Door Bart Schenk

Zaterdag 7 april, De eerste lente dag is een feit en het is gelijk lekker warm op de velden.

De sfeer in het team is relaxt en iedereen is op tijd aanwezig. De tactische bespreking brengt geen verassingen anders dan dat de twee licht geblesseerde middenvelders Merijn en Olivier de eerste helft lekker in het zonnetje mogen blijven zitten.

Vanaf de aftrap is het duidelijk dat LTC niet is gekomen voor een potje zomeravond voetbal, onze achterhoede wordt meteen flink onder druk gezet. We hebben hierdoor moeite met het opbouwen van achteruit waardoor we genoodzaakt zijn de lange bal te hanteren. Het voetbal speelt zich voornamelijk af op het middenveld waar LTC op karakter de ballen vaker verovert dan wij. Het warme weer lijkt ons meer te hinderen dan de tegenstander.

Al snel in de wedstrijd komen wij op voorsprong, een diepte pass die in eerste instantie geblokt lijkt te worden stuitert toch door de verdediging van de achter hoede. Melvin pikt de bal op en stormt op de keeper af. Hij weet zijn eerste kans gelijk te verzilveren. (1-0) Lang mogen we niet genieten van onze voorsprong want na een aanval van LTC over onze linker flank komt de bal voor de voeten van de spits van LTC. Hij brengt de wedstrijd weer in evenwicht (1-1).

Er zijn in de eerste helft nog wat kansen aan beide zijde maar het voetbal van beide teams was alles behalve oogstrelend. Beste man van het veld is onze Kasper die ons een aantal keer goed in de wedstrijd houdt. Toch wordt lopen we voor de rust nog tegen een tegen treffer. Een fraaie volley uit een voorzet van onze rechter flank laat Kasper kansloos (1-2)

Tweede helft

De tweede helft willen we meer inzet en meer grip op het middenveld. Het is tijd om onze “pit poel” in te zetten. Samen met Olivier moeten ze de controle op het middenveld overnemen van LTC zodat er meer voetbal in komt. We komen vaker toe aan voetbal met mooie aanvallen. Jasper krijgt na een mooie aanval over rechts nog een kans vanaf de 16 meter, maar de bal stuitert net voor het schot op en zijn inzet verdwijnt over het doel. We krijgen nog een aantal kansen maar de bal wil er niet in of de goals worden niet goed gekeurd. Helaas werd een 100% doelpunt van Jasper niet toegekend omdat de scheids het niet goed kon zien. Waar is de doellijn technologie als je hem nodig hebt!?

Het voetbal wordt steeds fysieker wat ten koste gaat van het spel en de spelers. Aan beide partijen verliezen we spelers met hamstring blessures en een speler van LTC verlaat het veld zelfs per brancard. Een wedstrijd om snel te vergeten.

Dinsdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma dan kunnen we het weer op nieuw proberen.