Na 3 potjes bekervoetbal kan eindelijk het echte werk beginnen en de mannen hebben er duidelijk zin in want ondanks dat we erg vroeg richting de Waddenzee moeten vertrekken hebben we niet alleen een keeper maar staan er om 7.30 uur ook nog eens 15 veldspelers paraat. Volle bak dus. Gelukkig hebben Sven en Jasper een wissel carrousel bedacht waarbij om de 30 minuten het halve elftal wordt vervangen waardoor iedereen een uur speelt. We worden in Zeerijp (waar zegt u ? ja , Zeerijp! ) hartelijk ontvangen door de onvervalst Gronings knauwende begeleider /grensrechter van De Fivel A1, die zich op onze komst heeft voorbereid en een grote fan van de verslagen van Bart blijkt te zijn en het betreurt dat ze in Zeerijp niet zo’n schrijftalent hebben .

In de auto’s bleek al dat de mannen verwachten dit Zeerijper varkentje wel even te zullen wassen en zo’n instelling leidt meestal niet tot het beste voetbal, zo ook dit keer. De jongens beginnen nog wel aardig met de wind vol in de rug en krijgen wat leuke kansen maar weten ondanks een mooi schot van Jasper toch niet snel te scoren. Pas na een kwartier spelen wordt de ban door Jorik gebroken die scoort via een door de tegenstander aangeraakte bal. Wie had gedacht dat de teller nu zou gaan lopen komt echter bedrogen uit want het voetbal wordt eigenlijk alleen maar rommeliger, enkele mooie acties daargelaten. Wellicht dat het vroege uur, de toenemende kou en de inmiddels stromende regen de jongens parten speelt, het verzet van de tegenstander in ieder geval niet want dat mag feitelijk geen naam hebben ook al blijft de grens zijn troepen hartstochtelijk steunen . Pas in minuut 30 weet Samuel na een combinatie met Roel van dichtbij raak te schieten. Als dank mag hij meteen gaan wisselen waarna we de nieuwe kracht Bram op aangeven van nieuwe kracht Julian de 3-0 zien binnen schieten. De ruststand wordt door Janiek in de 44ste minuut na een lange rush met een mooie schuiver in de hoek op het scorebord gebracht. Weliswaar 4-0 voor, maar nog bepaald geen verheffend voetbal, tijd voor een donderpreek van de aanvoerder of de begeleider maar beiden komen niet veel verder dan wat goed bedoelde aanwijzingen.

Toch lijkt de rust nieuwe krachten te hebben gegeven want al luttele minuten na de pauze maakt Jasper een van zijn befaamde spurts over de linker flank waarbij hij alle verdedigers de hielen laat zien en alleen van links op de keeper aanstormt. Maar doet hij het of doet hij niet ? Hij doet het……. niet. Of toch wel want hij scoort gewoon met rechts in de rechter onderhoek.

Helaas inspireert deze mooie goal niet tot beter voetbal en de meeste opwinding ontstaat dan ook vooral door het grote aantal malen dat de bal de omringde sloten in wordt geschoten. Zelfs de grens van De Fivel geeft de moed op en laat niets meer van zich horen. Gelukkig komt aan het einde van de tweede helft beetje bij beetje toch wat meer lijn in het spel van de jongens wat leidt tot de 6-0 in minuut 85 door een klutsgoal van Guillermo, de 7-0 in minuut 86 door een fraai oprukkende Thorwald en de 8-0 in minuut 89 middels een heerlijke en snelle aanval uit het boekje tussen Samuel, Bram en Guillermo waarbij laatstgenoemde de bal onberispelijk binnen loopt .

Dit inspireert Sven kennelijk zodanig dat hij in de 90ste minuut er nog een formidabele rush uit weet te persen die hij tot ieders vreugde bekroont met een raak schot op de goal. De scheids wil al naar de middenstip wijzen voor 9-0 maar ziet iemand langs de lijn als een dolle met een vlag zwaaien. Buitenspel! Buitenspel? Ja buitenspel volgens de grens en dus keurt de scheids die mooie goal van Sven af en fluit enkele seconden later de wedstrijd ook meteen maar af.

Bij het verlaten van het veld komt de aap uit de mouw, de grens dacht dat Samuel (die inderdaad buitenspel stond) schoot en scoorde terwijl dit toch echt Sven was. Ruiterlijk gaf hij toe ook maar een mens te zijn en dus fouten te kunnen maken. Jammer Sven maar je goaltje komt nog wel. Man of the match: uiteraard de grens/begeleider van De Fivel

Door Jan van Burg