FC Zuidlaren JO19-1 beëindigde zaterdag een drukke periode van 7 wedstrijden in drie weken met een thuiswedstrijd tegen SV Bedum JO19-2. Tijdens deze periode liet de ploeg zich van zijn beste kant zien door onder andere overwinningen te boeken tegen directe concurrenten en een punt te pakken tegen de koploper. De dag na het bezoek van de koning in Groningen werd geprobeerd deze goede reeks voort te zetten, hoewel het team drie spelers en de begeleider moest missen.

Door Jesper Mulder

De wedstrijd begint goed voor Zuidlaren, in de eerste tien minuten neemt de ploeg het grootste deel van het balbezit voor zijn rekening. Dit resulteert in de eerste doelpoging van de wedstrijd. Olivier probeert een voorzet te geven vanaf de rechterkant, echter komt de bal niet voor het doel maar beland deze buiten bereik van de doelman op de kruising. Kort hierna komt de tegenstander op voorsprong. Zuidlaren geeft een vrije bal een paar meter buiten het 16 meter gebied weg. De trap van de tegenstander gaat via de rug van Zuidlaren speler richting het doel, een bal die doelman Kasper niet in een keer klem kan pakken. De bal blijft liggen net buiten bereik van de keeper, en kan worden binnen gelopen door een alerte speler van Bedum: 0-1.

Na het tegendoelpunt is het wederom Zuidlaren die het meest aan de bal is, maar in de laatste fase van de aanval hier geen gebruik van kan maken. Kansen komen er wel maar deze kunnen niet worden verzilverd. Melvin wint een tweede bal rond het doelgebied van de tegenstander, waarna zijn schot wordt gestuit door de keeper. Ook Luuk probeert een schot op doel, alleen krijgt hij te weinig kracht achter zijn poging. Kort hierna is het Olivier die Zuidlaren langszij probeert te schieten: na een een-twee met Abdi zit een verdediger net genoeg dwars om het schot naast het doel te doen belanden. In het daaropvolgende kwartier komt de wedstrijd iets tot rust, Zuidlaren wederom veel in balbezit maar de lange ballen komen niet aan in de voorhoede. De grootste kans tot dan toe komt vlak voor rust. Na een slecht genomen vrije bal van Bedum kan Melvin richting het doel. Helaas voor Zuidlaren krijgt Melvin de bal niet in het doel.

De tweede helft blijkt hetzelfde beeld te hebben als de eerste helft. Zuidlaren gaat nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker via positiespel en lange ballen richting de snelle buitenspelers. Hierbij wordt er vanuit de verdediging doorgestapt naar voren waardoor er achterin 1-op-1 wordt gespeeld. Hoewel de druk wordt opgevoerd slagen de Zuidlaarders er niet in grote kansen te creëren, terwijl Bedum aan de andere kant meer ruimte krijgt voor de tegenaanval. Een laatste poging tot de gelijkmakende treffer volgt na een corner in de 85ste minuut. Abdi krijgt de bal op zijn hoofd, maar weet alleen de bovenkant van de lat te treffen.

Al met al een teleurstellende middag voor JO19-1, hoewel er zeker aanknopingspunten te vinden zijn in het spel. Op Bevrijdingsdag is er geen wedstrijd, waarna een week later alweer de laatste wedstrijd van de competitie plaatsvindt. 12 mei neemt Zuidlaren JO19-1 het op tegen een directe concurrent in HFC JO19-1. De wedstrijd wordt om 3 uur gespeeld op Sportpark De Wenakkers in Zuidlaren, dus komt allen kijken!