FC Zuidlaren heeft de lijn van 5 competitieoverwinningen op rij in de thuiswedstrijd tegen Corenos geen passend vervolg weten te geven. Op eigen veld kam Zuidlaren namelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De gasten kwamen halverwege de tweede helft zelfs op voorsprong. In de slotfase wist Jordi Hamming op aangeven van Bas Boersma de gelijkmaker binnen te werken.

FC Zuidlaren – Corenos

0-1 Lars Baar `68
1-1 Jordi Hamming `85

 

 

Zuidlaren – Onder zonnige maar koude omstandigheden mocht FC Zuidlaren op eigen veld aantreden tegen v.v. Corenos. De ploeg uit Roodeschool kende een moeizame competitiestart maar begon de laatste weken meer en meer punten te pakken. Een 100 procent score uit de voorbije drie weken zorgden ervoor dat de ploeg met het nodige vertrouwen naar Zuidlaren toe mocht reizen. Niet dat de resultaten van de thuisploeg slecht te noemen zijn want met zes overwinningen uit zeven wedstrijden wisten de mannen van Edwin Prins zich vorige week al te verzekeren van de periodetitel.
Wellicht dat dit laatste gegeven vanmiddag meespeelde in de koppies van de Zuidlaarders want het was niet best wat het publiek voorgeschoteld kreeg. Corenos leek met een duidelijk missie het veld in te zijn gekomen: Er voor zorgen dat Zuidlaren niet aan voetballen toe komt. Hierin schuwden de gasten het fysieke duel net.
De eerste Zuidlaarder doelpoging viel al snel te noteren toen Bob Poorta na een combinatie op het middenveld de bal hoog over schoot. Een minuut later en misschien wel een bepalend moment. Poorta moet zich namelijk al snel laten behandelen en zou door de vroeg opgelopen blessure de wedstrijd ook niet uitspelen. Een tegenslag voor Zuidlaren omdat de aanvaller met zijn snelheid vaak zorgt voor een hoop dreiging maar ook zonder Poorta blijft er bij Zuidlaren een uitstekende ploeg over.
Er gebeurd de eerste helft verder niet gek veel. Zuidlaren weet niet veel te creëren en ook bij Corenos duurt het bijna een half uur voordat zij gevaarlijk worden. Koen Brandts en Robin Luikens lijken elkaar niet goed te begrijpen waardoor Corenos een hoekschop te nemen krijgt. Hieruit ontstaat er een vrije kopkans voor Corenos. Deze treft echter geen doel. Niet veel later lijkt de 0-1 wel te vallen maar de goal wordt vanuit buitenspelpositie gemaakt.

De tweede helft startte Zuidlaren beter dan de eerste. Meteen leek Allard van Weringh op te stomen maar na een combinatie met Koen Eshuis vergat de verdediger de bal te controleren en mee te nemen. Na een schitterende aanname van Jordi Hamming bracht de middenvelder Jos Lamain in stelling maar zijn schot met links mistte richting en kracht. Na nog een doelpoging van Zuidlaren, via Robin Wolters, kreeg Corenos weer de kans om van zich af te bijten. Wederom ging hier een misverstand bij Zuidlaren achterin aan vooraf.
Achterin bij Zuidlaren werd vervolgens het één en ander omgezet en of dit er mee te maken heeft dat Corenos snel wist te scoren zal een vraag blijven. Feit is wel dat Lars Baar te veel tijd kreeg om vervolgens uit de draai in de verre hoek raak te schieten.
Een dikke vijf minuten na de 0-1 leek Jos Lamain al gelijk te maken maar in aanloop naar de goal werd een overtreding gemaakt door Corenos. De arbiter van dienst was in dit geval te snel met fluiten en wachtte de voordeel-situatie niet af waardoor de score ongewijzigd bleef.
Met nog vijf minuten op de klok viel de gelijkmaker toch. Na een verre inworp beland de bal bij Jordi Hamming die de 1-1 binnen werkt. Hierna zijn er nog kansen voor de ingevallen Lex Tammens en voor Zuidlarens doelpuntenmaker maar het blijft bij 1-1.

Een gelijkspel na een mooie serie van overwinningen. Mooie bijkomstigheid was dat ook de concurrentie om de bovenste plaatsen in de competitie niet verder kwamen dan gelijke spelen waardoor het gat op de ranglijst vijf punten blijft.

Zaterdag 25 november de volgende thuiswedstrijd. Om 15.00 uur komt dan v.v. Middelstum op bezoek.

Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Allard van Weringh, Bas Boersma, Raymond Zuidema (65. Tom Wolf), Koen Brandts; Robin Wolters, Koen Eshuis (80. Lex Tammens), Jordi Hamming; Rik Schutte, Jos Lamain, Bob Poorta (46. Koen Wetterauw).
Rest bank: Robbin Markus
Opstelling Corenos: Sven Knot, Marco Dijk, Robert van Dijken, Aalderd Duinkerken, Anne Jan ten Harkel, Lars Baar, Joran Knot, Germen Tamsma, Jordan Muller (Jaap van Dijken), Kevin Haan, Cristian Uil.
Rest bank: Sander Brouwer, Raymon Balkema.
Scheidsrechter: D.H. de Jong
Gele kaart: Geen

Door Jorik de Groot en Rick ter Veld