Zaterdag 15 september,

De week op weg naar deze voetbal dag was niet zonder obstakels. Twee weken is er naarstig naar een scheidsrechter gezocht en daar waar de begeleiding al tegen de mannen gezegd had dat ze beter konden gaan werken hield trainer Jan Geert vol en kon op het laatste moment Wouter Groenewold strikken. Op vrijdag kwam er een onverwachte afmelding van onze keeper waarna Arno (HJO) zijn tanden in het vinden van een keeper gezet had. Ook Arno volbracht zijn missie, keeper Tim Lampe zou ons versterken. Op game-day sloeg het noodlot toe. Tim raakte in zijn eigen wedstrijd geblesseerd en het team moest als nog een noodgreep doen. Gelukkig was daar de reddende engel Merijn Poel, die na zijn wedstrijd nog wel even het doel wilde verdedigen. Top Merijn!

De wedstrijd

De onzekerheid in de voorafgaande week was terug te zien in de warming up. De mannen waren stil en gingen niet vol voor de bal tijdens het positie spel. Dit was weer terug te zien in de eerste helft. Er werd wel redelijk gevoetbald maar de eindpass was niet best en de bal ging te langzaam rond. Uit een vrijetrap van Sander leek het even dat we door de kopbal van Pepijn op 1-0 kwamen maar er was geduwd dus het feest ging niet door. Uit een corner kwamen we zelfs op achterstand toen Thijs zijn man iets te opzichtig een duwtje gaf. De bal ging op de stip en aan keeper Merijn de ondankbare taak om het team te redden. Merijn zat in de goede hoek maar had de armen net te kort. 0-1 achter. Hadden we dan helemaal geen kansen? Nou die hadden we wel maar werden niet met kracht op het doel geschoten. Jasper en Sander misten in deze fase de scherpte om ons op gelijke hoogte te brengen.

Na het inbrengen van Thorwald, Samuel en vooral Guillermo kwam er wat meer pit in de wedstrijd. Het was Guillermo die ons op gelijke hoogte schoot. Vanaf de rechter kant schoot hij de bal diagonaal in de touwen. (1-1)
Niet veel later uit een corner van Guillermo kan Pepijn een assist geven op de vrijgelaten Jasper die de bal buiten bereik van de keeper kopte.(2-1) Deze voorsprong weten we vrij eenvoudig mee te nemen naar de rust.

Tijdens de rust bespreken we dat we beter druk kunnen zetten en dat we gebruik kunnen maken van de spelhervatting van de keeper. Dit werd in de tweede helft gelijk in praktijk gebracht. Bij de eestvolgende slechte uittrap veroverd Samuel de bal en schiet op eigen kracht de 3-1 binnen.
Ook de 4-1 valt binnen no time. Nu is het Roel die de slechte uittrap onderschept, doorspeelt op Guillermo die op zijn beurt wederom Samuel in stelling brengt. Samuel schiet de 4-1 onberispelijk binnen.

Nu is Velocitas gebroken en kunnen we weer rustig rondspelen. Het gaat weliswaar niet op een hoog tempo maar we vinden elkaar in deze fase een stuk beter dan in de eerste helft. Keeper Merijn moet een keer alles geven om een afstand schot uit de kruising te tikken. Gelukkig liep het goed af en hield Merijn aan deze redding geen kramp over.

We mochten nog genieten van een paar prachtige aanvallen over de rechter flank waar Thorwald, Samuel en Bram elkaar feilloos konden vinden, maar we ons zelf niet beloonden met een doelpunt Een vrijetrap op de lat van Jasper had ook iets meer verdiend maar de 5-1 moest nog even op zich laten wachten. Even later schoot Roel bij de tweede paal de 5-1 binnen na mooi aangeven van Guillermo. In de slot fase zien we nog een Ronaldo achtige omhaal van Samuel maar die mist in alle consternatie de bal. De eindstand wordt bepaald door Jasper. 6-1 wordt het na een één twee van Bram en Samuel gevolgd door een voorzet op maat van Bram.

Wat nemen we mee uit deze wedstrijd?? Als de voorbereiding iets rustiger verloopt en als we iets fanatieker in de warming up zijn, Kunnen we vanaf minuut een beter combineren en maken we het ons zelf een stuk makkelijker.

Man van de wedstrijd vandaag Guillermo, Merijn of Samuel.. Zeggen jullie het maar!!!

Op naar volgende week!

Bart Schenk