Door Bart Schenk

Weer een mooie dag en een nog mooier Affiche. Velocitas tegen FC Zuidlaren is een 6 punten wedstrijd voor een plaatsje bij de beste 5. Als we vandaag winnen doen we goede zaken om de doelstellingen te behalen.

Door ons zware programma van de afgelopen weken hebben we de trainingen gehalveerd. Onze laatste training was een teambuilding sessie bij de pizzeria die denk ik aardig geslaagd was.

Vandaag mochten we in de zonnige ochtenduren op het warme kunstgras van Velocitas laten zien dat we ook op het veld een team zijn en dat we strijdend met en voor elkaar de 3 punten mee naar huis gingen nemen.

Door enig blessureleed en andere zaken hadden we vandaag maar één wissel. Vooral op het middenveld misten we wat vaste krachten omdat Olivier geblesseerd was geraakt, Bram Bakker afwezig was en Merijn Poel net terug van een blessure kwam. Allemaal een stapje harder dus.

De scheids had nog maar net op zijn fluitje geblazen of de eerste treffer was een feit. Wij kwamen een stuk beter uit de startblokken dan Velocitas. De 0-1 kwam op naam van Junior na een aanval uit het boekje. Jasper komt in de bal en wordt ingespeeld door de achterhoede. Hij draait met een beetje geluk goed weg van zijn tegenstander en speet Abdi aan de rechter kant aan. Abdi geeft de bal voor op Jr die een op een zijn tegenstander passeert en de 0-1 op het scorebord zet.

Na een goede start geven we Velocitas de kans om terug in de wedstrijd te komen. Hun individueel goede spelers zijn erg bewegelijk en onze middenvelders hebben moeite om in dit weer bij hun man te blijven. Velocitas krijgt hierdoor twee opgelegde kansen maar weet die niet te benutten. Velocitas lijkt meer energie te hebben dan wij waardoor we vaak een stap te laat zijn en verliezen in de duels. Mede hierom moeten we een speler van Velocitas ongeoorloofd remmen in het 16 meter gebied. Een penalty is het gevolg. Kasper is op de inzet kansloos en de score is weer gelijk (1-1). Verlost door het fluitsignaal mogen we naar de kleedkamer voor een goed gesprek.

De inzet moet echt anders, iedereen zal een stapje harder moeten doen en elkaar moeten coachen zodat we onnodige meters voorkomen.

We kwamen met meer pit het veld op en domineren in het eerste kwartier. Deze goede inzet werd beloond met een kans voor Junior die zijn tegenstander te vlug af was. Net als wij in de eerste helft moest de tegenstander onreglementair ingrijpen in het 16 meter gebied. Jasper is de aangewezen persoon om ons team weer op voorsprong te brengen. De bal gaat op de stip, de keeper blijft staan en keert de inzet. De rebound was wederom voor Jasper die daarna het net wel vond. De scheids rechter beslist echter dat de penalty over genomen moest worden dus voor de tweede keer stond Jasper oog in oog met de keeper. De bal gaat nu hard de hoek in maar de keeper zat er wel weer dicht bij. (1-2)

Vanaf de aftrap gaat de bal van Velocitas achteruit. Met de kracht van de voorsprong in de benen wordt er goed afgejaagd door Abdi waardoor de bal bij Jasper beland. Hij geeft de bal mee aan Merijn Poel die met de bal rechts de 16 in komt. Hij verschalkt de keeper met een geplaatst schot. De eerste treffer van Merijn dit seizoen is een hele belangrijke! (1-3)

Lang mochten we niet van deze stand genieten want door een knappe individuele actie van de rechter spits van Velocitas en een fraaie inzet stond het al weer snel 2-3. Daar waar wij met onze inzet en euforie de wedstrijd in de eerste periode domineerde wordt door de treffer nu Velocitas gesterkt en zij gaan op jacht naar de gelijkmaker. De wedstrijd is in de laatste fase bloedstollend spannend. Wij blijven positief coachen maar bij de trainer van de tegenstander en wat publiek veranderd de spanning in sacherijn. Zij zijn dicht bij een gelijkspel vanuit een afstand poging die prachtig uit het doel getikt wordt door Kasper. Wij zijn dicht bij onze vierde treffer na een voorzet van Merijn en een kopbal die maar net over gaat van Abdi. Als team zijn we dolblij als het laatste fluitsignaal klinkt. We hebben de punten op karakter van de warme gras mat gesleept.

Hulde mannen!