Zaterdag 2 februari 2019

FC Assen JO19-1 vs FC Zuidlaren JO19-2

 

Een nieuw competitie met nieuwe uitdagingen!
Na een eenvoudig eerste helft van de competitie werd het tijd voor meer uitdaging. Die uitdaging gaan de mannen dit seizoen op meerdere vlakken tegemoet.

• De mannen gaan op een hoger niveau spelen, en wel in de tweede klasse.
• Zij gaan dit doen met een wijziging in het team. Spits Jasper heeft de overstap naar JO19-1 gemaakt en daarvoor hebben we Teije op het middenveld terug gekregen.
• Er wordt nog steeds volop mee gedaan in het beker toernooi
• Grootste uitdaging dat dit alles zonder/met minder begeleiding van mijn kant gaat gebeuren en dat ze ook de stukjes om beurten zelf moeten gaan schrijven?

De uitdaging van vandaag is voetballen tegen een het team JO19-1 van FC Assen wat onder de bezielende leiding van ons aller Bas Beuker staat. Bas heeft zich vorig mee gedraaid in de middenmoot in de eerste klasse dus de mouwen moesten opgestroopt worden.

Het werd al snel duidelijk dat we hier te maken hadden met een technisch begaafde tegenstander die de strategie die wij ons altijd voornemen te spelen, al aardig onder de knie had. Dit betekend voor alle mannen in het veld in tegenstelling tot de eerste voetbal-periode, dat de voorhoede ook mee moeten als de backs van de tegenstanders mee naar voren schuiven.
Dit hadden we zeker de eerst 20 minuten slecht in de gaten. Toen we na 20 minuten eindelijk zelf aan het voetballen toe kwamen was de intentie wel goed maar kwamen we vaak niet aan aanvallen toe door onzorgvuldigheid in de passing. We voetbalden tegen een goede tegenstander en tegen ons zelf. We gingen hierdoor de rust in met een flinke kater en een 4-0 achterstand. Door een goede wedstrijd van keeper Guido was het nog maar 4-0.

In de rust hingen de koppies aardig naar beneden en was er vooral wat mentaal coach werk nodig om de mannen weer het veld in te krijgen. Doordat we besloten dat het pas echt een verloren wedstrijd was als we van deze oefenwedstrijd niets zouden leren konden we weer praten over de tweede helft. We zouden met een mentale 0-0 beginnen en gewoon ons eigen spel proberen te spelen.
In de eerste 15 minuten lukte dit aardig, we waren een stapje feller in de duels en konden iets meer partij bieden.
Helaas verdedigden we af en toe nog te naïef waardoor de middenvelder van FC Assen met een prachtige schot onze illusies weer in de koelkast zette. De wedstrijd eindigt in 7-1 doordat Guillermo oog in oog met de keeper de bal op aangeven van Bram langs de keeper werkt. Guido behoed ons net als in de eerste helft voor een oor wassing met dubbele cijfers en is daarmee de man van de wedstrijd!

FC Assen blijkt een maatje te groot, zij winnen de wedstrijd maar wij leren het meest!

Mannen mijn laatste wijze woorden voor jullie:
Komend jaar zullen de wedstrijden een stuk moeilijker worden, wat uiteindelijk jullie eigen wens was. “Voetballen op niveau!”
Hierbij hoort ook dat je er dan als team voor moet gaan, waarbij je jezelf moet afvragen wat jij kunt bijdragen binnen de groep. Een persoonlijk besluit om een training te skippen beïnvloed de hele groep!
Bij voetballen op niveau hoort ook inzet en trainen op niveau! JanGeert biedt deze mogelijkheid, jullie als team moeten deze mogelijkheid aanpakken!

Bedankt voor een mooi seizoen en heel veel succes in de tweede klasse!

Sportieve groet Bart Schenk.