FC Zuidlaren heeft zaterdagmiddag slechts een punten weten over te houden aan het treffen met Aduard 2000. In de voorbereiding op het seizoen wist Zuidlaren nog nipt met 1-2 te winnen van de ploeg in het paars-wit maar deze middag in Zuidlaren leek een punt het hoogst haalbare.
Zuidlaren kwam al wel snel op voorsprong en dat was een prachtgoal. Na een hoekschop leek Aduard de bal weg te werken maar deze kwam terecht voor de voeten van Koen Brandts. Die twijfelde geen moment en nam de bal op de pantoffel waarna deze hard binnen vloog.
Lang kon Zuidlaren niet genieten van de voorsprong want gelijk na de aftrap werd een foutje van de verder sterk spelende Tom Wolf genadeloos afgestraft. Binnen een minuut maakte Aduard via Bart Star de achterstand weer ongedaan.
Op slag van rust mochten de gasten opnieuw juichen toen Klaas Cruiming een vrije trap achter doelman Robin Luikens binnen wist te schieten.

In het tweede bedrijf moest Zuidlaren dus op zoek naar een resultaat maar de blauw-zwarte brigade wist weinig kansen te creëren. Edwin Prins voelde zich daarom genoodzaakt om in te grijpen en bracht de creatieve Nico Sieling binnen de lijnen. De bleek geen slechte keuze want Sieling bezorgde de Aduarder achterhoede de nodige moeilijke momenten en zou ook aan de basis staan van de gelijkmaker. Een doelpoging van Sieling strandde op de arm van Patrick Buss waardoor arbiter Annen de bal wel op de stip moest leggen. Robin Wolters leek de bal niet helemaal goed te raken maar verschalkte doelman Kooistra wel: 2-2.
Met nog een kwartier op de klok bleef Zuidlaren wel proberen om de overwinning nog binnen te halen maar doelman Kooistra bleek een sta-in-de-weg voor onder meer Melvin Aling en Nico Sieling waardoor er in de stand geen verandering meer kwam.

Zaterdag 16 november is FC Zuidlaren vrij. Deze week staan er wel twee oefenwedstrijden op het programma. Dinsdag 20:00 uur op bezoek bij VEV`67 en donderdag-avond komt BSVV op bezoek in Zuidlaren. De competitie gaat 23 november verder met een uitbeurt bij het Groen Geel.

Feiten en cijfers

Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Fabian Staal, Tom Wolf, Allard van Weringh, Koen Brandts; Luuk Haaijer, Robin Wolters, Koen Eshuis; Melvin Aling, Jos Lamain, Rienk Wagenaar (64. Nico Sieling).
Rest bank: Jorik de Groot, Robbin Markus.
Opstelling Aduard 2000: Iddo Kooistra; Hugo ter Horst, Norbert van de Kamp (c), Patrick Buss, Klaas Cruiming (77. Rick Kazemier); Arjen Baarda (65. Rico Huizinga), Leon Smits, Arend-Jan Linde, Albert Nieuwenhuis; Guido Weening, Bart Star (Jorik Hamming).
Scheidsrechter: Dhr. C.E. Annen (Hoogeveen)
Gele kaart: geen
Mitra man of the match: Fabian Staal