Asser Boys – FC Zuidlaren

Op vrijdagavond om 22.00 mochten we aantreden tegen Asser Boys 2. Of het nu kwam door het tijdstip waarop we moesten spelen, het feit dat dit de zoveelste uitwedstrijd was waarbij geen scheidsrechter aanwezig was of door de stand van de sterren; we speelden belabberd.
We kwamen moeizaam in ons spel en kwamen dan ook razendsnel op een 2-0 achterstand. De enige die zich enigszins aan de malaise kon onttrekken was René. Door 2 doelpunten van hem en 1 keer Christian Glas kwamen we worstelend op een 2-3 voorsprong. De sfeer in het veld werd er – door o.a. absentie van een scheidsrechter- niet beter op en de irritatie werd voelbaar. Asser Boys kreeg weer kansen en kwamen uiteindelijk weer op een ogenschijnlijk geruststellende voorsprong van 2 doelpunten: 6-4.
Weer was het René die voor onze goal tekende. Met nog een paar minuten op de klok werd het alles of niets. Via een afstandsschot van Arjen van Walsum werd het 6-5 en na balverlies van Asser Boys kwamen we met nog een paar seconden op de klok opnieuw in balbezit. Onze meevoetballende keeper Robert waagde op 8 seconden voor het einde vanaf een meter of 12 een poging die –achter het standbeen- verlengd werd door opnieuw Van Walsum: 6-6. Niet de schoonheidsprijs; toch een puntje.

FC Zuidlaren- Achilles 2

Geplaagd door afzeggingen door blessures, werk en cursussen (6 afwezigen) moesten we aantreden tegen de nummer laatst: Achilles 1894 2. Een kans voor Hielke de Wit, die de week ervoor zichzelf had aangemeld als lid, om zijn debuut te maken. Achilles bestond uit een aantal technisch vaardige spelers, maar we wisten dat we ze tactisch niet de sterkste tegenstander waren.
Na een rustig begin kwamen we, door sterk spel van Chris, relatief eenvoudig op een 2-0 voorsprong door twee keer Arjen van Dieren. Achilles wist echter terug te komen op 2-1 door een fraai ingeschoten vrije trap. Hier hadden we het even moeilijk mee en Achilles begon er weer in te geloven. Via een mooi uitgespeelde aanval kwamen ze dan ook op 2-2.
Een kantelmoment in de wedstrijd. Chris smoorde de hoop van Achilles in de kiem door onberispelijk voor de 3-2 te zorgen. Op aangeven van Marco zorgde Arjen v W. vervolgens voor de 4-2 ruststand.
Achilles probeerde na de rust voor de aansluitingstreffer te gaan, maar debutant Hielke de Wit schoot alle hoop aan flarden met een onbedaarlijk hard schot: 5-2. Dat is lekker binnenkomen. Vanaf dat moment was het een gelopen wedstrijd en konden we aan het doelsaldo gaan werken: Via op nieuw Hielke (6-2), Chris (7-2), Arjen (8-3), Hielke (9-3) was het uiteindelijk Gerard Zwiers die ook zijn eerste officiële doelpunt maakte 10-3. Gezien alle afwezigen een prima resultaat!

Volgende halte: maandag 12 februari, 21:15, De Zwet: FC Zuidlaren- Achilles 1