Afgelopen maand hebben we 3 wedstrijden gespeeld. 1 nederlaag en 2 overwinningen waaronder de derby tegen Annen!

FC Zuidlaren-Asser Boys / 13-4 !

Na de ruime overwinning tegen LTC moesten we vandaag ( weer thuis!) tegen Asser Boys. Zwakke tegenstander die we uiteindelijk met een grote nederlaag naar Assen sturen. Danel was in vorm en maakte 5 goals. Jeroen ( onze marathonman) scoorde 3x! dat overkomt hem niet vaak, maar vandaag was hij messcherp! Overige goals Stefan(1x), Ewout (1x) en Bert (3x).

FC Zuidlaren- ONR / 4-8

Een uur van tevoren belde de scheidsrechter af. Bert ging deze wedstrijd fluiten. ONR is een jonge ploeg met een heel druk keepertje en die geen moment stil is. Goede ploeg en binnen 6 minuten stonden we achter met 4-0! Zuidlaren vecht zicht in de wedstrijd en komt uiteindelijk terug tot 5-4. Helaas waren de krachten weg en liep ONR op het eind nog uit naar 8-4. Eerste nederlaag sinds lange tijd. Vorig jaar gingen we met allemaal overwinningen richting Annen. Wat dat betreft komt deze nederlaag goed uit zodat we ons in de derby kunnen revancheren. Goals deze wedstrijd kwam van Jeroen (1x), Danel (1x) en Stefan (2x). Op naar de derby!

Annen – FC Zuidlaren / 2-4!

8 november en eindelijk spelen we onze eerste UITwedstrijd van het seizoen. De derby tegen Annen staat op het programma. Vorig jaar werd dit een grote domper voor ons, en na de nederlaag van toen en van vorige week waren we er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten! Annen was met 10 spelers waaronder oud-FCZ speler Jarno Bloemert. Bij Zuidlaren waren 3 afmeldingen waardoor we met zijn 6’en waren. Een gelijkwaardige wedstrijd waarin Annen via een hard schot van de zijkant op voorsprong kwam. Zuidlaren bleef rustig. Hoge bal naar voor voren dan maar, Stefan zet zijn lichaam erin en Jarno probeert te verdedigen.. maar net zoals vroeger kwam Stefan als winnaar uit de bus en ramt de 1-1 hoog binnen. Jarno probeert de scheidsrechter nog op andere gedachten te brengen, maar hij wist wel beter! Vrij vlot na de 1-1 speelt Bert onze spits Stefan weer aan en loopt ondertussen door, Stefan leegt hem terug en Bert schiet de 1-2 beheerst binnen! Tot aan de rust blijft het een gelijkwaardige wedstrijd met daarin kleine kansen. Annen raakt wel wat gefrustreerder van de beslissingen van de scheidsrechter. 2e helft krijgt Zuidlaren uiteindelijk de betere kansen . Randy, Niek en Danel schieten net voorlangs. Annen met sterspeler Jeroen Kanning probeert het met schoten van afstand maar Berry red uitstekend! Jarno is het ondertussen niet eens met de scheids over wel of geen overtreding en pakt zijn tasje en verlaat de zaal. Stefan schiet er daarna nog 2 in, heerlijke goals en de overwinning is een feit!

Zuidlaren staat weer bovenaan, waar het uiteindelijk zal gaan tussen Potetos, ONR en Zuidlaren is nu de verwachting!

Next game, 18 november thuis (voor de verandering) tegen FRS Vijfje 20!