Door Bart Schenk

LTC JO19-1 – FC Zuidlaren JO19-1

Zaterdag 18 november,

De dag na het Maartens-feest, na een avond van bier, meiden en stevige beloftes zou er vandaag een doorbraak moeten komen aan onze puntloze reeks. Ook al zag het weer er dreigend uit en waren op de Wenakkers alle wedstrijden afgelast, onze boys gaven er niks om en gingen zelf verzekerd richting LTC. Tidom!!!

De eerste minuten zaten we er boven op. De achter hoede was scherp en via de rechter flank kwamen we er in de eerste 5 minuten goed door. Een van de twee uitbraken leidde tot een eerste voorzichtige poging van Junior. Door dat we bij de spelhervatting de lange bal afdwongen konden we eenvoudig weer in bal bezit komen. We gaven geen uitgespeelde kansen weg. LTC moest het hebben van de bal achter onze verdediging en gokken op de snelle mannen. LTC kon hierdoor niet direct gevaarlijk worden maar hielden hier wel een aantal keer een corner uit over. Hun kopsterke middenvelders waren tot nu toe onze grootste zorg.

Dat counters gevaarlijk kunnen zijn weten we deze competitie wel. Er hoeft maar een balletje verkeert te vallen en dan ben je gezien. Vandaag was het ook zo’n dag. Sander probeerde de bal nog met een verwoede poging weg te trappen maar de zak blessure van vorige week of de biertjes van de avond ervoor zorgde dat hij de bal op een haar na miste. De linker spits kon vrij door en gaf Frank de keuze. Haal ik de voorzet er uit of dek ik mijn korte hoek. Verkeerd gegokt, de bal verdween in de korte hoek. 1-0 LTC.

Na deze tegen treffer leken we aangeslagen. Er werd niet meer onderling gecoacht en de afspraken leken vergeten. LTC had deze fase kansen via een kopbal en een counter waarbij keeper Frank ons behoedde voor een 2-0 achterstand. We zochten zelf ook wel de aanval maar te veel met de lange bal en te weinig voetballend. Kansen waren er via Junior met een verrassend schot een aantal corners. Gelukkig konden we in de eerste helft vanuit een dood spelmoment langs zij komen. Merijn wist met een fraaie corner bij de tweede paal Junior te vinden die de bal in de linker kruising joeg.

Hoogte punt uit de eerste helft kwam voort uit het volgen van de afspraken. Goed vast zetten van de spitsen. De keeper moet de lange bal hanteren. Onze verdedigers onderscheppen. Jasper bied zich aan en kaatst met Olivier. Olivier bediend met een mooie cross pass junior op rechts. Junior weet de bal mooi voor het doel te leggen en bereikt net niet de door gelopen Olivier. Aanval om van te smullen mannen!

Ook de tweede helft begonnen we goed aan de wedstrijd. Veel strijd en een goede opbouw tijdens de begin minuten gaven hoop aan het team en de toeschouwers. Binnen 5 minuten werden we getrakteerd op wederom een mooie aanval over meerdere schijven. Jasper legt terug op Thorwald, Thorwald vindt Bram B, Bram legt hem op rechts waar Sander goed mee opkomt. Sander gaat tot de achterlijn en zet voor. Melvin kan de bal net niet goed genoeg raken. Wederom een prachtige aanval door het goed ANTICIPEREN en bewegen van de mannen zonder bal. Lijkt zo eenvoudig.

Na een flitsende start veranderde het spelbeeld. De verdediging kon het middenveld niet bereiken en was gedwongen de lange bal te spelen. Deze werd steeds vaker onderschepdoor de verdediging van LTC die de bal weer naar hun spitsen speelden. Kansen waren er nog wel. Een kopbal van Thomas die de keeper nog net naast kon tikken, een kopbal van LTC op de lat kort om de ploegen waren in evenwicht en zouden de punten verdiend verdelen. Helaas konden we, van een tegenaanval, in de slotfase de bal niet goed weg krijgen en werd een sliding op de bal beoordeeld als een overtreding in het strafschopgebied. En daarmee werd ons een punt afgesnoept en ging LTC er met de winst vandoor. 2-1 eindstand.

Na de omme keer van vorige week zien we een duidelijke verandering in het team. De mannen houden zich beter aan de afspraken, willen voor elkaar werken en steeds vaker zien we mooie combinaties. Nu gewoon vertrouwen houden dan komen de punten van zelf.

 

 

 


Privacy Preference Center