LEEK – Zuidlaren is er vanavond op het Leekster Voetbalgala niet in geslaagd om de kwartfinale van het A-toernooi te halen. In de laatste wedstrijd tegen VEV`67 was een resultaat noodzakelijk om nog door te gaan en dan nog was Zuidlaren afhankelijk van de wedstrijd tussen ODV en ONR.
Dat afhankelijk zijn van…. had Zuidlaren zelf over zich afgeroepen door de wedstrijd tegen ONR uit handen te geven.

ODV – FC Zuidlaren 0-3
Laten we bij het begin beginnen. De avond werd geopend tegen grote onbekende ODV uit Wijnjewoude. Het leek al wel duidelijk dat drie punten in deze wedstrijd noodzakelijk zouden zijn om enige kans te maken de avond als nummer 2 of 1 in de poule af te sluiten. Die winst kwam er ook. Rienk Wagenaar opende namens Zuidlaren de score. Toen ODV-speler Thomas van der Lei vervolgens tien minuten voor het einde met geel naar het strafbankje werd gezonden wist Zuidlaren via Allard van Weringh al snel te profiteren. Koen Brandts zorgde uiteindelijk voor de 0-3 eindstand.

ONR – FC Zuidlaren 5-4
De wedstrijd tegen ONR zou de sleutelwedstrijd in de poule worden. Bij winst was de kwartfinale al een zekerheid omdat VEV`67 de eerste al won en als favoriet aan het duel met ODV begon. Zuidlaren begon erg voortvarend en kwam al snel op 0-2. Jordi Hamming en Koen Brandts waren de makers van de goals. Vervolgens viel via Robin Wolters zelfs de 0-3. Maar net als vorige week in de eerste ronde kwam ONR goed terug en binnen no-time zorgden Leon Schievels, Sander Ottens en Hendrik Rozema voor een 3-3 tussenstand. Koen Brandts leek het verzet van de Roners te breken met de 3-4 en het zag er goed uit voor Zuidlaren maar in de slotfase ging het mis. Leon Schievels maakte 4-4 en daarna beslechtte Hendrik Rozema het Zuidlaarder-lot door de 5-4 binnen te schieten.

FC Zuidlaren – VEV`67 1-3
In deze wedstrijd kwam het er op aan. Zuidlaren had een resultaat nodig tegen één van de grote favorieten voor de eindzege om nog maar kans te maken op de volgende ronde. Daarnaast was het ook nog afhankelijk van wat er gebeurde in het duel tussen ODV en ONR. Daar deed ODV hele goede zaken voor Zuidlaren en stond het bijna de gehele wedstrijd voor. Een kleine nederlaag voor Zuidlaren zou in dat geval volstaan om op doelsaldo door te gaan. VEV`67 kwam al vrij snel op voorsprong door Jeffrey Visser. Visser kreeg vervolgens geel maar Zuidlaren ging niet goed om met de man meer situatie. Na de man minder-situatie scoorde Rick Schuring al gauw namens VEV`67 de 0-2. Aan de andere kant was het Rienk Wagenaar die één van de Zuidlaarder uitbraken wist om te zetten in een goal: 1-2. Toen Rick Schuring vervolgens ook nog geel kreeg en Zuidlaren dus weer met een man meer kwam te staan leek het er even op dat er wat moois kon ontstaan. Ook omdat op het andere veld ONR nog altijd tegen een achterstand aan keek. Het liep echter allemaal anders. ONR boog de achterstand om in een overwinning en VEV`67 scoorde in de slotfase de 1-3 waardoor uitschakeling een feit was.

Gelukkig staat volgende week de B-finale nog op het programma. Tegenstander tijdens de gala-avond is dan v.v. Zevenhuizen.

Feiten en cijfers
ODV – FC Zuidlaren 0-3 (0-1 Rienk Wagenaar, 0-2 Allard van Weringh, 0-3 Koen Brandts) Gele kaart: Thomas van der Lei (ODV).
ONR – FC Zuidlaren 5-4 (0-1 Jordi Hamming, 0-2 Koen Brandts, 0-3 Robin Wolters, 1-3 Leon Schievels, 2-3 Sander Ottens, 3-3 Hendrik Rozema, 3-4 Koen Brandts, 4-4 Leon Schievels, 5-4 Hendrik Rozema).
FC Zuidlaren – VEV`67 1-3 (0-1 Jeffry Visser, 0-2 Rick Schuring, 1-2 Rienk Wagenaar, 1-3 VEV`67) Gele kaart: Jeffery Visser & Rick Schuring (VEV`67).

Door Rick ter Veld