HS’88 JO19-2 vs FC Zuidlaren JO19-2

0-1 Guillermo Squerzi
0-2 Jasper Schenk
0-3 Jasper Schenk
0-4 Guillermo Squerzi
0-5 Samuel van Burg
0-6 Sander Mulder
0-7 Thijs Werkman
1-7 HS`88
1-8 Sander Mulder

Zaterdag 24 November,

Voor de tweede keer dit seizoen reisden we af naar Hoogezand Sappemeer om tegen de mannen van HS’88 JO19-2 te spelen. De eerste wedstrijd was voor het bekertoernooi en die wonnen we maar nipt. Dit opgeteld bij het spel van vorige week zaterdag kon zo maar leiden tot de eerste verliespunten. Gelukkig kan een slechte wedstrijd je ook kracht geven om weer orde op zaken te stellen en dit laatste is wat we voor de wedstrijd afspraken.
Doordat de gehele selectie compleet was waren we met 16 man en moesten we net als bij het ijshockey hele linies tegelijk wisselen dit is een extra uitdaging omdat dit ten koste kan gaan van je speelwijze.
In de eerste minuut was het al raak. Na een combinatie tussen Jasper, Sander en Guillermo lost de laatst genoemde een schot op doel. De keeper grabbelt wat maar krijgt de bal niet onder controle waardoor hij knullig in het doel rolt. (0-1)
Bram komt goed uit de start blokken en wint veel duels en geeft een aantal goede voorzetten. Helaas valt de 2-0 hier niet uit. De 2-0 komt van de voet van Jasper als hij na een mooie steek pass van Ruben en goed uitverdedigen van Sven op de keeper af kan. Hij schuift de bal langs de keeper en zet de teller binnen 10 minuten op 0-2. Niet veel later een kopie van doelpunt twee. Sven verdedigd goed uit en zet nu zelf Jasper voor de keeper. Ook deze schiet Jasper er in.(0-3)
De 4-0 komt weer van Guillermo na wederom een mooie actie van Bram, die over de rechterflank goed door komt. Na de 5 mans wissel moeten we weer even aan elkaar wennen maar dat duurt niet lang als Thijs opstoomt. Hij passt in op Samuel en loopt door om de kaats weer in ontvangst te nemen. Samuel heeft echter iets anders in zijn hoofd en schiet op het doel en legt de 0-5 knap in de hoek.
Met 5-0 gaan we de rust in. In de rust spreken we af om te blijven voetballen en niet voor eigen geluk te gaan. Dit lukt de tweede helft maar half maar dat is ook wel logisch als het zo makkelijk gaat.

De 6-0 wordt ook door Thijs voorbereid. Hij schiet van afstand hard op doel maar de keeper blokt de bal. De bal komt in een boog bij Sander die zich niet bedenkt en de bal in een keer uit de lucht op de slof neemt. De bal gaat hard in de touwen en laat de keeper kansloos.
De 7-0 mag Thijs zelf in de touwen jagen. Na een tackel op Samuel in het strafschop gebied wijst de scheids naar de stip. Als beloning voor zijn goede werk mag Thijs van het team de penalty nemen. Thijs schiet de bal onberispelijk in. (0-7) Na de laatste groepswissel halen we ons voetballend niveau niet meer. We moeten een tegen doelpunt incasseren 7-1 en lopen veel alleen met de bal. Gelukkig worden we nog getrakteerd op een doelpunt. Na een ingooi van Jasper komt Samuel het strafschopgebied in. De keeper maakt zijn doel klein maar Samuel bediend Sander bij de tweede paal waardoor de keeper kansloos is. De eind stand wordt door Sander op 8-1 gebracht.
Volgende week zaterdag spelen we om 15:00 thuis tegen Pelikaan S voor het kampioenschap. Bij winst of gelijkspel kunnen we het kampioensfeest vieren. We hopen dat jullie dit feest met ons komen vieren.

Tot zaterdag.

Door Bart Schenk