Sinds begin dit seizoen telt FC Zuidlaren twee zaalvoetbalteams. Een compleet elftal met 10 spelers  is overgekomen van Oranje Nassau en voetbalt nu voor FC Zuidlaren 1. Een mooie mix spelers die al jaren samenspeelt, waarbij enkele oud-zuidlaarders weer ‘thuis’ voetbalt.

Competitie 24 sept:  ACV-2 – FC Zuidlaren 1 ( 4-6)
Wederom mochten we naar Peelo voor een wedstrijd tegen ACV. Nu tegen ACV-2.  Keeper Berry Douwes was afwezig, en Bert Oosterveld was zijn vervanger. Spannende wedstrijd tegen een degelijk team. Goede eerste helft waarin we ruim voor kwamen. Na rust zetten werden we onder druk gezet en hadden we het moeilijk. Echter op het eind stelden onze aanvallers Danel Keverkamp en Stefan Jonkers orde op zaken. 4-6 overwinning

Competitie 1 okt: FC Zuidlaren 1 – Futsal Rolde 1 _( 5-1 )
Tweede thuiswedstrijd. Futsal Rolde had ook al enkele grote uitslagen neergezet. Enkele belangrijke spelers zegden af, dus we waren op onze hoede. In deze wedstrijd bleek hoe sterk we zijn als collectief en dat we een dus een brede selectie hebben. De eerste tien minuten hadden we nauwelijks de bal, maar in de counter messcherp. 2 uitbraken, 2 goals.  Ze kwamen er niet door heen, en uiteindelijk namen we het initiatief over. Einduitslag 5-1 met doelpuntenmakers:  Stefan Jonkers 2x, Niek vd Doelen 2x, en Tim Bouwman 1x. nog steeds ongeslagen

Competitie 10 okt: GSFV Drs. Vijfje  – FC Zuidlaren 1  ( 1-2 )
op woensdag 10 oktober om 22.00 uur mochten we naar Groningen voor de uitwedstrijd tegen drs. Vijfje. Een stel jonge honden. Een lastige wedstrijd, maar in de wedstrijd stond Ewout Zwaagman op.
1-2 overwinning met 2 goals van Ewout.  We kunnen met een ongeslagen status het weekend van de zuidlaardermarkt in! Hierin hebben we een heerlijk biertje gedronken met enkele heren van Annen die ook bij ons in de competitie zitten. Over hun reeks laat ik mij niet uit J . maar 3 december komen we elkaar tegen in de competitie. Iets waar beide teams nu al naar uitkijken!

Beker 22 okt: FC Zuidlaren 1 – ACV 5_ ( 5-4)
The road to Urk… 2e bekerwedstrijd en wederom tegen een elftal van ACV. Na ACV 2 en 3 , nu tegen ACV-5. De slechtste wedstrijd van het seizoen. Niet scherp en heel slordig. We kwamen wel voor door een goal van de Randy de Jonge maar verder kwamen we niet echt los van de tegenstander. De goal van Danel was geweldig, met een hakje achter zijn standbeen.  2 minuten voor tijd werd het nog 4-4. Ewout stelde orde op zaken onder toezicht van familieleden en knalde uit een onmogelijke hoek de 5-4 binnen! Een ronde verder en nog steeds ongeslagen dit seizoen!

Vervolg:
5 gespeeld 15 punten, en nog in de beker! De reeks gaat volgende week ma 29 oktober verder, thuis tegen LTC-3.  Nieuwsgierig naar dit elftal? Wees welkom!

Team: Berry Douwes ( keeper) , Danel Keverkamp, Bert Oosterveld, Randy de Jonge, Stefan Jonkers, Ewout Zwaagman , Jeroen Kegel, Jasper van Woerkom, Tim Bouwman, Niek vd Doelen.