Het was vroeg, heel vroeg en bitter koud toen wij deze ochtend van huis vertrokken om via het FC Zuidlaren terrein naar Nij Pekel te vertrekken. Ondanks het vroege tijdstip was er maar één speler te laat. Deze was wel erg belangrijk omdat hij de tas mee zou nemen. Iets vertraagd reisden we af richting Zuid Groningen.

SJO Pekela 2000 JO19-1 vs FC Zuidlaren JO19-2

Door Bart Schenk

Zaterdag 17 November,
In de kleedkamer was het deze zaterdag rustiger dan anders, geen muziek maar een gelaten sfeer. Bij de warming up leek het al wat beter maar er waren wel een aantal signalen die er op wezen dat het vandaag anders zou lopen dan de afgelopen wedstrijden.
Na het fluitsignaal was meteen te zien dat het een zware ochtend zou worden. Door een gebrek aan beweging zonder bal, ging men veelvuldig met de bal aan de wandel en omdat er niemand echt scherp was verloren we deze bal snel wat er weer toe leidde dat we wat meer mopperden dan anders. Mopperen leidt weer tot minder loop werk voor elkaar we zaten dus lekker in een neerwaartse spiraal.
We probeerde een paar keer bewust van achter op te bouwen om het voetbal weer op gang te helpen maar de persoonlijke fouten maakte dat we nooit echt gevaarlijk werden. SJO Pekela, die vandaag moest winnen om een gooi naar het kampioenschap te doen, speelde in een 4-4-2 opstelling waar we in de achterhoede even aan moesten wennen. Het overtal op het middenveld van de mannen van Pekela werd door hun niet goed benut waardoor onze drie spelers daar geen hinder van ondervonden.
Maar als niets lukt en het team draait niet heb je altijd de individuele klasse van een paar spelers. Zelfs dit was vandaag ons niet gegund. Toch kwam het eerste doelpunt op naam van Jasper na dat Sven hem uit een vrijetrap vrij voor de keeper zette. 0-1.
Pekela zelf gaf ons weinig tegenstand. Zelf creëerden ze ook niet veel. Een aanval eindigde gevaarlijk bij Guido. Aan deze aanval ging een schouderduw vooraf zoals je die bij de ijshockey ziet. Daar noemen ze dat een bodycheck. De scheids vond het goed en Guido moest ingrijpen. Dit deed hij goed. Een tweede kans van Pekela kwam uit een corner. De kopbal werd door Ruben meesterlijk van de doellijn weg gehaald. De rebound was echter niet te stoppen. 1-1.
Dit was de wake-up call voor Zuidlaren waardoor het iets beter ging lopen en waardoor we iets meer pit kregen. Goed stoorwerk van Guillermo leverde Zuidlaren op eigen helft balbezit op. Guillermo passte in op Samuel die vandaag op “10” stond. Samuel stuurde daarna Jasper in de diepte weg. Gelukkig ging deze actie van Jasper goed en bracht hij ons weer op voorsprong. 1-2
Uit een corner van wie anders dan Guillermo kopt Ruben de 1-3 binnen zodat we de rust even goed in gingen met een eenvoudige voorsprong.

De rust zagen we als een reset. Er is niets verloren, we staan gewoon voor en kunnen de zaterdag ochtend nog redden door gewoon lekker te gaan voetballen. Dat zagen de mannen wel zitten en ze begonnen opgewekt aan de tweede helft.
De eerste opbouw maken we het ons zelf al weer lastig waarna we snel in het oude patroon vallen. Als er bij de tweede opbouw knullig balverlies geleden wordt en de spits van Pekela ons dit gelijk betaald zet, lijkt het nog een zware pot te gaan worden. (2-3)
Gelukkig is Samuel gretig en komt hij goed voor zijn man. Op het middenveld weet hij hierdoor de opbouw van Pekela te onderbreken waarna hij de mannen uit Pekela met gelijke munt betaald en de stand weer op 2-4 zet. Nu zouden we het niet meer weg geven. We begonnen wat beter te spelen en kregen kansen. Thijs probeerde het een paar keer leuk van afstand maar helaas had hij de scherpte vandaag niet. Ook Bram en Sander hadden de kansen om onze voorsprong te vergroten maar de bal wilde er niet in. Tegen het eind van de tweede helft werd het nog even spannend toen Pekela even voor deed hoe je een vrijetrap moest nemen. De bal verdween buiten bereik van Guido in het net. Waarmee de eindstand 3-4 in ons voordeel eindigde. Al met al een wedstrijd om snel te vergeten. Onthoud alleen het gevoel dat het jullie gaf om zo te spelen. Wij hebben het plezier vandaag niet gezien en ik denk jullie niet beleefd.

Volgende week gewoon weer knallen mannen!!

0-1 Jasper Schenk
1-1 SJO Pekela
1-2 Jasper Schenk
1-3 Ruben Meester
2-3 SJO Pekela
2-4 Samuel van Burg
3-4 SJO Pekela