Sinds begin dit seizoen telt FC Zuidlaren twee zaalvoetbalteams. Een compleet elftal met 10 spelers is overgekomen van Oranje Nassau en voetbalt nu voor FC Zuidlaren 1. Een mooie mix spelers die al jaren samenspeelt, waarbij enkele oud-zuidlaarders weer ‘thuis’ voetbalt.

Voorbereiding: FC Zuidlaren 1 – FC Zuidlaren 2
In de voorbereiding hadden we de mogelijkheid om een keer te trainen/wedstrijd spelen tegen het 2e. Het voorheen eerste voetbalt nu onder noemer van het 2e. Op uitnodiging van het 2e konden we trainen. Na een korte kennismaking hebben we een uur lang een wedstrijd kunnen spelen in de Zwet. Na een wat moeizaam begin, werd er uiteindelijk ruim gewonnen. Hier en daar werd er scherp gespeeld wat soms wat onvrede met zich mee bracht. Natijd elkaar een hand gegeven met de boodschap dat we elkaar helpen in geval van een spelerstekort. Via deze weg wensen wij het 2e ook veel succes in de competitie!

Beker: Gieten 4 – FC Zuidaren 1
De eerste officiële wedstrijd van het nieuwe team vond plaats in Gieten. Hier werd voor de beker gespeeld. Gieten 4 speelde voor het eerst samen en dat was duidelijk te zien. Zuidlaren was veel te sterk en won uiteindelijk met 10-1. Het gaat om knock-out in deze ronde, dus we zijn een rondje verder!

Competitie: ACV-3 – FC Zuidlaren 1
In Peelo werd in de sporthal om 22.00 uur ‘s avonds gespeeld tegen ACV-3. Zuidlaren zit in de winning-mood en weet ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. Een zeer geconcentreerd FC Zuidlaren verdedigde goed en wist op de juiste momenten toe te slaan. Onze keeper Berry Douwes voelt zich fijn in de nieuwe kleding en haalt alle ballen eruit. Daarnaast waren de spelers zeer effectief en een team wat voor elkaar wil strijden. Een mooie pot eindigt in een 2-5 overwinning!

Competitie: FC Zuidlaren 1 – Smilde’94 1
De eerste officiële wedstrijd in de Zwet werd gespeeld tegen Smilde’94. Jeroen Kegel en Niek vd Doelen waren er nu ook weer bij. Een volledige selectie dus. Jasper van Woerkom en Ewout Zwaagman werden naar de tribune verwezen voor deze topper. De aangestelde scheidsrechter kwam niet opdagen, en dus werd iemand vanuit het eigen team verzocht om te fluiten. Jasper van Woerkom kwam weer van de tribune en floot deze wedstrijd. Jasper bezit ijzige kalmte en weet dit verhit duel tot een goed einde te brengen. Een zeer felle wedstrijd over en weer. Spanning alom, 4 minuten voor tijd stond Zuidlaren met 4-3 achter. Een prima eindsprint met 2 goals door Stefan Jonkers (oud zaterdag 1 voetballer) beslist de wedstrijd in het voordeel van Zuidlaren ( 5-4 overwinning).

Vervolg:
2 gespeeld 6 punten! De reeks gaat volgende week verder, uit naar ACV-2. Op maandag 1 oktober vindt de volgende thuiswedstrijd plaats. Nieuwsgierig naar dit elftal? Wees welkom!

Team: Berry Douwes ( keeper) , Danel Keverkamp, Bert Oosterveld, Randy de Jonge, Stefan Jonkers, Ewout Zwaagman , Jeroen Kegel, Jasper van Woerkom, Tim Bouwman, Niek vd Doelen.