Het bekeravontuur van FC Zuidlaren 1 is voorbij. Op bezoek bij de Tolbert Leek Combinatie werd vanmiddag met 2-0 verloren van een uiterst effectieve tegenstander. De eerste kans was voor de thuisploeg meteen raak en ook de eerste kans van de tweede helft betekende meteen een doelpunt waardoor de wedstrijd in 2-0 eindigde.

TLC – FC Zuidlaren

1-0 Roell Elders `7
2-0 Delano Dussel `88

 

 

Leek – Hoofdtrainer Edwin Prins had een behoorlijk puzzel te leggen vanmiddag. Waar hij de laatste weken bijna niets wijzigde in de basis-elf ontbraken er vandaag een aantal basisklanten. Anderzijds keerde Raymond Zuidema terug van een blessure. Achterin mocht Lex Tammens weer in de basis starten, op het middenveld was er plaats voor Rienk Wagenaar terwijl Frank Homan in de spits op de positie van Bob Poorta mocht nemen.

Ondanks al deze omzettingen startte Zuidlaren niet slecht. De ploeg bezat de bal zonder overigens echt gevaarlijk te worden en grote kansen te creëren. TLC daarentegen wist wel meteen gevaar te stichten en de eerste de beste kans was ook raak ook. De uitbraken van de thuisploeg, in met name de eerste helft, zorgden voor een hoop gevaar en werden op hoge snelheid uitgevoerd. Uit één van die uitbraken was het Roell Elders die de trekker over mocht halen om de score te openen. Delano Dussel leek de score een minuut later te verdubbelen maar zag zijn schot hard over gaan.

Ook Zuidlaren liet van zich horen. Het meeste gevaar kwam uit de dode spelmomenten waarbij de thuisploeg vaak Jos Lamain over het hoofd zag. Koen Brandts kreeg een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker maar op aangeven van Rienk Wagenaar wist de gelegenheidsmiddenvelder het net niet te vinden. Na nog wat kansjes over en weer sloeg het noodlot bij Zuidlaren toe. Tijdens één van zijn vele dribbels raakte Jos Lamain geblesseerd waarna hij zich noodgedwongen moest laten wisselen. Gezien de reactie van de TLC-defensie enigszins een opluchting voor de thuisploeg.

In de rust moest Zuidlaren wederom wisselen en mocht Arno Nijenbanning zijn debuut gaan maken. Zuidlaren nam in de tweede helft het initiatief in handen zonder dat het veel wist te creëren. Anderzijds wist TLC ook niet meer zo gevaarlijk te worden dan in de eerste helft. Invaller Mahamad Farhaan hield de defensie wel bezig maar dicht in de buurt voor Robin Luikens kwamen de Leeksters niet.

Met name Bas Boersma en Koen Eshuis wisten de defensie van de thuisploeg aan het werk te zetten maar TLC hield goed stand. Wanneer de defensie wel geklopt werd was er nog doelman Thom Aalders die niet van plan was vandaag iets weg te geven. Ook de kopballen van de mee naar voren gekomen Allard van Weringh en Raymond Zuidema wisten het net niet te vinden. Zuidlaren zette flink aan maar kwam niet tot scoren en net als vorige week telt dan het oude spreekwoord: Als je ze zelf niet maakt…” Aan de andere kant wist TLC de eerste echte kans van de tweede helft wel meteen te verzilveren. Weliswaar in twee instanties met tussenkomst van Robin Luikens en de paal maar Delano Dussel zag zijn naam terug op het wedstrijdformulier en schoot zo zijn ploeg definitief naar de volgende bekerronde.

Aanstaande zaterdag 27 oktober om 14.30 uur gaat de competitie verder met een uitwedstrijd in Westerlee.

Feiten en cijfers

Opstelling TLC: Thom Aalders; Robin Luth, Frank Spaan, Wander Hielkema, Edgar Sanroesdi; Menno Tjoelker, Roell Elders, Rutger van der Veen (73. Rienk Tuithof); Delano Dussel, Frank Driessen ©, Steinar Miedema (46. Mahamad Farhaan).
Rest bank: Nick van Wijk
Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Lex Tammens, Raymond Zuidema, Bas Boersma, Allard van Weringh; Koen Brandts (46. Arno Nijenbanning), Koen Wetterauw, Koen Eshuis, Rienk Wagenaar; Jos Lamain (39. Rik Schutte) en Frank Homan.
Scheidsrechter: Dhr. B.H. Over (Sneek)
Gele kaart: Frank Spaan, Robin Luth, Wander Hielkema, Rienk Tuithof (TLC) Jos Lamain (FC Zuidlaren).

Door: Rick ter Veld