FC Zuidlaren heeft vanmiddag op eigen veld met 3-0 gewonnen van v.v. Middelstum. Eigenlijk was het duel al na een kwartier beslist. Jordi Hamming schoot op schitterende wijze de 1-0 binnen en vanaf de penaltystip zorgde Robin Wolters voor een 2-0 ruststand. Halverwege de tweede helft bepaalde Hamming vervolgens de eindstand op 3-0.

FC Zuidlaren – v.v. Middelstum

1-0 Jordi Hamming `8
2-0 Robin Wolters (pen) `15
3-0 Jordi Hamming `66

 

Zuidlaren – Na het gelijke spel vorige week tegen Corenos kreeg FC Zuidlaren vandaag, wederom op eigen veld, de kans om orde op zaken te stellen. Zonder de geblesseerde Bob Poorta trad de ploeg aan tegen nummer vijf van de ranglijst: v.v. Middelstum. De jonge ploeg die getraind wordt door oud (Z)FC Zuidlaren-trainer Frank Konneman hoopt dit seizoen in de middenmoot te eindigen om in de komende seizoenen door te kunnen groeien. Dat er nog wat te groeien is werd in Zuidlaren vanmiddag wel zichtbaar. Zuidlaren startte goed en dat zal voor de gasten ook niet meegewerkt hebben in het spelverloop. Al snel viel de eerste kans van de wedstrijd te noteren. Na een mooie aanval kwam de bal via Jos Lamain en Jordi Hamming terecht bij Koen Eshuis. De middenvelder had het vizier nog niet op scherp en zag zijn inzet dan ook niet in het doel belanden. Twee van de drie mannen die bij de eerste aanval betrokken waren bleken vervolgens na tien minuten spelen wederom belangrijk en deze keer met meer succes. Het was Jos Lamain die met een steekbal Jordi Hamming wist te bereiken. Hamming haalde vervolgens verwoestend hard uit en liet doelman Smit kansloos: 1-0. Ook de 2-0 liet niet lang op zich wachten. Een opzichtige overtreding op Rik Schutte leverde Zuidlaren een strafschop op. Hoewel deze lang niet altijd een zekerheidje zijn had Robin Wolters vanmiddag geen enkel probleem en dus stond er na een kwartier spelen 2-0 op het scorebord. Middelstum wist hier weinig tegenover te stellen. De ploeg was aanvallend onmachtig, miste de geblesseerde Mateo Milkovic en zag tot overmaat van ramp ook Gerard Bronsema na een half uur spelen geblesseerd uitvallen. De vraag wie de doelpunten nu moest gaan maken doemde op. Ook Zuidlaren creëerde tot aan de thee niet veel meer hoewel ze wel de bovenliggende ploeg bleven.

Na de thee bleef de niet geheel fitte Koen Brandts in de kleedkamer achter en hij werd vervangen door Tom Wolf. Onder het kunstlicht werd het er voor de toeschouwers niet leuker op. Niet dat Zuidlaren het niet goed deed of dat Middelstum niet wilde maar het was weinig enerverend. Af en toe een technisch hoogstandje en een beetje reuring door een ongelukkige botsing was nog wat er voor opschudding zorgde. Toch mocht de thuisploeg nog een keer juichen. Hiervoor kreeg het een cadeautje van Middelstum-middenvelder Romke Korpershoek. Hij wilde terugspelen naar het centrum van de verdediging maar zag daarbij Jos Lamain over het hoofd. Lamain had vervolgens een goede actie in huis en wist Jordi Hamming te bereiken. Voor Hamming was het vervolgens een koud kunstje om de eindstand van 3-0 op het scorebord te schieten.
Drie punten en nul tegentreffers, een goede oogst en goede reactie op het teleurstellende duel tegen Corenos van vorige week.

Komende zaterdag 1 december 2018 om 14:30 uur gaat FC Zuidlaren in Sauwerd op bezoek bij SIOS.

Feiten en cijfers

Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Allard van Weringh, Bas Boersma, Raymond Zuidema, Koen Brandts (46. Tom Wolf); Koen Wetterauw, Robin Wolters, Koen Eshuis (74. Lex Tammens); Rik Schutte, Jos Lamain © (84. Jannick Arends), Jordi Hamming.
Opstelling Middelstum: Jeroen Smit; Peter van Dam (79. Devan Bolhuis), Allert Moeken, Wessel Oosterhof, Thijs Oosterhoff; Dennis Verkerk, Robert Bos, Romke Korpershoek, Rutger Schuiling, Thijs Hoeksema (76. Martijn Dijkema); Gerard Bronsema (29. Nordin Luit).
Rest bank: Mateo Milkovic, Nick Verkerk.
Scheidsrechter: Dhr. A. Traa (Groningen)
Gele kaarten: Geen
Mitra man of the match: Koen Wetterauw

Door Rick ter Veld