Door Bart Schenk

Een prachtige dag voor een wandeling over de heide. Want om met het rijp op het gras te moeten voetballen of vlaggen, daar was niet iedereen enthousiast over.

Het was een week zonder training. De aanhoudende regenval had de trainingsvelden tot een blubber poel veranderd. Gelukkig was er wel voor afleiding gezorgd. Het team kon gebruik maken van de fitness gelegenheid bij Dave Jonkers. Bijna iedereen was aanwezig en op twee man na was iedereen vandaag weer spierpijn vrij. Gelukkig waren de twee met spierpijn de coaches zodat we met elf fitte spelers de arena konden betreden.

Vanaf de start waren we gevaarlijk en gaven we vrijwel niets weg. De eerste twee aanvallen kwamen tot stand over rechts en leidden tot een schotje op doel van Junior en een corner. Het gevaarlijkste moment voor ons doel was een belangrijke ingreep van Sven die bij het wegwerken nipt onze kruising miste. Even een billen bij elkaar momentje!

Doordat wij goed druk zetten, volgens afspraak veroverden we eenvoudig de bal. Het vervolg is echter nog te slordig en er lijkt een stukje vertrouwen te missen bij de middenvelders om mee ten aanval te trekken. Zoals alle wedstrijden tot nu toe komen we op 1-0 achter uit een dood spelmoment. (dood zonde) Maar nu zien we echter dat we een stap gemaakt hebben. De tegen goal geeft ons energie en het team begint zijn draai te vinden. De eerste tekenen van herstel komen van een aanval waar Junior de bal op de bewegende Jasper speelt. Jasper brengt de bal terug naar Olivier op het middenveld en die verlegd het spel naar links. De voorzet wordt een corner maar dit was een aanval volgens de afspraken. In deze periode krijgen we redelijk wat kansen maar nog geen doelpunten.

Het mooiste opgezette doelpunt van dit seizoen komt van de voet van Luuk. Door goed drukzetten kan ONR de bal alleen maar lang geven. Bram E kopt de bal op de inlopende Jasper die de bal mee geeft aan de mee opgekomen Luuk. Na een combinatie met Abdi komt Luuk oog in oog met de keeper te staan. Luuk blijft cool en poort de keeper: 1-1. Smullen geblazen!

Vijf minuten later wordt het nog mooier als Olivier Abdi probeert weg te sturen. Abdi kan de bal verlengen en Jasper gaat de rechterzijde van het 16 meter gebied in. De keeper, die ook wel op basketbal had gekund (2meter lang), kwam goed uit zijn doel en probeerde Jaspers voorzet te hinderen. Jasper weet de keeper te foppen met een prachtige stift en vind het hoofd van Abdi op de doellijn. (1-2) voor de tweede keer dit seizoen gaan we met een voorsprong de rust in!

De tweede helft begint spannend na een mispeer van Frank bij het uitverdedigen. Gelukkig willen vandaag de mannen voor elkaar werken en lossen ze het achterin samen op. De aanvallende houding van de eerste helft wordt ook in de eerste periode van de tweede helft gehanteerd. Het eerste gevaar komt van Merijn die na op een boogballetje van Jasper oog in oog met de keeper komt. Merijn schuift de bal voor het doel langs. Uit een voorzet van Abdi kan de keeper de volley van Junior keren. Kortom het doelpunt hangt in de lucht. Hij valt ook maar uit het niets en aan de verkeerde kant. Meerdere kleine persoonlijke foutjes leiden tot de gelijkmaker. Jammer mannen maar nog niets aan de hand.

Kort hierop wordt een doelpunt van Jasper afgekeurd door een vermeend duwtje die wij als toeschouwers niet konden waarnemen. Inmiddels is Thomas in het veld gekomen voor Thorwald en moest Jasper naar de kant voor een verse aanvallende impuls van Melvin.

Niet veel later krijgen we een tegenslag. Bram E krijgt een por in de ribben waardoor we noodgedwongen Kevin vroeg moeten brengen (Kevin kampt met een liesblessure). We weten dat Merijn en Olivier ook al op hun tandvlees lopen en die moeten nu op karakter door. Het wordt nog erger als Merijn door zijn enkel gaat. Hij blijft staan maar de scherpte is er af. Kansen krijgen we nog wel maar we geven ze in de laatste periode ook weg. Een 100% kans van Abdi en Junior wordt kinderlijk verspeeld. Junior dribbelt alleen op de keeper af en wordt in de war gebracht door een vragende Abdi die nota bene voor Junior uit loopt. Abdi doet veel goed en kan nog beter worden als hij de regels van de buitenspelval er eens op na slaat. (hier nog geen stijgende lijn te bekennen!)

We hadden vandaag de pot nog naar ons toe kunnen trekken in de slotfase met een schot van Melvin en een in glijdende Merijn maar het mocht vandaag niet zo zijn. Wel heeft het team complimenten verdiend, De stijgende lijn zit er nog steeds in. Vandaag zat het gewoon niet mee! Nog twee wedstrijden voor de winterstop…nog 6 punten te halen! Tot zaterdag!