De aftrap van het nieuwe seizoen is een feit. Een oude groep vrienden aangevuld met wat voormalig JO19-1 spelers en keeper van de voormalig B2.

Elk seizoen begint met de bijbehorende organisatorische perikelen. Bij deze start lag de uitdaging niet zo zeer in de bezetting op het veld maar vooral wie er in de spits van de kantine zou staan. Na veel overleg zouden de wissels plaatsnemen achter de bar. Gelukkig wilde Sander Schadenberg zijn oud teamgenoten de helpende hand bieden. Daardoor was Sander sowieso man of de match!

De wedstrijd:
Vooraf was er nog wat spanning: Wat kunnen we als team dit seizoen behalen..? Na twee minuten was die spanning weg, Jorik schoot ons binnen een minuut op 1-0 en Thorwald legde via een kluts met de keeper de 2-0 binnen. Als het zo makkelijk gaat is het logisch dat iedereen zijn eigen goaltje gaat zoeken. Dit gaat vaak ten koste van de organisatie. Ook vandaag was dit het geval waardoor de reset, 2-1, niet snel op zich liet wachten.
We waren gewaarschuwd en moesten meer combinatie spel laten zien om de Oosterparkers onder druk te zetten. De 3-1 kwam van het hoofd van Jasper die uit een corner fraai binnen kopte. De 4-1 kwam voort uit een prachtige opbouw van achteruit. Keeper trapt kort uit op Janiek aan de rechterkant. Janiek geeft in het midden af op de vrij lopende Roel. Roel passt naar de hoogstaande rechtsachter Thijs. Thijs lanceert de spits en Jasper schiet na een sprint zijn tweede binnen. De 5-1 ontstond toen we bij een ingooi van de Oosterparkers in de aanval, goed druk zetten. We kwamen in balbezit en Jorik legde de bal diep waarna Jasper de keeper met een stiftje verschalkte.
Wederom uit een corner schoot Roel zijn eerste bekerdoelpunt in de touwen waardoor de stand 6-1 werd. De 7-1 werd aan Jasper gegund na goed voorbereidend werk van Pepijn die ook best voor eigen succes had kunnen gaan. De 8-1 en en de 9-1 kwamen ook van de voet van Jasper waardoor hij voor de rust al op twee hattricks stond. We gingen aan de thee met een meer dan geruststellende 9-1 stand.

In de rust spraken we af om de tweede helft meer rust in het spel te brengen en meer van achteruit op te bouwen. Na de aftrap ging de bal volgens afspraak terug naar Sven. Sven geeft de bal lang op de nieuwe kracht Bram. Bram haalt de achterlijn en legt terug op de rand strafschopgebied. Ruben maakt het karwei af en schiet de 10-1 op het score bord. Bij de 12-1 kregen we wat hulp van de Oosterparkers. Na een vrijetrap van Sven kopte Guillermo de bal richting de penalty stip waar een verdediger de bal binnen liep. Na een miscommunicatie tussen Guido en Janiek kon de spits van de tegenstander nog een keer profiteren waardoor we nog een tegen goal moesten incasseren. Het laatste doelpunt kwam van de voet van Guillermo die op aangeven van Bram de 13-2 noteerde.
Uiteindelijk was het een eenvoudige overwinning die we in de tweede helft gebruikt hebben als oefen partijtje. Alles wat goed ging nemen we mee naar de volgende wedstrijd, uit tegen HS”88. De strijd om de topscoorder is losgebarsten, de voormalig topscoorder van A2, Samuel, kan zijn borst nat maken en zal begrijpen dat je er alle wedstrijden bij moet zijn op aanspraak te maken op die vel begeerde titel.
Tot volgende week!

1-0 Jorik Davids
2-0 Thorwald Bossewinkel
2-1 Oosterparkers
3-1 Jasper Schenk
4-1 Jasper Schenk
5-1 Jasper Schenk
6-1 Roel Veenstra
7-1 Jasper Schenk
8-1 Jasper Schenk
9-1 Jasper Schenk

10-1 Ruben Meester
11-1 Eigen doelpunt Oosterparkers
12-1 Jasper Schenk
12-2 Oosterparkers
13-2 Guillermo Squerzi