Gieten 3 – FC Zuidlaren 1

Dat er zware tegenstanders aan zaten te komen dat wisten we. Op vrijdagavond met vele afmeldingen (waaronder ondergetekende) uit spelen tegen koploper Gieten is geen sinecure.
Dat deze wedstrijd verloren ging was ingecalculeerd, dat dit met 11-2, was pijnlijk. Hoogtepunt van Zuidlaren kant was het döppelpack van Hielke die daarmee zijn doelpuntentotaal opschroefde en al begint te dromen van de topscoorderstitel.

FC Zuidlaren 1 – ACV 3

Maandag 19 maart stond de thuiswedstrijd tegen de nr. 2 op de rol: ACV. Met net zoveel man op de bank als in het veld zouden we in kwantiteit niet tekort komen. Na 5 minuten in de wedstrijd leek het er ook op dat we kwalitatief mee konden met de youngsters uit Assen: 2-0. De eerste goal kwam rechtstreeks uit de aftrap. Een goede aanval opgezet door René en Arjen van Dieren werd koeltjes afgemaakt door Arjen van Walsum. Geen ACV-er had de bal nog geraakt. Rustig inzakkend wachtten we op de volgende kans. Die kwam vlot. Na een snelle aanval door het centrum scoorde René de 2-0.
Langzaam lieten de gasten echter zien dat ook zij over de nodige kwaliteiten beschikten. Er was een aantal met een aardige ‘pegel in de poten’ en dat de bezoekers op 2-2 en vlak voor rust zelfs op 2-3 en 2-4 kwam, was af en toe misschien wat ongelukkig, maar niet onverdiend.
Na de rust ging het echter van kwaad naar erger voor FC Zuidlaren. Na een vlotte 2-5 was er nog een laatste stuiptrekking door opnieuw Van Walsum: 3-5.
De rest van de wedstrijd voltrok zich volgens het (zoals we in Oost-Groningen altijd zeiden) ‘elk-schot-is-een-eendvogel-scenario’. De schiettent was geopend (en er schijnen bel-Chinezen gesignaleerd te zijn). Alle lucht rond tegenstanders werd door ons gedekt en Jan (doorgaans zeer betrouwbaar) dook naast, over en zelfs onder elke bal door die op het doel geschoten werd. Dat het uiteindelijk 3-12 werd, was wat geflatteerd maar volkomen aan onszelf te wijten.
Met schaamrood op de kaken op naar de volgende hoogvlieger: Zevenhuizen 1 uit, Goede Vrijdag, 19.00……it better be good…..

AvW