Door Bart Schenk

2017 was voetballend voor ons een jaar waarin we van een nieuwe groep jongens een team moesten maken. De resultaten lijken een graadmeter van dit proces. In het begin van het seizoen verloren we veel wedstrijden maar aan het eind leken de mannen elkaar te vinden. Ook in de winterstop werd er verder gebouwd aan de team spirit. In de zaal, op de bowling baan en in de kroeg hebben de mannen met elkaar veel lol gehad. (De bowling kwaliteiten van de mannen laten echter te wensen over. Weinig concurrentie!)

Middelstum – FC Zuidlaren

Vandaag tegen Middelstum hadden we een pijl moment om eens te kijken hoe we er in het veld voorstonden. De mannen van Middelstum behoorden tot de beste in de 2de klasse afgelopen seizoen, en door tegen ons te oefenen konden ook zij kijken waar ze stonden.

Door privé redenen konden we vandaag niet beschikken over onze twee keepers Frank en Kasper. Frank en Kasper strijden samen om een plaats in de selectie volgend jaar maar na vandaag lijken ze concurrentie te krijgen. Olivier de gelegenheidskeeper keepte een foutloze wedstrijd!

Een wedstrijd verslag zoals de naam doet vermoeden zou uitsluitend over de wedstrijd moeten gaan. Maar ik wil u soms een kijkje geven achter de schermen waar de strijd die sommige spelers naar aanloop van de wedstrijd hebben groter is dan op het veld.

  • Zo was er vandaag een speler te laat. (een beetje jammer) we vertrokken zonder hem maar zo makkelijk kwamen we niet van hem af. Hij reisde het team na met de bus (respect!) maar helaas zonder voetbal kleding.
  •  Een van de mannen was zijn voetbalschoenen vergeten. Maar gelukkig was er iemand met twee paar. Hij speelde trouwens een goede pot op die geleende sloffen!
  • En een van de mannen begon de wedstrijd met een stuk shirt aan zijn beugel. Hij had zich zo gretig omgekleed dat hij met zijn beugel verstrikt raakte in zijn shirt. Een aantal van zijn teamgenoten wisten hem uit zijn benarde toestand te bevrijden.
De eerste helft

Heel veel balbezit, te weinig kansen gecreëerd. De opdracht was balbezit, snel en vel storen bij balverlies, en van achteruit opbouwen met inkomende middenvelders en spitsen. We hielden ons goed aan de afspraken en we mochten achterin rustig rondspelen. Als we de aanval zochten, konden we het geduld opbrengen om een vastlopende aanval er weer uit te halen en vanuit achter weer te opnieuw te beginnen. Er straalde veel spelvreugde uit de spelersgroep.

We kwamen op voorsprong uit een dood spelmoment. Bij een vrijetrap schoot Junior de bal hard door de muur, de bal werd geraakt, de keeper was kansloos. 0-1. Achterin werd Olivier de gelegenheidskeeper niet echt op de proef gesteld.

De tweede helft

De tweede helft wilden de mannen van Middelstum iets meer voetbal laten zien. Hierdoor kregen wij meer ruimte en dat betaalde zich al snel uit in een doelpunt. Merijn op de schoenen van Olivier zette zelf een aanval op en kon na een een-twee met Jasper de score verdubbelen. (0-2) Of het door de schoenen of door de speelwijze van Merijn komt weten we niet maar een hevig gevalletje van kramp schakelde hem uit. Luuk nam zijn positie over. De 0-3 had kunnen vallen uit een prachtige aanval waarin Luuk en Sander op rechts de achterhoede van Middelstum met mooi combinatiespel passeerde. De voorzet belandde voor de voet van Junior. Zijn inzet werd van richting veranderd waardoor we een corner overhielden. De corner kwam van de voet van Abdi en werd in geschoten door Junior. (0-3)

Concentratie-verlies

Nu we een riante voorsprong trokken onze goochelaars Abdi en Jasper hun trukendoos open. Eerst Abdi die de tegenstander passeerde door de bal over hem heen te wippen. Daarna werd er een tegenstander getrakteerd op een vieze panna van Jasper. Dit onder luit gejuich van het team en de coaches. Dit was ook het moment waarop wij de focus verloren. De tegenstander maakte gebruik van ons gebrek aan discipline en Olivier kreeg zowaar een paar keer wat te doen. Luuk stelde in deze periode de orde op zaken door goed door te gaan op de keeper na een uittrap van Olivier. De keeper miste de bal en Luuk gunde het doelpunt aan de meegelopen Abdi.(0-4) De nederlaag werd nog groter voor Middelstum toen een slecht uitverdedigde bal opgevangen werd door Jasper. Jasper haalde verwoestend uit en de keeper was kansloos (0-5). Nou niet echt, de bal kwam recht op de keeper en die liet hem glippen. Al met al een klinkende overwinning. Wij heten Middelstum van harte welkom in de eerste klasse en wensen ze veel succes. Volgende week krijgen we een tegenstander van formaat genaamd Be Quick. Respect mag je best hebben voor een tegenstander maar laat je niet overmannen door angst. Een team dat voor elkaar wil strijden en met plezier speelt is tot veel in staat!