De uitwedstrijd tegen Annen (1-9 nederlaag) liet diepe sporen na en een forse deuk in het zelfvertrouwen. Een week later kregen we nog zwaarder klop tegen Roden 3 (15-2) om vervolgens november (en 2017) af te sluiten met opnieuw een 1-9 nederlaag tegen Zevenhuizen.
U begrijpt dat het ondergetekende ontbrak aan motivatie om hierover verslag te doen, oftewel……
richting de doofpot.
Met veel goede voornemens begonnen we vrijdag 12 januari in de Peelohal helaas weer met een forse afstraffing (8-1) tegen ACV 3 en alweer een blessure. Scorende man Edward Hufenbach belandde opnieuw in de lappenmand.

U begrijpt dat de thuiswedstrijd tegen ZVV Borger 3 met angst en beven tegemoet werd gezien.
Borger wist uit de eerste 7 wedstrijden al 15 punten te bemachtigen en draaide bij de bovenste ploegen mee. Lichtpuntje voor ons was dat Edwin Venema na een succesvol oliebollentoernooi na lange tijd weer een helftje wilde ‘proberen’. Met invaller keeper Jan Klouwer begonnen we de wedstrijd vanuit een opmerkelijk goede organisatie. De concentratie was goed.
Borger speelde geduldig en bouwde met een meevoetballende keeper (met een vernietigend schot) rustig aan hun aanvallen en voerden de druk steeds verder op. Een paar vervaarlijke schoten werden echter katachtig gepareerd door Jan. Zo af en toe kwamen wij er geniepig uit met een counter om vervolgens weer snel de verdedigende stellingen in te nemen. Halverwege de eerste helft werd een counter door de keeper van Borger gestopt. Het lukte Arjen van Walsum niet om hem te passeren vanuit een lastige hoek. Een gevaarlijke tegenaanval van Borger leek in de maak, maar René Hoekstra schatte de situatie uitstekend in en onderschepte de breedtepass. Razendsnel zette hij Van Walsum opnieuw 1-op-1 en deze keer faalde hij niet 1-0.
Een paar minuten later was het zelfs 2-0 na een prima individuele actie van Edwin Venema. De tegenstander schreeuwde om een overtreding die de uitstekend leidende scheidsrechte echter niet had geconstateerd. Borger bleef –ogenschijnlijk- rustig, maar kwam niet verder dan de ziedend harde, maar niet altijd even goed gerichte, schoten van de keeper.
Na opnieuw een prima uitgespeelde counter kwamen we op 3-0 via opnieuw Arjen van Walsum na een schitterende assist (hakje) van Marco Nieborg. Een ongekende luxe.
Vlak voor rust resulteerde de druk van Borger toch in de 3-1, maar na een prachtig balletje tussendoor van Arjen van Dieren was het opnieuw Edwin Venema die er met buitenkant rechts 4-1 van maakte. Wat een manier om je rentree te maken! Ruststand 4-1.

Na afgesproken te hebben om de organisatie goed in de gaten te houden, geen gekke dingen te gaan doen en bij elkaar te blijven, stonden we na 10 minuten in de tweede helft al op 4-3.
Het zou toch niet…..
Met hangen, wurgen, meer geluk dan wijsheid en een excellerende Jan overleefden we nog een aantal aanvallen. Toch kwamen we 5 minuten voor tijd weer op 5-3. Na een snel genomen vrije trap door Arjen van Walsum, scoorde Arjen van Dieren met een volley. Dat gaf weer wat lucht.
twee minuten voor tijd kwam Borger nog op 5-4, maar we kwamen de laatste minuten niet meer in de problemen. Wat ons betreft een verdiende overwinning. Borger gaf ons het advies om dezelfde avond nog een staatslot te gaan kopen…..

Dat zijn de lekkerste…..