Een mooie dag om eens lekker te ballen en de mindere periode achter ons te laten. Op een chauffeur na klopte alles in de voorbereiding. Zelfs de vlagger stond met smart op ons te wachten toen we de arena van Gorecht betraden.

Bij de spelers groep waren er lichte verschillen in de voor bereiding. Bram E. trad aan met twee paar schoenen, Abdi op nieuwe schoenen, Thomas op anderhalve schoen en keeper Frank dacht het vandaag te redden zonder schoenen. Lol genoeg in de kleedkamer.

Op de training is er met de ploeg besloten om met een andere opstelling en instelling te gaan voetballen. De opstelling was 4-3-3 en de instelling was winnen!

Dit was in het spel goed terug te zien. Er straalde plezier van het spel er werd positief gecoacht en we creëerden veel kansen. In de eerste helft hadden we Gorecht in de tang en had keeper Frank het, op een redding na, zonder schoenen af gekund.

Ons eerste doelpunt hing al een tijdje in de lucht en kwam van de voet van Captain Luuk die op aangeven van Abdi de bal eenvoudig in het doel werkte. Dit doelpunt smaakte naar meer waardoor we steeds sneller de aanval zochten en het combineren oversloegen. We waren vooral gevaarlijk in de counter en bij vrijetrappen. Een van de counters leverde via Merijn en Jasper de 0-2 op maar helaas meende de grensrechter een buitenspel situatie gezien te hebben. Kort daar op was het weer Bijna raak toen Merijn een vrijetrap op het hoofd van Abdi legde. De kopstoot werd in een reflex van de keeper over het doel gewerkt. Uiteindelijk, wederom uit een vrijetrap van Merijn viel de 0-2 toch. Jasper frommelde zijn eerste competitie wedstrijd in het doel.. (nog 29 te gaan)

De sfeer tijdens de rust in de kleedkamer was goed. De opdracht leek duidelijk. Het zelfde spel alleen zuiniger zijn met de kansen.

Tja en toen….. De eerste 5 minuten leek er nog niets aan de hand. Ondanks dat we te gretig op zoek naar doelpunten waren en we hierdoor niet meer voetbalde was er nog weinig gevaar van Gorecht. Een knullig stuiterballetje uit een gericht schot bracht het geloof bij Gorecht terug.(1-2) Op zich nog niets aan de hand als je daar overheen stapt en als team de draad weer oppakt. Maar helaas waren we niet bij machten het tij te keren. Daar waar de voorhoede in de eerste helft samen de opbouw effectief verstoorde mocht de defensie van Gorecht in de tweede helft voetballen. En voetballend zit er genoeg kwaliteit in het team van Gorecht om de mooie middag, die het op dat moment nog was, te verstoren. Over de rest van de tweede helft kan ik kort zijn… We zijn door de ondergrens gezakt en we moesten nog 3 doelpunten incasseren. Hoe nu verder?

Aan alle spelers is het nu zaak om eens bij zich zelf te raden te gaan met welke intentie ze dit seizoen zijn begonnen. Er waren keuze genoeg aan het begin van dit seizoen.. Wil ik deel uitmaken van de selectie groep of vorm ik liever met mijn vrienden een team…. Dit gold voor de mannen van ZFC maar ook voor de mannen van DSZ.. uiteindelijk hebben jullie allemaal de keuze gemaakt om je aan te sluiten bij dit team waarbij sommige een niveau lager en sommige een niveau hoger moesten spelen. Momenteel spelen jullie allemaal ver onder je niveau en is bij vlagen spraken van een team.

Onze groep bezit over genoeg kwaliteiten en we staan momenteel weer voor een belangrijke keuze.. Voetballen jullie volgend jaar in de 2de klasse of gaan we er nog wat van maken?