Tussen de regenbuien door was het Zonnig in Zuidlaren en het was aan de JO19-2 om aan deze mooie periode nog meer kleur te geven. Op het hoofdveld mochten de mannen het vandaag op nemen tegen de mannen van Lewenborg. Lewenborg staat op de een na laatste plaats en kan alle punten gebruiken. Zuidlaren staat op de tweede plaats zonder punt verlies en tegendoelpunten. En dat willen we vandaag ook zo houden.

Zaterdag 27 Oktober, FC Zuidlaren JO19-2 vs Lewenborg JO19-2

Door Bart Schenk

Zuidlaren – Vandaag was ook trainer Jan Geert naar de wedstrijd gekomen om de mannen nog wat tips en trucs mee te geven. We spraken af om net als vorige week opbouwend van achteruit alles voetballend op te lossen. En het belangrijkste was plezier maken met elkaar!
Na het eerste fluitsignaal begonnen we gelijk te tikken. Dit ging in de eerste minuten nog wat stroef waardoor, na balverlies in de opbouw, Lewenborg de eerste grote kans in de wedstrijd kreeg. Een van de middenvelders kon de bal onderscheppen toen Guido ver voor zijn doel stond. De poging van Lewenborg ging gelukkig hoog over. We waren gewaarschuwd.
Niet geschrokken van de kans van Lewenborg bleven we voetballen en konden we elkaar goed vinden door veel beweging van de middenvelders.
Het eerste doelpunt kwam uit een dood spelmoment. Een corner van Guillermo op het hoofd van Thorwald draaide het eerste cijfer op het score bord. (1-0)
Niet veel later krijgt Julian een grote kans in een op een met de keeper. De mee gelopen Jasper stond net buitenspel en mocht alleen maar kijken naar de bal die net naast de paal verdween. Hierna is het twee keer de beurt aan Thijs om de keeper te testen. Op aangeven van Julian schiet hij voorlangs en op aangeven van Jasper schiet hij de bal in de handen van de keeper.
Wederom uit een corner van Guillermo valt de 2-0. Dit keer is het Julian die de bal het laatste zetje over de doellijn geeft. Het mooiste doelpunt van Zuidlaren komt van de voet van Roel. Hij beloond een prachtige aanval waarbij we onder de druk van Leeuwenborg uit voetballen en via vele schijven de bal in het strafschop gebied bij Roel krijgen. Roel bekroont het mooie spel met de 3-0.
Ruben die vandaag als voorstopper begon zet de 4-0 op de borden na mooi aangeven vanaf de rechter spits Bram. De 5-0 komt van de voet van Jasper. Uit andermaal een corner van Guillermo tikt de keeper de bal voor de voeten van Jasper en die weet daar wel raad mee.
Ook de 6-0 wordt gemaakt door Jasper. Na een prachtige pass van Thorwald met buitenkantje rechts krijgt hij de bal eerst wat moeilijk onder controle. Maar daarna stuurt hij twee verdedigers het bos in en schiet de bal binnen met zijn linker.
De 7-0 begon met een prachtige boogbal van Jasper die de bal achter de verdediging legt en Bram de rechter hoek in stuurde. Bram legt de bal terug naar de penalty stip waar Guillermo een schot geblokt zag worden door de keeper. Roel pikte de tweede bal op en rond beheerst af. Ook de 8-0 valt nog in de eerste helft Dit maal is het de corner koning zelf. Via een aanval waar Roel en Thorwald aan de basis staan mag Guillermo alleen op de keeper af. Guillermo schiet de bal rustig in de hoek. 8-0 en we gaan aan de thee.

Wat zeg je de mannen in de rust als je prachtig voetbal laat zien en al met 8-0 voor staat? Dan prijs je de speelwijze, vraag je of ze er zelf lol in hebben en verander je niets… Ben benieuwd wat de coach bij Lewenborg gezegd heeft.

De tweede helft pakken we de draad weer op en gaan door met combinatie voetbal en komen we wederom tot een prachtige goal. Sander stuurt met een cross pass Bram naar de achterlijn. Bram bediend Julian bij de tweede paal en hij zet de stand op 9-0. Uit een klutsbal in de verdediging van Lewenborg schiet Guillermo de score in de dubbele cijfers. (10-0)
Na een aantal goede assists is het nu de beurt aan Bram zelf. Hij zet zelf de aanval via rechts op waarna hij afgeeft op Jasper. Jasper trekt naar links en Bram loopt door. Voor het doel en krijgt de bal terug van Jasper. Bram scoort de 11de van de dag.
Heeft Lewenborg dan helemaal niets in de pap te brokken? In de tweede helft kunnen of laten we ze iets beter combineren waardoor ze een keer onze keeper Guido aan het werk konden zetten. Guido is echter niet van plan om een tegen goal te incasseren en tikt de bal katachtig uit de kruising.
Is dat alles wat Guido te doen krijgt? Nee, hij mag ook een penalty nemen die Jasper handig versierde door de bal met een wippertje tegen de hand van de verdediger aan te schieten. Guido oog in oog met de keeper van Leeuwenborg zet de teller beheerst op 12-0.
Het laatste doelpunt van vandaag is de 3de voor Jasper. De goal begint met een crosspass van Julian die Bram op rechts probeert te zoeken. Een verdediger onderschept de bal maar krijgt geen controle. Jasper pikt de bal op en schiet de eindstand van 13-0 op de borden.

Een prachtige dag en een mooie pot voetbal. Een teamprestatie van grote klasse. Alle aanvallen werden prachtig van achter opgebouwd door een steeds beter wordende achterhoede. Jorik, Sven, Thijs en Janiek kunnen elkaar steeds beter vinden en met de hulp van het middenveld staan ze vaak aan de basis van de goals. Mannen ik ben trots op jullie. Na deze wedstrijd staan we boven aan met 26 voor en 0 tegen. Deze plek staan we niet meer af!!

1-0 Thorwald
2-0 Julian
3-0 Roel
4-0 Ruben
5-0 Jasper
6-0 Jasper
7-0 Roel
8-0 Guillermo
9-0 Julian
10-0 Guillermo
11-0 Bram
12-0 Guido (pen)
13-0 Jasper