Veel vaste waarden hadden zich voor deze wedstrijd afgemeld. Dat beloofde een spannende avond te worden. Arjen van Dieren en René Hoekstra gaven hun instructies: vertrouwen, rust en discipline! Compact spelen. Zo geschiede.
Door Pieter Willem Kruiger
Sportclub Rodenburg mocht aftrappen. De eerste balcontacten waren op zijn zachts gezegd nogal stroef voor de Leeksters. Na nog maar een paar minuten spelen wist René in balbezit te komen en scoorde slim. Direct weer coachend: rust! compact spelen!
Rodenburg wil graag en schiet zodra ze over de middellijn zijn richting keeper Rick de Jong. Veel werd geblokt of gevangen. De rest ging naast. Geen probleem. Vanuit de discipline een counter en jawel, Edwin Venema, 2-0.
Gevolg van deze goal is een ware stormloop. In de letterlijke zin van het woord. Een kudde olifanten kan niet dreigender zijn dan de aanstormende spelers van Rodenburg. Tjonge, zij walsen even door en daar had FCZ geen antwoord op. 2-1. Discipline, was de aanmoediging van captain Arjen van Dieren. Zonder verder in gevaar te komen en met een paar gemiste kansen bereikte FC Zuidlaren de rust. Niet slecht.
OK mannen. Als we compact blijven spelen. Gedisciplineerd mee verdedigen en uitrusten op de bank, dan gaat het lukken. Stabiele coaching levert de nodige rust op. Nuttig want in de tweede helft liepen de gemoederen soms hoog op. Rodenburg wist zich geen raad met de speelwijze van FCZ en liet dat blijken door steeds fysieker te gaan spelen. Geen probleem. Een prachtige snelle combinatie en een mooie actie, 3-1 door René Hoekstra.
Nog meer druk, maar het vertrouwen was groot bij Zuidlaren. Eigenlijk heeft Rodeburg geen gevaar meer weten creëren voor de goal. Gewoon gedisciplineerd blijven voetballen. De kansen benutten. Dat lukte nog één keer dankzij Hielke de Wit. Eindstand 4-1. Sober, degelijk, geen probleem.
Vrijdag 9 maart, uit tegen zvv Borger 3. Eén plaats boven FC Zuidlaren. De afgelopen weken zorgen in ieder geval voor vertrouwen.