Jos Lamain scoort zijn goal tegen SVMH

LEEK – Het eerste speelde gisteravond de eerste ronde van het A-toernooi op het Leekster Voetbalgala. Een eerste of tweede plaats in de poule betekend automatisch plaatsing voor de volgende ronde, daarnaast gaan de beste nummers drie door. Dat laatste is waar Zuidlaren nu beland is. Echter worden er vanavond en morgenavond ook nog poules gespeeld waardoor er nu gewacht moet worden of het A-toernooi een vervolg gaat krijgen.

Foto’s via lvgala.nl/devries4u.nl

De avond begon niet goed. Het moet gezegd FC Grootegast beschikt over een sterke ploeg maar bij Zuidlaren zelf lukte ook maar weinig. Het duurde slechts acht minuten voor Grootegast het net wist te vinden via Rick Buma. Een gele kaart voor Allard van Weringh zorgde ervoor dat Zuidlaren nog verder achteruit moest dan het de hele partij al moest. Grootegast profiteerde hier via Rolf Hazenberg van: 0-2. Uiteindelijk wist Grootegast via Bouwe Pompstra nog op 0-3 te komen.

De tweede partij van de avond tegen sv Haulerwijk wist Zuidlaren wel veel kansen te creëren maar het doel vinden bleek erg lastig. De echte scherpte ontbrak. De Friezen kwamen al snel op 1-0 via Thomas van Waarden waardoor Zuidlaren de hele wedstrijd tegen een achterstand aan keek. Tegen het einde van de wedstrijd was het uiteindelijk Jordi Hamming die de eindstand op het scorebord werkte: 1-1.

Daarna volgde een wedstrijd tegen SVMH uit Niebert. Een te kloppen ploeg en dat bleek. SVMH hielp Zuidlaren wel een eind op weg. De eerste treffer was namelijk een eigen goal van Peter Koster. Het was sowieso niet de wedstrijd van de nummer drie van SVMH want hij zou deze partij twee keer geel en dus rood voorgeschoteld krijgen. Wie anders dan Jordi Hamming breidde de score uit naar 0-2. Dat betekende voor Jordi alweer zijn 17e goal in twee avonden voetbal in Leek. Gerard Beerlings bracht vervolgens nog de spanning even terug in de wedstrijd maar na de 1-3 van Jos Lamain en dus de rode kaart voor Peter Koster was de wedstrijd wel gespeeld. Rienk Wagenaar mocht namens Zuidlaren nog de 1-4 maken en tot slot was het Halbin Wiersma die namens SVMH de 2-4 eindstand op het bord mocht schieten.

Tot slot volgde de wedstrijd tegen ONR uit Roden. Bij winst was Zuidlaren zeker van de tweede plaats en dus plaatsing voor de volgende ronde. Zoveel was vooraf duidelijk. Zuidlaren begon de wedstrijd heel scherp en kwam niet onverdiend via Koen Brants en Jordi Hamming op 2-0. ONR liet daarna zien over een prima ploeg te beschikken en toonde veerkracht. Aan de hand van Hendrik Rozema kwam ONR langszij. Rozema zelf maakte de aansluitingstreffer waarna Sven Buigholt de 2-2 op het scorebord schoot. Er volgde nog een spannende slotfase maar de eindstand was hiermee bereikt.

Feiten en cijfers

FC Zuidlaren – FC Grootegast 0-3 (0-1 Rick Buma, 0-2 Rolf Hazenberg, 0-3 Bouwe Pompstra) Gele kaart: Allard van Weringh. (FC Zuidlaren)

Haulerwijk – FC Zuidlaren 1-1 (1-0 Thomas van Waarden, 1-1 Jordi Hamming) Gele kaart: Tim van der Velde (Haulerwijk)

SVMH – FC Zuidlaren 2-4 ( 0-1 Peter Koster (ed), 0-2 Jordi Hamming, 1-2 Gerard Beerlings, 1-3 Jos Lamain, 1-4 Rienk Wagenaar, 2-4 Halbin Wiersma) Rode kaart: Peter Koster (2x geel)

FC Zuidlaren – ONR 2-2 (1-0 Koen Brandts, 2-0 Jordi Hamming, 2-1 Hendrik Rozema, 2-2 Sven Buigholt)

NaamDoelpuntenKaarten
Jordi Hamming3
Koen Brandts1
Rienk Wagenaar1
Jos Lamain1
ED TEGENSTANDER1
Robin Wolters
Allard van Weringh1x Geel
Robin Luikens (DM)