FC Zuidlaren heeft vanmiddag in een kleine zes minuten tijd de wedstrijd bij Helpman volledig uit handen gegeven. Drie aanvallen over de linkerflank mondden in deze periode uit in evenzoveel tegentreffers. Een comeback leek in de maak maar verder dan twee goals, beiden gemaakt door Robin Wolters, kwam Zuidlaren niet.

Helpman – FC Zuidlaren

1-0 Wouter Menting `18
2-0 nnb `22
3-0 Tim van Dorp `24
3-1 Robin Wolters (pen) `45
3-2 Robin Wolters `51

Groningen – Op de grens van Groningen en Haren stonden vanmiddag de nummers 8 en 9 van de ranglijst tegenover elkaar: Helpman en FC Zuidlaren. Twee ploegen die te kampen hadden met de nodige personele problemen. De keuzes voor het samenstellen van een elftal waren voorafgaand aan het paasweekend al niet heel ruim. De blessures van Jeremy Pfundt, Bas Boersma, Tom Wolf, Mark Sikkema en Huib de Vries waren daar debet aan en na een telefoontje van de zieke Auke Hartstra werd de keuze nog beperkter. Gelukkig waren Jannick Arends van het derde en Wouter Groenewold van het tweede bereid om zich bij de ploeg aan te sluiten.

De wisselingen in de samenstelling waar Zuidlaren wekelijks mee te maken krijgt zorgen niet bepaald voor een stabiel geheel. Dat zorgde er mede voor dat de ploeg vandaag erg zwak aan de wedstrijd begon. Het spel was erg rommelig en de gastheren waren de meest dreigende ploeg wat uiteindelijk ook uitmondde in de openingstreffer in de 18e minuut. Na een lange bal van achteruit kon Helpman vanaf de linkerflank voorgeven waarna Wouter Menting de bal bij de eerste paal binnen kon werken. Dit zelfde werk wist Helpman vervolgens binnen zes minuten nog twee maal op identieke wijze af te leveren waardoor Zuidlaren ineens tegen een 3-0 achterstand aan keek.

Achteraf gezien is de wedstrijd in deze fase uit handen gegeven want hierna kwam Zuidlaren beter in de wedstrijd. Koen Eshuis kreeg zelfs een dot van een kans om de achterstand te verkleinen maar op aangeven van de sterk spelende Lars Kolk wist Eshuis stand-in doelman Tijmen Roepel in een één tegen één duel niet te verschalken.

Noodlot

Niet veel later sloeg voor die zelfde Eshuis het noodlot toe en stortte hij met veel pijn tegen het gras. De middenvelder die bijna twee jaar bezig is geweest om terug te keren van een kruisband-blessure leek deze middag weer terug bij af te zijn. Onderzoek moet nog uitwijzen hoe ernstig de blessure is maar het zag het op het eerste gezicht helaas niet goed uit.

De wedstrijd ging echter door en Zuidlaren leek strijdlust en motivatie te halen uit het nare voorval. Nog voor rust kwam er ook verandering in de score. Robin Wolters werd door de uitkomende Tijmen Roepel binnen de lijnen van het strafschopgebied tegen het gras gewerkt. Penalty oordeelde de prima leidende arbiter Fokkens uit Borger. Wolters zelf klaarde dit klusje door feilloos raak te schieten: 3-1.

Na de thee een zeer strijdvaardig Zuidlaren tegen een Helpman dat al op zijn tandvlees leek te lopen. De gewenste snelle aansluitingstreffer zou ook niet lang op zich laten wachten. Wederom kwam deze uit een dood spelmoment en wederom was Robin Wolters de maker van de treffer. Deze keer betrof het een kiezelharde vrije trap die voor Roepel onhoudbaar was (3-2).

De wedstrijd werd stukje bij beetje feller waardoor er van goed voetbal geen sprake was. Strijd daarentegen was er volop en met name de jonge flankspelers van Zuidlaren lieten zich gelden. In aanvallend opzicht maar ook zeker defensief stonden Pelle Duiven en Lars Kolk hun mannetje.

Met een vaste bewaker op Jazzley Rozema moest het voetbal van Helpman teniet gedaan worden. De gastheren kwamen nog wel een aantal keren gevaarlijk richting Bastiaan Mulstege maar wisten het net niet meer te vinden. Eén maal waren ze overtuigd van een treffer maar de assistent-scheidsrechter van Zuidlaren oordeelde anders wat door de scheidsrechter werd overgenomen.

De grootste kans voor Zuidlaren was nog voor Jannick Arends. Zijn schot was hard maar miste de juiste richting. Daardoor bleef de score op 3-2 steken. Een uitslag waar Zuidlaren niks mee op schoot en waar zeker meer in had gezeten.

Maandagmiddag (2e paasdag) staat in Coevorden al weer de volgende wedstrijd op het programma. Dan is CSVC de tegenstander. Graag tot dan.

Opstelling Helpman: Tijmen Roepel; Stan de Vries, Barry Bakker (10. Daniel Mennes), Gerwin Hooghoudt, Hessel Wijnia; Camiel Buursma, Jazzley Rozema, Tim van Dorp ©, Daan Adema (32. Daan Soeters); Rolf Joling, Wouter Menting (63. Bas Keegstra).
Opstelling FC Zuidlaren: Bastiaan Mulstege; Rik Schutte, Lex Tammens (84. Wouter Groenewold), Allard van Weringh, Rienk Wagenaar; Robbin Markus ©, Robin Wolters, Koen Eshuis (41. Jannick Arends); Lars Kolk, Pelle Duiven, Vincent Kabel (81. Jelmer Elsinga).
Scheidsrechter: Dhr. H. Fokkens (Borger)
Gele kaarten: Daan Soeters, Camiel Buursma, Tim van Dorp, Jazzley Rozema, Tijmen Roepel (Helpman)

Door Rick ter Veld