FC Zuidlaren JO19-2 vs Pelikaan S JO19-1G

Zaterdag 15 December,

Vandaag speelden onze mannen de laatste wedstrijd van het najaar seizoen tegen de mannen van Pelikaan S. Pelikaan S. staat in de ranglijst ongeslagen achter ons op de tweede plaats. Doordat ze twee keer gelijk speelden is er een gat van 4 punten ontstaan. De wedstrijd van vandaag ging dus alleen om de eer. Winst zou de kers op de taart zijn van het afgelopen seizoen. Het kampioenschap zonder punt verlies, daar gingen we voor!

Na de aftrap is het altijd even aftasten, wat kunnen we van deze tegenstander verwachten? Al snel bleek dat zij niet in hun beste formatie op de mat stonden waardoor wij snel het spel naar ons toe trokken. Kort na het fluit signaal konden we de eerste schoten op de keeper lossen. De keeper liet gelijk zien dat hij de goals niet cadeau zou geven vandaag, we moesten dus aan de bak.

In de begin fase van de wedstrijd waren we te gretig op zoek naar die eerste treffer. Alle ballen werden haastig naar voren geschoten of persoonlijk gebracht wat het spelbeeld niet ten goede kwam. Bij een van deze acties ontstond een botsing tussen de opstormende Pepijn en een verdediger van Pelikaan S. De verdediger moest na deze botsing helaas de wedstrijd staken en omdat Pelikaan S. geen wissels had, moesten ze met 10 man verder.

Met een man minder kwam er van de aanvallen van Pelikaan S. niet veel meer terecht en konden wij de bal makkelijker rond spelen. De 1-0 viel dan ook kort na dit incident uit een mooie aanval over links waarbij Pepijn en Jasper al combinerend de bal bij Guillermo krijgen. Guillermo, bekend om zijn goede trap techniek, legt de bal bij de tweede paal op Bram die de bal binnen tikt. (1-0)

De 2-0 is een verhaal apart en kwam van de voet van Thijs. Thijs moet u weten is al het gehele seizoen driftig op zoek naar een afstandstreffer. Sommige ballen komen in het buurt van het doel, andere ballen verdwijnen over de zijlijn bij de corner vlag. De bal van vandaag was precies goed. Van een meter of 20 van de rechter kant van het veld, schiet hij de bal met een mooie boog over de keeper via de binnen kant paal in de kruising. Even was het stil op het veld….(2-0)….. maar het spel moest verder.

Kort voor dit moment hielden we de eerste wissel golf. In zo’n golf vervangen we 5 van de 10 veld spelers. We houden dan altijd onze vingers gekruist en hopen dat er aan het spelbeeld weinig veranderd. Gelukkig ligt het niveau binnen de ploeg redelijk op een lijn waardoor we vaak zelfs wat beter gaan voetballen na zo’n wissel. Verse spelers lopen dan toch een stukje harder. In deze golf kwam ook ons wonderkind Julian in het veld. Hij wist meteen zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Een van zijn eerste balcontacten was gelijk een doelpunt, alleen dachten de grens en de scheids hier anders over. Buienspel het feest ging niet door. Zijn tweede poging kreeg hij op een presenteerblaadje van Jasper, Julian treft de paal en Jasper gaat met het doelpunt aan de haal! (3-0)

Hierna mag Julian nog aanleggen voor een vrijetrap net buiten de 16 en aan dit schot kun je merken dat die ochtend wat problemen had met zijn lenzen, verkeerd om, kwijt of binnenstebuiten dat weten we nog niet maar die bal zijn we nog steeds kwijt.

Gelukkig had Jasper hier geen last van want na een prachtige steek pass van zijn trouwe vriend Sven kon hij op slag van rust de 4-0 binnen schieten.

De tweede helft begint spectaculair als Bram de bal voorzet richting tweede paal waar Julian de bal op maat legt voor Samuel die de bal met een prachtige omhaal hard in het net schiet. (5-0) in het echt zag het er net iets anders uit maar dat valt met geen pen te beschrijven.

De 6-0 kwam uit misschien wel een van de mooiste aanvallen van de middag. In de opbouw wordt de bal achterin door Jorik van flank verlegd, Pepijn passt meteen door naar Julian die op zijn beurt Guillermo aan speelt. Guillermo schiet de bal binnen en brengt de score op 6-0.

Pelikaan sputtert af en toe nog wel wat tegen en probeert ons soms tijdens de opbouw onder druk te zetten. Bij een van deze momenten raken we toch wat in paniek en verdedigen we door het midden uit. De bal beland bij een tegenstander die zich niet bedenkt en van grote afstand onze Guido onder vuur neemt. Guido die iets te veel naar voren stond heeft het nakijken, de bal verdwijnt achter hem in het net. Mooi doelpunt (6-1)

De laatste goal van dit seizoen komt op naam van Samuel die na zijn omhaal ook nog een puntje met zijn hoofd binnen knikt. Vanuit een corner springt hij hoger dan iedereen en zet de eindstand op 7-1.

Het was een mooi seizoen waarin we hebben laten zien met een klein beetje discipline op detrainingen er meer vreugde in het spel kan komen. En als je plezier hebt in hetspel kun je mooie resultaten behalen.

Volgend jaar gaan we met het zelfde receptuur de 2de klasse in. kijk er al vast naar uit. Bedankt voor een mooi seizoen en allen alvast fijne kerstdagen en een sportief, gezond en gelukkig 2019 gewenst.

Vriendelijke groet Bart Schenk

1-0 Bram Reenders

2-0 Thijs Werkman

3-0 Jasper Schenk

4-0 Jasper Schenk

5-0 Samuel van Burg

6-0 Guillermo Squerzi

6-1 Pelikaan S.

7-1 Samuel van Burg