Door Bart Schenk

Na het debacle van vorige week zaterdag is er afgelopen week veel gepraat. Aan de inzet op de trainingen kon je zien dat we allemaal besloten hebben om het anders te doen.

Bij de technische bespreking was bijna iedereen op tijd… Alleen Abdi was iets vertraagd waardoor hij zijn basis plaats aan Melvin verloor.

De sfeer in de kleedkamer was goed en ook bij de warming up kon je goed zien dat de mannen er zin in hadden.

Na het fluitje begonnen de mannen gretig en hielden we ons goed aan de afspraken. Al snel konden we gevaarlijk worden over de linkerflank. Het schot wat hieruit volgde had te weinig kracht.

Gomos had op dit moment niet meer in te brengen dan lange ballen vooruit. Wij waren het die de tegenstander in het zadel hielpen. Een slecht uitverdedigde bal van Frank kwam uit bij de linksbuiten. Frank probeerde de bal nog terug te veroveren maar de linker spits ontweek deze inzet. Hij kon vervolgens een vrijeman voor het doel bereiken waardoor we vroeg tegen een tegentreffer aanliepen.

Zelfs na deze tegentreffer kon je merken dat we het vertrouwen hielden. Verliezen was geen optie!

Door de gretigheid waren we slordig in de eindpass waardoor onze aanvallen te vroeg onderbroken werden. Hierin kunnen we nog wel een stapje maken.

Uiteindelijk kwam de eindpass dan toch goed aan. Melvin via de rechter flank kon de bal voor het doel krijgen waar Junior de bal in de touwen kon knallen. 1-1 en er zat meer in. Kort daarna konden we via een aanval door het midden bijna weer juichen. Als Thomas na een pass van Jasper iets meer kracht achter zijn schot had kunnen leggen. (Nog even wennen aan zijn nieuwe schoenen denk ik)

Sven die deze week zijn prioriteiten bij school had gelegd, hoefde niet zijn hele straf uit te zitten. Thorwald moest de strijd vroegtijdig staken doordat hij zijn neus stootte tegen de schouder van een tegenstander. Al het ijs op de sportclub kon de zwellingen niet stoppen zodat hij na de wedstrijd uitzag als een boxer die net 12 ronde met Mike Tyson in de ring had gestaan.

In de eerste helft hadden we nog een keer de kans op de voorsprong na een uitbraak van Merijn. Helaas werd de mee gesnelde Jasper die redelijk vrij voor het doel stond niet gezien of niet bereikt.

Ook de tweede helft startten we scherp. Abdi die de eerste helft van af de zijlijn zijn team aan moedigde en af en toe het publiek vermaakte met kunstje op de evenwichtsbalk kon al snel invallen omdat Melvin geblesseerd uitviel.

Ook in het begin van de tweede helft hadden we de koploper in de tang en gaven we weinig weg. Een ongelukkig moment achterin waarbij Luuk een voorzet in ons eigen doel werkte bracht de tegenstander weer op voorsprong. (1-2)

Na deze tegenslag werd de drang naar doelpunten groter. De wil om te winnen is op dat moment zo groot dat we vergaten te voetballen en dat het middenveld te ver achter de voorhoede kwam te spelen. Hierdoor moest de achterhoede steeds vaker de lange bal hanteren en dat speelde de tegenstander in de kaart. Op deze momenten moeten we meer vertrouwen op onze eigen kracht en blijven voetballen.

Het meeste doorzettingsvermogen werd getoond door Sander. Na een hakje in zijn zakje nam hij zijn edele delen in de hand om de zojuist gepasseerde tegenstander in te halen. Na deze komisch uitziende sprint kon hij er ook nog een perfecte sliding uitpersen.. Respect man!!

Kort voor tijd hadden we nog een goede kans om langs zij te komen. Na een mooie cross pass van Bram E op Abdi hing er een mooie combinatie tussen Abdi en Jasper in de lucht. Ook dit keer weer wat slordigheden in de passing waardoor de kans verloren ging. Jammer!

Door dat we in de laatste periode te gehaast waren konden we geen kansen meer creëren om langszij te komen. Maar de mannen hebben de toeschouwers wel getrakteerd op een goeie pot voetbal. Er werd door iedereen strijd geleverd. GOMOS die momenteel op nummer een staat in de competitie was deze keer nog net even te stabiel voor ons. Het was duidelijk dat we de draad weer opgepakt hebben. Tijdens de wedstrijd verscheen er een prachtige regenboog. Het teken van de overgang naar betere tijden! Let’s Go Boys!!