Na de knappe 5-4 overwinning op Borger, waren we helaas genoodzaakt om de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Reuz af te zeggen vanwege een gebrek aan spelers.
Het aantal geblesseerden en een kleine griepepidemie waren hier debet aan.
Voor de thuiswedstrijd tegen de nummer 3, Asser Boys, waren we gelukkig weer met 7, dus 2 wissels.

Het begin van de wedstrijd verliep wat stroef. Er waren wel wat kansen voor ons, maar de tegenstander kwam er ook steeds beter in. Met een bekeken schuiver maakten de gasten er dan ook 0-1 van. Doordat we het gevoel hadden niet minder te zijn dan de tegenstander voerden we de druk wat verder op. Hierdoor verlieten we iets te opportuun de verdedigende stellingen….en met een keurige counter werd het 0-2. Gelukkig kon René Hoekstra er na een individuele actie de aansluitingstreffer maken. Maar na twee keer met de ogen knipperen, bracht Asser Boys de marge weer op twee met een hard afstandsschot. Ondertussen kregen Robert en Marco weer wat last van blessures wat de frisheid niet ten goede kwam. Na een afgeslagen aanval werd een nog uitpuffende Van Walsum alleen voor de keeper gezet door Edwin Venema. Hij omspeelde de keeper en maakte 2-3. Er was weer hoop. Toen Arjen van Dieren vervolgens een vrije trap verlengde was het zomaar 3-3 bij rust! De verdediging van Asser Boys werd er niet zekerder op.

In het begin van de tweede helft was FC Zuidlaren heer en meester in de eigen ‘Zwet’:
Na een schot van grote afstand van Arjen van Walsum, waarbij Van Dieren het zicht van de keeper blokkeerde, kon Rick de Jong (die de eerste helft nog keepte) de 4-3 maken.
Een ‘Braziliaanse combinatie’ tussen de twee Arjeninho’s leidde tot 5-3 door Van Dieren. Een breed gelegde vrije bal werd koeltjes door Hoekstra binnengeschoten na opnieuw, vanuit het perspectief van de Asser keeper, hinderlijk in de weg lopen van Van Dieren: 6-3. Wat een weelde!
Asser Boys was geslagen. Nadat het 6-4 was geworden, kon Van Walsum vanaf eigen helft opnieuw alleen richting keeper: 7-4. Dat het vervolgens vlak voor tijd nog 7-5 werd, is voor de statistieken.

Volgende klus: Asser Boys 2 uit……2 februari om 22:00……..