Door Bart Schenk

Door de steeds terugkerende winter zijn er dit seizoen veel wedstrijden afgelast. Deze wedstrijden zullen we doordeweeks in moeten halen. Wat het weer betreft is was dat vandaag geen straf. Een nadeel is de herstel tijd van de spelers. Vandaag hadden we een drietal invallers mee. Colin Aling, Frank en zijn broer Patrick Kremer waren bereid om ons te ondersteunen. Ook onze trouwe supporter, de broer van Sven, was weer aanwezig om te kijken of we geleerd hadden van de wedstrijd tegen LTC.

De tactiek is door de coaches niet veranderd de inzet van de spelers moest wel iets beter.

De eerste minuten is het zoeken en gaan de ploegen gelijk op maar naarmate de wedstrijd vordert is er maar een ploeg die voetbalt en dat zijn wij. We nemen de tijd en krijgen de ruimte om op te bouwen en daar maken we goed gebruik van. LEO kan haar eigen spel niet spelen en creëert alleen kansen als wij balverlies leiden. Achterin staat LEO goed waardoor wij maar weinig echte kansen kunnen creëren. Thomas is de eerste helft goed op dreef, beweegt goed op het middenveld en schiet ons bijna op voorsprong nadat Luuk hem mooi met buitenkant voet bediende. De eerste helft zag er goed uit, veel balbezit, mooie opbouw maar nog niet genoeg kansen.

De tweede helft begon als de eerste helft met balbezit voor ons. Het eerste plaagstootje kwam wederom van ons. Melvin die zich met een mooi boogballetje over zijn tegenstander vrij speelt kan de bal ook nog goed voor krijgen. De bal is net te scherp voor Jasper en beland bij Abdi. Abdi krijgt de tijd niet om de bal klaar te leggen voor een schot.

LEO heeft in de rust besloten om onze opbouw eerder te verstoren en daar door op onze foutjes te loeren. Deze tactiek helpt ze aan een aantal goede kansen. Een van deze kansen benutten zij waardoor we tegen de verhouding op een 1-0 achterstand komen. Omdat we allemaal voelen dat de achterstand onterecht is en dat er voor ons meer in zit worden de schouders er onder gezet. Dit leidt tot meer druk naar voren en meer ruimte voor LEO om te counteren.

Gesteund door vers bloed van de geleende wissels gaan we op jacht naar de gelijkmaker. Een goede actie van Patrick in de 16 dwong de verdediging van LEO een ingreep op het randje van de regelgeving. Geen penalty dus. Een bijna doelpunt van Abdi wordt afgevlagd door de grens op verdenking van buitenspel.

De wedstrijd is nu echt spannend en iedereen zet zich 110% in. We zijn inmiddels al twee keer door het oog van de naald gekropen en maken nog steeds kans op een punt. Opgejaagd door de wissels en de coaches sturen we nog een keer iedereen mee naar voren bij de laatste corner. Er wordt wat geduwd en getrokken voor het doel en de grens heeft de vlag al weer in de lucht. De scheids ziet er echter niets in dus de bal mag zijn baan vervolgen. De bal vindt het hoofd van Sven en ja hoor hij kopt de bal in het net en we behalen ons verdiende punt.(1-1) Niet alleen door de winnende treffer maar ook door zijn tomeloze inzet is Sven als zo vaak de beste man van het veld. “super Sven”

SuperSven