Door Bart Schenk

Een druilerige dinsdagavond en een tegenstander van formaat. Vandaag mochten we onze krachten meten met de mannen uit Roden. Roden dat nog maar twee verliespunten heeft, maar twee wedstrijden minder gespeeld, zit nog vol in de titelrace. Wij hebben onze pijlen niet direct gericht op de eerste plaats maar als we vandaag weten te winnen de andere clubs punten verspelen hebben we nog steeds een kans.

Vanaf de start zagen we er uit als een collectief. We stonden goed opgesteld waardoor we de aanvallen van Roden goed konden verdedigen. Roden was wel dicht bij de openingstreffer door een afstandsschot op de paal.

Ons eerste echte gevaar komt uit een voorzet op Jasper die op de borst aan neemt en daarna in een keer op doel schiet of voor geeft?? Gelukkig wordt de bal tot corner verwerkt door de tegenstander. De corner wordt op maat gegeven door Bram B. en de mee gekomen Sven ontpopt zich tot een echte goalgetter. De 1-0 is een fraaie kopbal van SuperSven.

We blijven compact spelen bij hun aanvallen en krijgen zelf de ruimte om opbouwend te voetballen. We zijn dicht bij de 2-0 als Junior na een actie langs de zijlijn de bal knap voor krijgt. Jasper kan de bal niet in glijden en Bram B. kan de bal bij de tweede paal niet in schieten.

Niet veel later valt de 2-0 toch als Luuk de bal diep geeft. De keeper denkt de bal eenvoudig weg te kunnen weken maar heeft niet gerekend op de snelheid van Melvin. De bal klutst en Melvin kan de bal binnen schieten. Olivier had de genadeklap kunnen geven als hij de bal, van Jasper die vanaf de middellijn de gehele linkerkant voorbij loopt, had kunnen raken. De bal is net te scherp voor een goed vervolg.

De tweede helft weten we dat Roden gaat komen. In de rust spreken we af van kiet af aan volle bak te spelen. Als we de eerste 15 minuten door komen gaat de storm vanzelf weer liggen. We spelen gedisciplineerd en we maken allemaal onze meters. Roden komt er niet door, wij hebben de wedstrijd in handen. Wij krijgen nog een paar goede kansen op de 3-0 maar Abdi vindt na een goede opening van Olivier de keeper op zijn weg. De 3-0 komt er uiteindelijk niet maar wij zijn dik tevreden met de behaalde 2-0 overwinning. Kasper houdt zijn doel schoon en we staan voorlopig op een mooie 2de plaats. Als we zaterdag net zo gedisciplineerd spelen als vandaag kunnen we thuis weer drie punten pakken van Bedum.

Mannen zet hem op!!