Voor de tweede keer dit seizoen kwamen FC Zuidlaren en Corenos niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Via Koen Eshuis kwam Zuidlaren al heel snel op een 0-1 voorsprong. Een mooie middag leek in het verschiet te liggen maar niets van dat. Een kwartier voor tijd kwam Corenos geheel terecht terug in de wedstrijd toen Raymond Zuidema een lage voorzet weg wilde werken maar de bal via Germen Tamsma in de goal belandde.

Corenos – FC Zuidlaren

0-1 Koen Eshuis `2
1-1 Germen Tamsma `73

 

Roodeschool – Onder stormachtige omstandigheden namen Corenos en FC Zuidlaren het op het kunstgras in Roodeschool tegen elkaar op. De straffe wint die over de lengte van het veld stond zorgde er mede voor dat het een vervelende middag werd.
Het begon voor Zuidlaren echter prima want binnen twee minuten na de aftrap was het al raak voor de ploeg van Edwin Prins. Jordi Hamming zette Koen Eshuis vrij en voor de middenvelder was het vervolgens een koud kunstje om de 0-1 achter doelman Buntjer te schuiven. Dit leek het sein voor een mooie middag maar het zou allemaal een beetje anders lopen. Want Zuidlaren kwam niet aan het positiespel toe waar de ploeg eind 2018 vaak wel goed in slaagde maar in plaats daarvan werd vaak geprobeerd om via de individuele actie het verschil te maken. De thuisploeg daarentegen liet bij tijden goed voetbal zien. Tot hele grote kansen leidde dit voor beide ploegen niet, mede door de invloed van de harde wind.

In de tweede helft, met de wind in de rug, werd gedacht dat Zuidlaren de 0-1 voorsprong uit moest kunnen breiden maar daarentegen was het Corenos dat de gevaarlijkste ploeg was. Voor Zuidlaren was doelman Luikens meermaals belangrijk met een paar goede reddingen. Voorin wisten de blauw/zwart-hemden weinig te creëren. Met nog een kwartier op de klok kwam de thuisploeg dan ook terecht langszij. Raymond Zuidema wilde een voorzet vanaf de rechterflank wegwerken maar schoot de bal tegen Germen Tamsma aan waardoor de bal in het doel verdween. De slotfase werd een hectisch. Zuidlaren dat met man en macht naar voren drong wist de druk wel op te voeren maar doeltreffend werd het allemaal niet. Hamming was namens Zuidlaren nog het dichtste bij een treffer maar zijn schuiver ging net langs de verkeerde kant van de paal. Hierdoor gingen beide ploegen, net als in de wedstrijd in Zuidlaren, met 1-1 naar de kleedkamer.

Doordat Rood Zwart Balfo wel nipt wist te winnen is het gat op de ranglijst geslonken tot twee punten.

Volgende week zaterdag 23 maart mag Zuidlaren wederom naar het hoge noorden. Om 14.30 uur is dan v.v. Middelstum de gastheer.

Feiten en Cijfers

Opstelling Corenos: Christiaan Buntjer; Jordan Muller, Marco Dijk, Elwin Wezeman, Cristian Uil, Anne Jan ten Harkel; Robert Knol (88. Erwin Dijkstra), Kevin Haan ©, Lars Baar; Germen Tamsma, Joran Knot.
Rest bank: Kevin Pathuis, Marcel Dijkstra.
Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Koen Brandts (72. Tom Wolf), Bas Boersma, Raymond Zuidema (76. Rienk Wagenaar), Allard van Weringh; Jorik de Groot, Robbin Markus (66. Koen Wetterauw), Koen Eshuis; Bob Poorta, Jos Lamain, Jordi Hamming.
Scheidsrechter: Dhr. L. Nieboer (Assen)
Gele kaarten: Lars Baar (Corenos), Allard van Weringh (FC Zuidlaren)

Door Rick ter Veld