FC Zuidlaren heeft vanmiddag met 1-3 weten te winnen van de toekomstige ploeg van Edwin Prins. Na een 0-0 ruststand kwam Zuidlaren meteen na rust op 0-2. Aduard kwam nog even terug in de wedstrijd maar in de slotseconde van de wedstrijd wist Nico Sieling de 1-3 eindstand binnen te schieten.

Aduard 2000 – FC Zuidlaren

0-1 Robbin Markus `51
0-2 Koen Eshuis `53
1-2 Arjen Baarda `71
1-3 Nico Sieling `90+2

 

Aduard – Toen het competitieschema voorafgaand aan het seizoen tijdens een mooie zomerse dag bekend werd gemaakt viel mijn oog vrijwel meteen op de datum 15 februari 2020: Aduard-uit. Dit om uiteenlopende redenen. Langs de lijn zei ik vandaag al: “twee dingen in het leven van een FC Zuidlaren aanhanger zijn vrij zeker. Het weekend van de Zuidlaardermarkt levert (bijna) altijd drie punten op en Aduard-uit ook”. De tweede reden dat de wedstrijd op deze datum meteen op viel is dat Aduard-uit altijd in het teken staat van de wind, daarbij de gemiddelde februari-temperatuur genomen was het niet meteen een lokkertje. Toch na weken van afwezigheid de warme schoenen en jas aangetrokken en in de auto naar Aduard.

Bij aankomst aan de boorden van het Van Starkenborgkanaal bleek al meteen dat de wind ook vandaag een rol kon gaan spelen. Na de toss werd er gewisseld van speelhelft zodat Zuidlaren mocht starten tegen de wind in om de tweede helft met de wind in de rug het verschil te kunnen maken. Geen verkeerde keuze van aanvoerder Lamain zal later blijken.

De eerste helft werd er één zonder al te veel hoogtepunten. Normaal in de rust hoor je in een kantine wel een aantal momenten besproken worden maar niet vandaag. Niet dat er niks gebeurde want beide ploegen probeerden wel het één en ander maar echt heel erg gevaarlijk werd het niet. Bart Star was namens Aduard het dichtste bij een treffer maar schoot met de wind in de rug van buiten het strafschopgebied hard over. Aan de andere kant was in de tegenaanval Robin Wolters dichtbij de openingstreffer maar hij schoof de bal naast. De grootste kans was ook voor Zuidlaren toen Nico Sieling oog in oog met doelman Kooistra niet tot een goede afronding kwam waardoor de keeper redding kon brengen.

De tweede helft kreeg Zuidlaren de wind letterlijk en figuurlijk in de rug en al snel betekende dit een opening van de score. Een voorzet van Jos Lamain bereikte Nico Sieling die bij de tweede paal leek te gaan scoren. Een schot op doel werd het niet maar via Sieling kwam de bal wel voor de voeten van Robbin Markus die zijn rugnummer 9 eer aan deed en de bal tegen de touwen schoot: 0-1. Nog geen twee minuten later was het, de voor rust ingevallen, Patrick Kremer die Jos Lamain met een prachtige pass wegstuurde. Lamain trok richting het doel en bediende Koen Eshuis die er van dichtbij simpel 0-2 van wist te maken. Even leek Aduard rijp voor de sloop maar Zuidlaren wist niet door te drukken en Aduard herpakte zich.

Op dat moment zorgde de scheidsrechter van dienst voor één van de hoogte punten van de middag. Een kleine onenigheid binnen de lijnen wordt door de scheidsrechter in de kiem gesmoord met de woorden:” De douche is nu ook al warm”, wat langs de lijn voor de nodige lachers zorgde.

Aduard ging het hierna over een andere boeg gooien. Met een driedubbele wissel bracht Roy Kamps de nodige ervaring binnen de lijnen. Het duurde niet lang tot Aduard de gelijkmaker aan leek te tekenen. Leon Smits kwam oog-in-oog te staan met Robin Luikens waarbij laatst genoemde lang bleef staan en redding wist te brengen. Aan de andere kant zette Fabian Staal met een prachtbal de jonge Patrick Kremer voor doelman Kooistra maar Kremer kreeg de bal net niet lekker onder controle.

De aansluitingstreffer van Aduard kwam vervolgens wel. Vanuit een inworp kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van invaller Arjen Baarda. Zijn schot van buiten het strafschopgebied werd onderweg aangeraakt waardoor Robin Luikens niet snel genoeg meer kon anticiperen. Zodoende viel de bal via de doelman binnen: 1-2.

Aduard putte hier moed uit en ging op jacht naar de gelijkmaker. Zuidlaren liet daarentegen aanvallend maar weinig zien. De aanvallers bleven veelal hangen waardoor de bal naar voren vaak niet gespeeld kon worden omdat de mannen buitenspel stonden. Aduard kon dus vaak overnemen waardoor de druk groot werd.

Toch kwam de gelijkmaker niet. Wel viel er nog een goal. Na een hoekschop van Aduard kwam Zuidlaren er snel uit. Een combinatie tussen Koen Eshuis en Nico Sieling bracht laatstgenoemde oog in oog met de Aduarder goalie. Sieling was eerder bij de bal, omspeelde de doelman en kon de bal vervolgens in een leeg doel schuiven: 1-3 en daarmee was de wedstrijd ook meteen ten einde.

Op bezoek bij zijn nieuwe club was Edwin Prins vanmiddag dus niet van plan om cadeautjes uit te delen waardoor zijn huidige ploeg het vizier op de ranglijst wel iets kan bijstellen. Het gat naar de onderste vier plaatsen op de ranglijst is inmiddels groter dan het gat met koploper Be Quick. Zuidlaren staat op een keurige 4e plaats in het eerste seizoen als derde klasser.

Feiten en cijfers

Opstelling Aduard 2000: Iddo Kooistra; Rick Kazemier, Hugo ter Horst, Norbert van de Kamp (c), Patrick Buss (59. Klaas Cruiming); Arend-Jan Linde (59. Arjen Baarda), Albert Nieuwenhuis, Leon Smits, Rico Huizinga; Bart Star, Marc Veltens (59. Floris Star).
Rest bank: Guido Weening
Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Fabian Staal, Koen Brandts, Allard van Weringh (c), Rienk Wagenaar (35. Patrick Kremer); Jorik de Groot, Robin Wolters, Koen Eshuis; Robbin Markus, Jos Lamain, Nico Sieling.
Rest bank: Tom Wolf, Jasper Schenk.
Scheidsrechter: Dhr. R.J. van der Molen (Gerkesklooster)
Gele kaart: Rick Kazemier, Patrick Buss, Bart Star (Aduard 2000), Jos Lamain (FC Zuidlaren)