Na twee nederlagen heeft FC Zuidlaren vanmiddag via een eclatante 9-1 overwinning de eerste drie punten van het seizoen weten te behalen. Ondanks de snelle achterstand is Zuidlaren geen moment in de problemen geweest. NWVV dat de eerste wedstrijden ook al ruim verloor was gewoon een maat te klein voor het Zuidlaren van Jos Kruit. Bas Boersma was met vier treffers de grootste plaag voor de Nieuw-Weerdingers.

FC Zuidlaren – NWVV

0-1 Peter van Elten `3
1-1 Bas Boersma `7
2-1 Pelle Duiven `11
3-1 Bas Boersma (pen) `14
4-1 Allard van Weringh `26
5-1 Robin Wolters `28
6-1 Bas Boersma `60
7-1 Pelle Duiven `68
8-1 Bas Boersma `74
9-1 Lars Kolk `90

ZuidlarenBuienradar; Buienalarm; Weeronline. Allen voorspelden een regenachtige middag en niets bleek minder waar. Het betrof niet alleen het beestenweer maar het regende tevens doelpunten op sportpark De Wenakkers. Dat het ene seizoen het andere niet is bleek ook wel vanmiddag. Vorig seizoen oefende beide ploegen in Nieuwe Weerdinge tegen elkaar. Zuidlaren (toen nog als DSZ`16) wist toen niet goed om te gaan met het lompe, fysieke spel van NWVV en stapte toentertijd als verliezer van het veld. Met een kordaat optredende scheidsrechter die er goed het oog in had deze middag werd het voor Zuidlaren niet minder om te voetballen. Daarnaast verloor NWVV zijn topscoorder Marko Mihalj aan buurman Titan. De beste man was vanmiddag wel aanwezig als vlaggenist maar kon uiteraard zijn stempel niet drukken met zijn doelpunten.

Auke Hartstra Foto van: sportinnederland.com

Vooraf was niet geheel duidelijk wat er van deze middag verwacht kon worden. Beide ploegen deelden de laatste twee plaatsen met nul punten uit de eerste twee wedstrijden. Het was NWVV dat ook meteen een tik uit leek te delen aan de gastheren. Een prima vrije trap in de derde minuut van Peter van Elten vloog over de muur binnen. De achterstand werd echter snel omgedraaid in een ruime voorsprong. Op aangeven van de sterk spelende Koen Eshuis was het voor Bas Boersma een koud kunstje om, de al op de gronde liggende, doelman van NWVV te passeren. De 2-1 was een goede soloactie van Pelle Duiven die hij zelf tot doelpunt promoveerde. Nog binnen een kwartier stond er al 3-1 op het scorebord. Nadat Koen Eshuis gevloerd werd binnen het strafschopgebied mocht Bas Boersma vanaf elf meter aanleggen voor zijn tweede treffer van de middag en hij faalde oog in oog met doelman Kloppenburg niet. Na een kwart wedstrijd viel de 4-1 te noteren en het is niet verrassend te noemen dat dit uit een hoekschop gebeurde. Op aangeven van Auke Hartstra kopte Allard van Weringh binnen. Amper twee minuten daarna liet Robin Wolters met een goede vrije trap doelman Kloppenburg kansloos en bepaalde hij de ruststand op 5-1. NWVV kreeg nog een enorme kans. Nadat Koen Eshuis geen afspeelmogelijkheid verloor hij de bal maar gelukkig was Bastiaan Mulstege attent en was het gevaar al snel geweken.

Alles uit de kast om Bas Boersma af te stoppen Foto van sportinnederland.com

Na de thee was de vraag niet meer of Zuidlaren zou winnen maar met hoeveel. Hoeveel regen had Pluvius nog bewaard voor de tweede helft. We kunnen al vast verklappen dat de teller de tien net niet zou bereiken. Wanneer de scherpte van het eerste half uur de hele wedstrijd aanwezig was geweest had Zuidlaren de dubbele cijfers kunnen halen. Het is echter ook logisch dat je in zo’n wedstrijd niet negentig minuten gefocust ten aanval trekt. De teller bleef dus steken bij 9-1. Het duurde in de tweede helft een kwartier voor er weer een wolkbreukje losbarstte. Met een individuele actie wist Bas Boersma de 6-1 te maken. Een keiharde vrije trap van Pelle Duiven stoof via de vuisten van de doelman in het dak van het doel en zorgde voor de 7-1. Kort daarna leek Allard van Weringh zijn tweede van de middag te gaan maken maar de bal bleef vlak voor de lijn in de modder hangen. Bas Boersma was er als de kippen bij om zijn vierde en Zuidlarens achtste treffer binnen te schieten. Het slotakkoord was voor invaller Lars Kolk die uit een hoekschop van Rienk Wagenaar in de slotseconde de 9-1 binnen kopte.

Volgende week zaterdag 14 september om 14.30 uur gaat Zuidlaren op bezoek bij Lycurgus. De wedstrijd in het weekend van de Zuidlaardermarkt betekend meestal een winstpartij. Gaat dat ook dit keer het geval zijn?

Opstelling Zuidlaren: Bastiaan Mulstege; Lex Tammens, Allard van Weringh, Tom Wolf, Huib de Vries; Pelle Duiven, Robbin Markus, Koen Eshuis (63. Jelmer Elsinga), Auke Hartstra (63. Rienk Wagenaar); Robin Wolters © (63. Lars Kolk), Bas Boersma.

Opstelling NWVV: Rick Kloppenburg; Gerd van der Sluis ©, Michael Dummer, Peter van Elten, Bert Supèr, Roy Supèr, Jasper Jansen, Hidde Gosevoort, Christiaan Klompmakers, Milan Duursema, Jochem Seitzinger. Bank: Remon Barenkamp, Marco de Groot, Martijn Roskam.

Scheidsrechter: E. Wieringa (Klazienaveen)

Gele kaarten: Roy Supèr, Bert Supèr, Hidde Gosevoort (NWVV)