Waar de doelpunten in de eerste seizoenshelft vaak niet op één hand te tellen waren blijft de productie in competitieverband in 2019 vooralsnog achterwege. Voor de tweede week op rij stond er aan het einde van de wedstrijd een 1-0 op het scorebord. Waar Zuidlaren vorige week nog met nul punten genoegen moest nemen was de ploeg van Edwin Prins vanmiddag in het voordeel en werd HS`88 met een 1-0 nederlaag terug naar Hoogezand gestuurd. Matchwinner: Bob Poorta.

FC Zuidlaren – HS`88

1-0 Bob Poorta `51

 

 

Zuidlaren -In een week waarin voetbal tot bijzaak gedegradeerd werd moest FC Zuidlaren aantreden tegen HS`88. Eerder dit seizoen liet de ploeg van Edwin Prins zich verrassen door de sterke voorhoede van de Hoogezandsters en verloor het met 4-3. Er was dus iets goed te maken. Na een ijzingwekkende minuut stilte waarbij alle spelers en staf van het eerste en derde zich verzameld hadden rond de middencirkel, werd de wedstrijd na drieën in gang gezet.

Bij Zuidlaren terug aan de aftrap was Bob Poorta. De aanvaller die een week eerder nog op de bank moest beginnen zag zijn invalbeurt beloond worden met een plek in de basis. Ook Robin Wolters stond aan de aftrap. De middenvelder leek lang uit de roulatie te zijn na een opgelopen blessure in het oefenduel met Helpman maar bleek snel hersteld. Dit zorgde ervoor dat Rienk Wagenaar en Rik Schutte vandaag een plaatsje in de dug-out op mochten zoeken.

De wedstrijd ontbrandde meteen vanaf de aftrap en beide ploegen moesten meteen de kop erbij houden. Na een aanval van HS`88 in de tweede minuut waarbij de bezoekers een handsbal vermoedden, kwam Zuidlaren er in de tegenstoot gevaarlijk uit. Jordi Hamming was niet van de bal te krijgen en vond uiteindelijk in doelman Wijma zijn Waterloo.

Zuidlaren wist vaak gevaarlijk te worden maar was in de afronding te slordig. Op het moment dat een bal wel op doel kwam wist Wijma redding te brengen maar ook aanvoerder Oortwijn wist redding te brengen op de doellijn. Hamming, Lamain en Poorta kregen de bal er niet in.
Namens HS`88 kreeg Sven Rosevink een goede mogelijkheid. Een voorzet vanaf de middel- zijlijn van Jarno Steursma werd door de competitietopscorer over gekopt. Een vrije trap van Aron Oortwijn, niet veel later, verdween ook maar net over de kruising.
Aan de andere kant liet Jos Lamain zich voor rust nog één keer goed zien. Na een eigen verdedigende actie op de middellijn trok de aanvaller ten strijde, omspeelde een aantal verdedigers en schoot uiteindelijk maar net over de kruising.

De beslissing in deze wedstrijd bleek uiteindelijk vlak na rust te zijn gevallen. Op fortuinlijke wijze kwam een bal van Koen Eshuis bij Bob Poorta die tot dan toe nog niet veel had laten zien. Maar Poorta blijft Poorta en hij kan met één moment een wedstrijd beslissen. Zo ook vandaag want hij schoot de bal tussen een mêlee aan spelers door achter doelman Wijma in de goal: 1-0.

Miquel Korte was overigens vlakbij de gelijkmaker maar de spits van HS`88 kopte voor het doel van Robin Luikens langs.
De wedstrijd sleepte zich naar het einde. Veel irritatie over en weer waardoor het voetbal er zeker niet beter op werd. Desalniettemin mocht Zuidlaren wel weer drie punten bijschrijven bij het totaal.

De komende twee weken heeft Zuidlaren geen competitieverplichtingen. Op 9 maart om 15:00 uur speelt Zuidlaren de volgende wedstrijd, thuis tegen De Heracliden.

Feiten en cijfers

Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens; Allard van Weringh, Bas Boersma, Raymond Zuidema, Koen Brandts (16. Rik Schutte); Jorik de Groot, Robin Wolters, Koen Eshuis (75. Robbin Markus); Bob Poorta, Jos Lamain, Jordi Hamming.
Rest bank: Koen Wetterauw, Rienk Wagenaar.
Opstelling HS`88: Lucas Wijma; Tjerk Kalverboer, Stèphen Kruit, Aron Oortwijn (c), Jarno Steursma; Max Hofstra, Justin de Groot, Ruben Oldenburger; Mark Stol, Miquel Korte (66. Matthijs Smith), Sven Rosevink.
Rest bank: Arno Oosterhof, David Reitzema.
Scheidsrechter: Dhr. E. Wieringa (Klazienaveen)
Gele kaarten: Allard van Weringh, Jordi Hamming, Jos Lamain (allen FC Zuidlaren)
Mitra man of the match: Robin Wolters

Door: Rick ter Veld