Het was niet best wat FC Zuidlaren gistermiddag op eigen veld liet zien tegen het Groningse Amicitia VMC. Het mocht zich gelukkig prijzen dat de stand bij rust 1-1 was want de gasten kregen voldoende kansen om de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. Pelle Duiven was net als vorige week op slag van rust de gevierde man met een rake vrije trap. De tweede helft was de wedstrijd iets meer in evenwicht maar een snelle treffer kort na rust van Niels Burgler zette al de 1-2 eindstand op het scorebord.

FC Zuidlaren – Amicitia VMC

0-1 Otto Mekel `25
1-1 Pelle Duiven `45
1-2 Niels Burgler `47

 

Zuidlaren – Het ontbreken van aanvoerder Robbin Markus zorgde ervoor dat er wederom geschoven moest worden in de basisopstelling. Daardoor kwam een drietal spelers op een wat ongebruikelijke positie terecht wat een hoop aftasten als gevolg had. De ploeg was zoekende in de openingsfase wat het degelijk voetballende Amicitia de mogelijkheid bood om veel kansen te creëren. Met name Robin Broekema wist de Zuidlaarder-defensie veelvuldig in de problemen te brengen. Het duurde echter nog bijna een half uur voor de openingstreffer viel en deze viel nog uit een dood spelmoment ook. Centrale middenvelder sneed zijn vrije trap zo scherp aan dat niemand het leer hoefde te raken om hem in het doel achter Jeremy Pfundt te doen laten verdwijnen. In de fase daarna mocht Zuidlaren van geluk spreken dat Amicitia zo aardig was de score niet te vergroten want kansen kreeg het wel. Daarentegen wist Zuidlaren met de eerste echte kans wel te scoren. Net als vorige week was een vrije trap van Pelle Duiven goed voor een treffer op slag van rust. Moet wel gezegd dat deze wel een aantal karaat mooier was dan die tegen Elim.

Na de thee keerde Zuidlaren terug met een aantal omzettingen en twee nieuwe spelers. Dit zorgde voor iets meer fysieke kracht in de voorhoede en ook in defensief opzicht kwam er wat meer lijn in het spel. Erg jammer was dat Amicitia koud uit de kleedkamer meteen weer op voorsprong wist te komen en dat het die voorsprong te danken had aan Niels Burgler. Een lelijke goal want de spits raakte de bal heel slechte en via een zacht rollertje en de binnenkant van de paal ging de bal tergend langzaam over de doellijn. De hoogtepunten van de wedstrijd waren daarmee al wel achter de rug. Wel was er nog de rentree van Koen Brandts die een half uur speeltijd kreeg en meteen een goede indruk achter liet.

Komende dinsdag om 20:00 uur komt Lycurgus op bezoek in Zuidlaren. Winst is dan noodzakelijk om niet meer in de problemen te komen.

Opstelling FC Zuidlaren: Jeremy Pfundt; Lex Tammens, Allard van Weringh ©, Bas Boersma, Rienk Wagenaar; Rik Schutte, Auke Hartstra, Jelmer Elsinga (46. Luuk Goudswaard); Jannick Arends (46. Rick Lamain), Lars Kolk (58. Koen Brandts), Pelle Duiven.
Rest bank: Vincent Kabel
Opstelling Amicitia VMC: Mark Braams; Marijn van Wieringen, Mathijs Preenen ©, Ronald van Bruggen (67. Tristan Smits), Hugo Swabedissen; Jeroen Knol, Otto Mekel, Wouter Diepeveen, Jelmer Preenen; Robin Broekema, Niels Burgler (58. Cees Jan Diepenveen).
Rest bank: Danny Strating
Scheidsrechter: Dhr. M. Schuurman (Oosterwolde Fr.)
Gele kaarten: Rick Lamain (FC Zuidlaren), Ronald van Bruggen, Mathijs Preenen (Amicitia VMC)

Door Rick ter Veld