Na de halve competitie van vorig seizoen waarin we ondanks een goede slotfase niet verder kwamen dan de een na laatste plaats gaan we nu voor een plaatsje boven in.

Door Bart Schenk

Je merkt aan alles dat er een verandering heeft plaatsgevonden en deze verandering is positief. Jesper en Frenk hebben veel opgestoken van Positief opvoeden Drenthe training waardoor er geen tissues meer nodig zijn tijdens en na de bespreking. De mannen van het team hebben regelmatig een bijeenkomst georganiseerd om het afgelopen seizoen te evalueren… of ze deden iets anders maar in elk geval hangt er een positieve sfeer. Er zijn ook dingen die nooit veranderen, zoals een beetje op tijd komen en je schoenen niet vergeten maar door onze positieve houding hebben we goede hoop op beterschap!

Tijdens de bespreking kreeg het team de vrijheid om binnen de kaders de eigen tactiek te bepalen. Het was zaak dat de mannen zich dan aan hun eigen gemaakte afspraken hielden en zo niet was er een mooie gelegenheid elkaar hier positief aan te herinneren.

De afspraken waren: Na balverlies 6 minuten volle druk en niet bang zijn om door te stappen, het middenveld zou rouleren om in de bal te komen, en de verdedigers en de aanvallers mochten niet op een lijn komen langs de zijlijn om zo ruimte voor elkaar te creëren.

De afspraken werden zeker in de eerste helft en een deel van de tweede helft goed na gekomen. Soms kon je nog wel merken dat de middenvelders de longen niet hadden om elke keer aan te sluiten als de aanvallers druk zetten, maar dat is een kwestie van communiceren en doseren. Verder zag het meeste er goed uit. We kregen in de eerste fase veel kansen. Melvin kwam in de eerste helft zeker 3 of 4 keer alleen voor de keeper te staan. Als we het te druk vonden in de voorhoede haalden we de bal er ook een aantal keer uit om rustig opnieuw te beginnen. Het eerste doelpunt viel in de tiende minuut. Een prachtige cross pass van Bram E. (links Achter) belande met een stuit achter de verdediging waardoor Melvin met een leep kopballetje de keeper kansloos liet. De bal ging over de keeper en belande in het net. (1-0)

Wij gaven in de eerste helft weinig uitgespeelde kansen weg. Het enige gevaar kwam uit dode spelmomenten. De voorhoede dwong Winsum de lange bal te spelen die vervolgens een makkelijke prooi waren voor keeper Frank. Het tegen doelpunt wat we in de eerste helft opliepen was een prachtige gemikte goal in de kruising. Helaas kwam de voorzet van onze zijde. Een verkeerde inschatting door het midden gaf een vrij schot kans voor de tegenstander. (1-1)

Vlak voor rust weten we de voorsprong weer te pakken door goed stoorwerk in de opbouw van Jasper krijgt de verdediger geen controle op de bal. De ver uitgekomen keeper kon de schade ook niet meer herstellen waardoor Jasper de bal beheerst binnen schoot. (2-1)

Een ding moet gezegd worden, we hadden de eerste helft de wedstrijd kunnen beslissen als we in de voorhoede ook iets meer als team gaan spelen en meer oog voor elkaar hadden gehad. Om kampioen te worden is het zaak de doelpunten te maken die je kunt maken. Wie dan de trekker over haalt is dan niet belangrijk! De pass van Bram E. was voor de toeschouwers net zo mooi als het doelpunt wat er uit voort kwam!

Tijdens de thee spraken we de leerpunten door en beloofden hier meer rekening mee te houden. Het eerste doelpunt was een mooi voorbeeld van de uitvoering van de afspraken. Jasper krijgt net over de middenlijn de bal. Junior duikt links de hoek in waardoor hij een verdediger mee trekt en ruimte creëert. Sander die op rechts mee op komt wordt ingespeeld door Jasper. Sander dribbelt op tot aan de achter lijn en bediend Jasper op de penalty stip. Alles klopt en het staat 3-1. Ook de 4-1 ontstaat uit mooi samenspel. Nu is het Melvin die Sander weet te bedienen. Sander schiet de 4-1 op de teller. Ook Junior krijgt na een mooie actie nog een kans op een treffer, helaas gaat de bal net over.

Omdat we nog een aantal spelers op de bank hadden en ruim voorstonden voelde de trainers zich veilig om wat te experimenteren met de opstelling. Thomas vervangt Jasper in de spits, Abdi op links en Junior op rechts. Inmiddels zijn er al wat pijntjes en krampjes ontstaan en loopt er een halvezool in het veld waardoor de concentratie iets af neemt. Ook keeper Frank maakt hierdoor een slippertje wat hij moet corrigeren door de speler vast te pakken. Hij krijgt hiervoor geel en een penalty tegen. De penalty wordt verzilverd en het gat is verkleind tot 2. (4-2)

Gelukkig kan de nieuwe voorhoede nog wat aan schade herstelwerkzaamheden doen. Op aangeven van Olivier kan Abdi de vrijstaande Thomas bedienen. Thomas pakt zijn kans en zet de eindstand op 5-2.

Mooie pot mannen en een verdiende overwinning.


Privacy Preference Center