Door Bart Schenk

Gelukkig is de Siberische beer weer even weg en mochten onze Drentse tijgers weer een potje voetballen. De team spirit zit er tegenwoordig zo goed in dat ze op vrijdag avond gezamenlijk de feestjes afstruinen. Een nadelig gevolg hiervan is dat de tijger vandaag meer kreunden dan grommen. Een van de tijgertjes had zich verslapen waardoor papa er achteraan moest reizen. Gelukkig maar, kon hij gelijk vlaggen!!

Na het fluitsignaal was er niet veel meer te zien van het nachtelijke uitstapje. De een na de andere kans werd gecreëerd in de voorhoede. Merijn mocht als eerst uithalen op aangeven van Jasper maar zonder resultaat. Toch stonden we binnen 5 minuten tegen de verhouding in al met 1-0 achter. De enige middenvelder die niet op stap geweest was, stond even te slapen waardoor zijn man alleen voor Kasper kwam te staan. De middenvelder liet deze kans niet lopen.

Gelukkig waren wij overtuigd van onze krachten en gingen we gewoon door met het creëren van mooie aanvallen en kansen. De tweede kans was voor Luuk. Bram E. kopt een uitverdedigde bal naar Jasper die op zijn beurt de bal in de voeten van de opkomende Luuk kopt. Helaas voorkomt de keeper de gelijkmaker van Luuk. Vervolgens schiet Merijn na een mooie solo de bal op de lat, Junior schiet net naast na een balletje van de borst van Jasper, kort om kansen genoeg. Het mooiste van deze kansen in vergelijking met de kansen uit eerdere wedstrijden is dat ze ontstaan door mooi samenspel!

Gelukkig valt de gelijkmaker snel. Uit een corner haalt Luuk verwoestend uit met een mooie volley. (1-1) De eerste panna komt voort uit een klassieke Aling shuffle. Melvin speelt zich hiermee mooi vrij en geeft de tegenstander het nakijken. Helaas geen goal na deze actie. Kort daarop wel een goal van Melvin als hij na een prachtige actie van Jasper, die zijn man met een omhaal uitspeelde, de bal op maat aangespeeld krijgt en zich niet bedenkt. (1-2)

Helaas kunnen we de 1-2 niet vasthouden, Het is weer een middenvelder die aan de aandacht ontsnapt en mooi wordt aangespeeld. De eerste inzet wordt knap gepakt door Kasper maar hij kan ook de tweede inzet niet keren. (2-2)

We krijgen nog wel kansen, Melvin die met goed stoorwerk de bal ontfutselt maar de bal uiteindelijk niet in het doel weet te krijgen, Merijn die na een mooie combinatie met Jasper nog net een tegenstander treft op de lijn en Junior die op aangeven van Melvin de bal achter het standbeen probeert te spelen maar het doel niet treft. Prachtig voetbal maar geen loon naar werk.

De tweede helft beginnen we wat tam waardoor Assen het betere van het spel heeft. Zij hebben geen last van een feestje de vorige avond en zijn messcherp. Met een mooie kopbal komen ze wederom op voorsprong (3-2). Nu komt het aan op karakter, het spel is bij vlagen nog sprankelend maar er wordt als een team gevochten. Dit vechten betaald zich uit in de 3-3, die op naam komt van Junior. De bal komt na een ingooi in de voeten van Jasper, Jasper verlegd het spel van links naar rechts in de voeten van Bram B. Bram legt de bal verder naar rechts op Junior en die schiet de bal diagonaal in.

We weten met onze vechtlust zelfs de 3 volle punten mee naar huis te nemen. De goal begint bij Sander, die met zijn ingooi een ingooi forceert?? Hij gooit de bal op het hoofd van een tegenstander die vervelend voor hem blijft staan. De tweede ingooi komt uiteindelijk bij Bram die met een voorzet Jasper vindt. Jaspers inzet wordt geblokt maar de rebound is voor Olivier die ons naar de overwinning schiet.(3-4) Het was een zware pot, dat lag voornamelijk aan de voorbereiding! Maar door als team de strijd aan te gaan, hebben jullie op karakter de overwinning gepakt. En dik verdiend!

Top mannen!!