijd krijgen vooral wij de kansen. Waar BSVV iets vermoeid oogt, kunnen wij nog vier keer vers bloed inbrengen. Kansen op de 2-1 zijn er nog door schoten van Thomas, Luuk en Thorwald maar we moeten uiteindelijk genoegen nemen met een punt. De hoofdrol vandaag was voor de scheids die met zijn act beide partijen op de zelfde pietluttige manier op de regelgeving wees. Een rode neus en grote flapschoenen zouden deze meneer niet misstaan.

 

Het was vandaag in ieder geval goed te zien dat de coachen het team op de rit hebben en dat we niet meer op hoeven te kijken naar de clubs waar we vorig seizoen nog van verloren!