FC Zuidlaren heeft vanmiddag in Sauwerd met 1-6 gewonnen. Na een 0-2 ruststand leek het na de snelle 1-2 in de tweede helft nog even spannend te gaan worden. De mannen van trainer Prins herpakten zich snel en liepen in de slotfase uit naar een ruime 1-6 overwinning. Grote man bij Zuidlaren was Jordi Hamming die drie treffers voor zijn rekening nam.

S.I.O.S. – FC Zuidlaren

0-1 Rik Schutte `32
0-2 Robin Wolters (pen) `42
1-2 Harmen Wienke `60
1-3 Bas Boersma `67
1-4 Jordi Hamming `79
1-5 Jordi Hamming `83
1-6 Jordi Hamming `87

Sauwerd – De laatste uitwedstrijd in competitieverband bracht FC Zuidlaren naar Sauwerd waar de wedstrijd tegen S.I.O.S. op het programma stond. S.I.O.S. oftewel Succes Is Ons Streven. Dat streven naar succes niet meteen betekend dat je ook succes gaat hebben bleek vanmiddag maar weer. Op een zeer matig veld waarop de bal alle kanten op stuiterde wist FC Zuidlaren een ruime overwinning te boeken. Daar zag het echter het eerste uur niet naar uit. Zuidlaren was wel de bovenliggende partij maar speelde slordig waardoor echte grote kansen schaars waren. Het duurde dan ook ruim een half uur voor de eerste treffer te noteren viel. Het was een uitstekende actie van de jarige Jos Lamain die de inleiding van de treffer vormde. Een lage voorzet vanaf de achterlijn kon door de eveneens jarige Rik Schutte worden binnen geschoten: 0-1. Voor Schutte zijn eerste officiële treffer in Zuidlaren 1. Een mooi verjaardagscadeau! De tweede treffer was een cadeautje van de thuisploeg want die probeerden Robin Wolters op onreglementaire wijze te stuitten binnen de lijnen van het strafschopgebied waardoor scheidsrechter De Klein niets anders kon doen dan een strafschop toekennen. Wolters zelf nam plaats achter de bal en hoewel het eigenlijk een ongeschreven regel is dat je een door jou ontvangen stafschop eigenlijk niet zelf moet nemen kende Wolters geen enkel probleem met de afronding waardoor het vlak voor rust 0-2 werd.

In de rust werd er bij Zuidlaren afgesproken om hoog druk te blijven zetten en zodoende op zoek te gaan naar de 0-3. Dit liep alleen even anders. Het hoge druk zetten ging op zich goed maar één lange bal van achteruit in de richting van de snelle Harmen Wienke zorgde ervoor dat Wienke zelf de 1-2 onder de uitkomende doelman Luikens door kon schuiven. Even leek de spanning terug in de wedstrijd maar het bleef ook bij even. Een vrije trap van Koen Eshuis lag aan de basis van de 1-3. Even leek de bal er ineens in te gaan maar Eshuis gaf na de wedstrijd toe dat Bas Boersma de bal nog beroerde. Zo was het halverwege de tweede helft 1-3 en leek de wedstrijd beslist maar was Zuidlaren nog niet klaar met de wedstrijd. Met name de naam Jordi Hamming zou in het laatste kwart nog veelvuldig vallen. De aanvaller die de laatste wedstrijden sowieso al trefzeker is wist namelijk nog een loepzuivere hattrick te scoren. De eerste goal was er één op aangeven van Robin Wolters. Wolters kwam door over de linkerflank en wist Hamming te bereiken die met zijn rug naar de goal stond. Met één schijnbeweging was hij langs zijn man en vervolgens was het een koud kunstje om de 1-4 binnen te schieten. De net ingevallen Lex Tammens was met zijn eerste balcontact de aangever bij de 1-5. Bij het slotakkoord was wederom Robin Wolters de aangever en wist Hamming dus zijn hattrick te completeren.
Met nog één wedstrijd tot de winterstop en een gat van vijf punten op nummer twee Rood Zwart Baflo is het ‘Herbstmeisterschaft’ een feit.

Komende dinsdag 4 december speelt FC Zuidlaren om 20.15 uur een oefenwedstrijd uit bij The Knickerbockers. Tot slot zal zaterdag 8 december de eerste seizoenshelft af worden gesloten met een thuiswedstrijd tegen De Fivel. Aftrap 15:00 uur.

Feiten en cijfers

Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Allard van Weringh (82. Lex Tammens), Bas Boersma, Raymond Zuidema, Koen Brandts (70. Tom Wolf); Koen Eshuis, Robin Wolters, Koen Wetterauw; Rik Schutte, Jos Lamain (c), Jordi Hamming.
Rest bank: Frank Homan
Opstelling S.I.O.S.: Hidde Boer; Jochem Kasper (80. Tom Holwerda), Peter Nanninga (70. Frank Blok), Dirk Zwakenberg (c), Rutger Bultena; Mike Wijma, Harmen Wienke, Sander Bultena (Reinoud de Vries); Gijs Huinder, Stefan Bultena, Jochem Huinder.
Scheidsrechter: J. de Klein (Surhuisterveen)
Gele kaart: Peter Nanninga (S.I.O.S.)

Door: Rick ter Veld