FC Zuidlaren heeft zichzelf op bezoek bij HS`88 een slechte dienst bewezen door met 4-3 de boot in te gaan. Een doelpuntrijke eerste helft leverde een ruststand van 3-2 op. Na de thee wisten beide ploegen nog eenmaal het net te vinden waardoor de score bleef steken op 4-3 in het voordeel van de thuisploeg.

HS`88 – FC Zuidlaren

0-1 Jos Lamain `20
1-1 Miquel Korte `27
2-1 Miquel Korte `29
2-2 Koen Eshuis `32
3-2 Justin de Groot `38
4-2 Miquel Korte `60
4-3 Robin Wolters (pen) `72

Hoogezand – Een heerlijk herfstzonnetje had zijn plaats ingenomen boven sportpark De Kalkwijk in Hoogezand. Het sportpark mocht naast de selectie van FC Zuidlaren ook een hoop meegereisde supporters verwelkomen. Deels op de fiets en deels met de auto maar allen met het idee om een mooie pot voetbal te gaan kijken tussen twee ploegen die allebei ambitieus en winnend aan het seizoen begonnen. Vorig seizoen leverde hetzelfde affiche een 2-2 gelijkspel op en voelde beide ploegen zich bekocht na afloop.

De eerste helft

Na ietwat vertraging zette scheidsrechter Leenknegt met het eerste fluitsignaal de wedstrijd in gang en het was de thuisploeg dat meteen fel aan de wedstrijd begon. Het duurde dan ook een minuut of vijf voor het er op leek dat Zuidlaren wat controle in de wedstrijd wist te krijgen. De eerste goede doelpoging liet een kwartier op zich wachten maar kwam daarna op naam van FC Zuidlaren. Na een goed aangesneden vrije trap van Robin Wolters leek Allard van Weringh de bal dusdanig te verlengen dat deze in de rechterbovenhoek verdween maar met een uitstekende redding hield Lukas Wijma zijn doel schoon.

Openingstreffer

Toch was het niet veel later wel raak. Na een lange bal van achteruit controleerde Jos Lamain de bal goed. Na wat gerommel schoof de aanvaller de bal in de goal. Niet de fraaiste maar wel een fijne want het betekende de 0-1.

Miquel Korte

Heel lang kon Zuidlaren niet van de voorsprong genieten want HS`88 wist binnen tien minuten de achterstand om te draaien tot een 2-1 voorsprong. Defensief zag het er niet goed uit bij Zuidlaren. Robin Luikens leek in eerste instantie nog redding te brengen maar op een tweede inzet van Miquel Korte had de goalie geen antwoord: 1-1. Amper bekomen van de schrik kon Luikens alweer de bal uit het net halen want wederom was het Korte die de thuisploeg liet juichen.

Veerkracht

Zuidlaren toonde veerkracht. Na de twee snelle tegenslagen wist de ploeg van Edwin Prins de rug te rechten en al snel viel de gelijkmaker te noteren. Een prima voorzet van Jos Lamain kon door Koen Eshuis worden binnen gekopt en daarmee was de eindstand van de vorige editie al na ruim een half uur bereikt.

de Groot

Voor de thee zou de man van het scorebord zelfs nog een keer in actie komen. De naam De Groot en FC Zuidlaren blijken de eerste twee wedstrijden geen goede combinatie, dan bedoel ik uiteraard niet Jorik. Vorige week tegen Poolster moest Zuidlaren een tegentreffer incasseren van ene De Groot en vanmiddag wederom. Justin de Groot wist namens de thuis de bal op schitterende wijze binnen te schieten. Nadat het eerste gevaar van een hoekschop werd afgewend was het de nummer 10 van HS`88 die met een ferme poeier de bal tegen het net schoot.

Tweede bedrijf

Na de thee ging Zuidlaren naarstig op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg had ook wel het overwicht maar kreeg maar weinig echte kansen. Het grootste gevaar kwam uit de vele dode spelmomenten die de tweede helft rijk was. Het voetbal van de eerste helft was amper terug te zien binnen de lijnen. Het had plaats gemaakt voor strijd, fysieke duels en veel irritatie.

Hattrick

Met nog een half uur op de klok leek HS`88 het duel definitief te beslissen. Wederom zag het er achterin bij Zuidlaren niet al te goed uit en voor de derde keer deze middag wist Miquel Korte hiervan te profiteren: 4-2.

Penalty

De 4-3 eindstand werd uiteindelijk door Robin Wolters op het scorebord geschoten. Nadat Bob Poorta binnen de lijnen van het strafschopgebied gevloerd werd was het Wolters die vanaf elf meter aan mocht leggen. Oog-in-oog met doelman Wijma faalde de aanvaller niet.

Slotoffensief

Zuidlaren ging nog wel opzoek naar de gelijkmaker, stuurde centrale verdediger Bas Boersma nog mee ten strijde maar wist in de eindstand geen verandering meer te brengen. Ook niet omdat een inzet van Allard van Weringh na een sterke individuele actie hard op de paal belandde.

Volgende week

Volgende week staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. Om 15:00 uur zal er op sportpark Coendersborg worden afgetrapt tegen Amicitia VMC.

Feiten en cijfers

Opstelling HS`88: Lucas Wijma; Tjerk Kalverboer, Aron Oortwijn (c), Remco Letens, Jarno Steursma; Max Hofstra (76.Ruben Oldenburger), Justin de Groot, Niels Londeman; Mark Stol, Miquel Korte, Sven Rosevink.
Rest bank: Arno Oosterhof, Matthijs Smith, Michel Stiekema.
Opstelling FC Zuidlaren: Robin Luikens, Koen Brandts, Allard van Weringh, Bas Boersma, Rik Schutte (79. Koen Wetterauw); Jorik de Groot (72. Tom Wolf), Koen Eshuis, Robin Wolters, Jordi Hamming; Jos Lamain, Bob Poorta.
Rest bank: Rienk Wagenaar
Scheidsrechter: Dhr. L. Leenknegt (Oostwold)
Gele kaart: Jarno Steursma, Mark Stol (HS`88) Bob Poorta (FC Zuidlaren)